Да и јас слушав, а и педијатарот ми го препорача охрид. Имало убава клима и плус езерото било многу убава комбинација. Ние ќе одиме таму, бебето има 2+ месеци
Ние бевме во јули имаше 4 ипол месеци и не ја бањав само ноџињата и ги брцкав,а ако мислиш за сега мислам дека е поладно времево и не би ти препорачала мало е бебето
Јас не го бањав , бевме на крајот на август, моево има 11 месеци. Не го бањав, иако водата беше топла, цело време дуваше ветер и кога ќе излезеш надвор од вода, беше прилично ладно. Во таа смисла не ни се погоди одморот за бебево, цело време дуваше и имаше бранови. А големиот се изнаужива.
3 мес е малечко, доволно е лице, рачиња да му измиете со морска вода и да го дише воздухот морски, тоа е здраво. Следната година здравје ќе си ја фатите како што треба Ние еве сме на одмор, бебево 11 и пол месеци несака од вода да искочи па го бањаме 7-8пати сигурно на плажа...го поднастинавме малку ама ќе му пројде
Mozes da go brcnes epten popadne kolku da go osolis Jas mojava na 3 meseci sega vo juni ja banjav vo Grcka normalno pokratko bese vo voda.Sega vo avgust bev na jadran ja drzev poveke. Toa sto primetiv e deka slovencive foagjaat so bebcinja od mesec dena bez gajle. Barem disat vozduh ako nisto drugo nie sme po skepticni.
Јас се вратив денес од Пефкохори.. Мали ми е 3месеци и 2ипол недели.. Не го бањав цел.. Само до глуждовите што се вика.. Водата топла да, големиов 3год и 8 месеци не излегуваше од вода, ама едно танко ветре нон стоп дуваше и искрено ми беше страв. Кско што ти пишаа погоре сосем доволно му е што ќе дише тсму, сонцето.. Сепак ти си знаеш.. Да можат да седнат би полнела мало базентче со морска вода и дополнително да се стопли да си играат (така правев за големиот кога беше 8месеци),но годинава доволно му е... Се на се, супер поминавме и по пат и таму.. Многу сум задоволна И Пефкохори топло го препорачувам за со дечиња
Ајде да пишам мои впечатоци од Неа Потидеа Местото е навистина мало со една уличка ама мене и таа уличка ми е доволна бидејќи мојата 3 годишна ѕверка воопшто не е по шетањето, само водата ја интересира. Водата е чиста и топла, а и плитко е. Плажата е со ситен песок, а ситен песок има и на почетокот од водата. На плажата има лежалки со чадор ама има и место да се стави сопствен чадор. Од туристи, 99% се стари и родители со мали деца. Единствена негативна работа е тоа што на плажа нон стоп дува, а понекогаш има и големи бранови. Во глобала убав одмор поминавме
Jad da spodelam edno moe iskustvo od ovaa godina bevme so 3 i pol mesecno bebe na Krit . Mislam deka nikogas poveke nema da se kacam na traekt za natamu se bese super ama za vrakanje imase premnogu branovi i duvase mnogu bese premnogu strasno A Krit e prekrasen ostrov so prekrasni plazi moreto preubavo samo pofalni zborovi ako imate moznost da se poseti obavezno
Vremeto zaladi i ne e bas za tema leten odmor, no se nedoaga red da go spodelam naseto iskustvo od letniot odmor so bebe, pa eve ne najde Oktomvri mesec, ( no ke posluzi kako iskustvo za idnite majki so mali bebinja). Nie izvadivme dva odmori so bebe, prviot pat bevme na planina (vo Bansko Bugarija), a vtoriot pat vo Grcija. I vo dvata slucai bebe uzivase, no mnogu poubavo se cuvstvuvase na planina. Po cel den spiese pokraj bazenot vo hotelot, premnogu jadese (sto se zagriziv ) tamu vovedovme i tret obrok, izvadi 3 zabcinja naednas bez da go setime, celo vreme bese veselo i raspolozeno. Mnogu ubavo mu vlijaese planinskiot vozduh. Izbravme period koga vo Mkd bese prezesko, pa planinata mu se vide raj...So toa sto bebe uzivase, vo nieden moment ne mrmkase i se iznaspa, mama i tato odmorija kako sto si lici, ne osetivme deka sme so malo bebe na odmor. Vo Grcija bevme kon sredinata na Septemvri, ideata ni bese da ne e mnogu zesko vo Juli, Avgust, pa da bide poprijatno za bebe na plazata. No za zal, veke sredinata na Sept. denot e pokratok, kon 17h-17:30h veke cela plaza bese pod senka od prviot red vili i hoteli, duvase veter na plazata, ...bese toplo, no ne mnogu prijatno za bebe da moze da sedi golo celo vreme i da se banja. Go bankavme no samo nautro, toplevme voda vo malo gumeno bazentce, zosto vo more bese ladno za bebe. Taka da mislam deka e podobro da se odi koga e potoplo vremeto barem pocetok na Septemvri, zosto eve nie dosta zakasnivme i ni bese svezicko na plazata. No dovolno e sto podisa morski vozduh.
Sakame da odime vo septemvri Pefkohori.Dali e ubavo za so bebe?kakva e vodata.. dali ima kade da se proseta? I dali ima mnogu komarci ?
ние бевме пред три години август месец.Доста гужви е по плажите и има комарци.За шетање има шеталиште,тезги,рингишпили
Лепоти ние веќе уплативме прва рата фативме 15% попуст Инаку се враќаме на местото од пред 2 години..Торони август месец..
Јас сакам бар 2 недели во јуни да фатам, пред да фати јакото сонце. После здравје во август ќе шетнеме пак. Калитеа ми е убава за шетање, ама треба да се земе апартман во прв ред инаку одење до плажа со кола 2 пати кошмар ми ср чини. Вие каде најчесто одите?
Ние лани бевме во Олимпијада. Преубаво мало местенце за со мало бебе. Бевме крај на јуни месец и супер си поминавме.