Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    На емисијана 0м+ рекоа дека Охрид бил најидеален за бебе, подобро демек и од море..

2. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Да и јас слушав, а и педијатарот ми го препорача охрид. Имало убава клима и плус езерото било многу убава комбинација. Ние ќе одиме таму, бебето има 2+ месеци

3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Мајки што сте биле на одмор со мали бебиња. Моето е 3 месеци. Ги бањавте ли во морето?

4. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Ние бевме во јули имаше 4 ипол месеци и не ја бањав само ноџињата и ги брцкав,а ако мислиш за сега мислам дека е поладно времево и не би ти препорачала мало е бебето

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.928
    Јас не го бањав , бевме на крајот на август, моево има 11 месеци. Не го бањав, иако водата беше топла, цело време дуваше ветер и кога ќе излезеш надвор од вода, беше прилично ладно. Во таа смисла не ни се погоди одморот за бебево, цело време дуваше и имаше бранови. А големиот се изнаужива.

6. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    3 мес е малечко, доволно е лице, рачиња да му измиете со морска вода и да го дише воздухот морски, тоа е здраво. Следната година здравје ќе си ја фатите како што треба :)

Ние еве сме на одмор, бебево 11 и пол месеци несака од вода да искочи па го бањаме 7-8пати сигурно на плажа...го поднастинавме малку ама ќе му пројде:^)

На irena.1 и BirMelek им се допаѓа ова.
  7. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    Mozes da go brcnes epten popadne kolku da go osolis :)
    Jas mojava na 3 meseci sega vo juni ja banjav vo Grcka normalno pokratko bese vo voda.Sega vo avgust bev na jadran ja drzev poveke. Toa sto primetiv e deka slovencive foagjaat so bebcinja od mesec dena bez gajle. Barem disat vozduh ako nisto drugo nie sme po skepticni.

8. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    29.044
    Јас се вратив денес од Пефкохори.. Мали ми е 3месеци и 2ипол недели.. Не го бањав цел.. Само до глуждовите што се вика.. Водата топла да, големиов 3год и 8 месеци не излегуваше од вода, ама едно танко ветре нон стоп дуваше и искрено ми беше страв. Кско што ти пишаа погоре сосем доволно му е што ќе дише тсму, сонцето.. Сепак ти си знаеш.. Да можат да седнат би полнела мало базентче со морска вода и дополнително да се стопли да си играат (така правев за големиот кога беше 8месеци),но годинава доволно му е...
    Се на се, супер поминавме и по пат и таму.. Многу сум задоволна :)
    И Пефкохори топло го препорачувам за со дечиња

9. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    46.147
    Ајде да пишам мои впечатоци од Неа Потидеа :)
    Местото е навистина мало со една уличка ама мене и таа уличка ми е доволна бидејќи мојата 3 годишна ѕверка воопшто не е по шетањето, само водата ја интересира. Водата е чиста и топла, а и плитко е. Плажата е со ситен песок, а ситен песок има и на почетокот од водата. На плажата има лежалки со чадор ама има и место да се стави сопствен чадор. Од туристи, 99% се стари и родители со мали деца. Единствена негативна работа е тоа што на плажа нон стоп дува, а понекогаш има и големи бранови.
    Во глобала убав одмор поминавме :sun:

На victoria, irena.1 и azelea им се допаѓа ова.
  10. Bojan4eP

Bojan4eP Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Jad da spodelam edno moe iskustvo od ovaa godina bevme so 3 i pol mesecno bebe na Krit . Mislam deka nikogas poveke nema da se kacam na traekt za natamu se bese super ama za vrakanje imase premnogu branovi i duvase mnogu bese premnogu strasno

A Krit e prekrasen ostrov so prekrasni plazi moreto preubavo samo pofalni zborovi ako imate moznost da se poseti obavezno

11. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Vremeto zaladi i ne e bas za tema leten odmor, no se nedoaga red da go spodelam naseto iskustvo od letniot odmor so bebe, pa eve ne najde Oktomvri mesec, ( no ke posluzi kako iskustvo za idnite majki so mali bebinja). Nie izvadivme dva odmori so bebe, prviot pat bevme na planina (vo Bansko Bugarija), a vtoriot pat vo Grcija. I vo dvata slucai bebe uzivase, no mnogu poubavo se cuvstvuvase na planina. Po cel den spiese pokraj bazenot vo hotelot, premnogu jadese (sto se zagriziv :o) tamu vovedovme i tret obrok, izvadi 3 zabcinja naednas bez da go setime, celo vreme bese veselo i raspolozeno. Mnogu ubavo mu vlijaese planinskiot vozduh. Izbravme period koga vo Mkd bese prezesko, pa planinata mu se vide raj...So toa sto bebe uzivase, vo nieden moment ne mrmkase i se iznaspa, mama i tato odmorija kako sto si lici, ne osetivme deka sme so malo bebe na odmor.
    Vo Grcija bevme kon sredinata na Septemvri, ideata ni bese da ne e mnogu zesko vo Juli, Avgust, pa da bide poprijatno za bebe na plazata. No za zal, veke sredinata na Sept. denot e pokratok, kon 17h-17:30h veke cela plaza bese pod senka od prviot red vili i hoteli, duvase veter na plazata, ...bese toplo, no ne mnogu prijatno za bebe da moze da sedi golo celo vreme i da se banja. Go bankavme no samo nautro, toplevme voda vo malo gumeno bazentce, zosto vo more bese ladno za bebe. Taka da mislam deka e podobro da se odi koga e potoplo vremeto barem pocetok na Septemvri, zosto eve nie dosta zakasnivme i ni bese svezicko na plazata. No dovolno e sto podisa morski vozduh.

На Artemida81 и irenna им се допаѓа ова.
  12. КикиМикиКики

КикиМикиКики Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Sakame da odime vo septemvri Pefkohori.Dali e ubavo za so bebe?kakva e vodata.. dali ima kade da se proseta? I dali ima mnogu komarci ?

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    ние бевме пред три години август месец.Доста гужви е по плажите и има комарци.За шетање има шеталиште,тезги,рингишпили

На КикиМикиКики му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    8.925
    Uf ok, si rekov od sega li pocnav da gleam po agenciive za odmor. Ama dobro ne sum bila edinstvena (facepalm)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    113.499
    Не си и јас гледам :$:d::tmi:

На stevemila, Lolipop23, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    29.044
    Лепоти ние веќе уплативме прва рата :) фативме 15% попуст
    Инаку се враќаме на местото од пред 2 години..Торони август месец..:mm:

На Dust, irena.1, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    И јас веќе почнувам да гледам. Добро би дошла препорака на убаво местенце за со бебе.

На stevemila, Igle, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Гледам и јас, одамна веќе. :lol: Туку не ми се оди во Грција годинава. Некое друго место да предложите?

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас сакам бар 2 недели во јуни да фатам, пред да фати јакото сонце. После здравје во август ќе шетнеме пак.
    Калитеа ми е убава за шетање, ама треба да се земе апартман во прв ред инаку одење до плажа со кола 2 пати кошмар ми ср чини. Вие каде најчесто одите?

На kikin, Dust и emkaemka им се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ние лани бевме во Олимпијада. Преубаво мало местенце за со мало бебе. Бевме крај на јуни месец и супер си поминавме.

На BabyStyle, emkaemka, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.