Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас искрено не би ти го препорачала Неос Мармарас со бебе затоа што вилите се на повисоко ,а плажата е доле и со бебе искрено би требала со кола секој ден да одиш на плажа ,ако сакаш вториот крак најубаво ти е Никити или Торони ,а можеш и Вурвуру преубаво е само мн е пусто нема ептен ништо ама плажа има фантазија ,од овие три места Никити ти е најголемо имаш доста продавници ,има ресторани имаш и Лидл во местото .

Ownage, Paka, Kitten and 2 others like this.
  2. Rabbit

Rabbit Форумски идол

@azelea ај ако не ти е тешко кажи ми нешто повеќе за Фурка :)
    Дали е мало и мирно место како за пензионери и мали деца?
    Водата дали е чиста и топла?

3. azelea

azelea Популарен член

Ребит јас само на поминување сум била,и убаво е да мало местенце, мирно со плажа долга,има простор и без лежалки колку ти душа сака,на едниот крај е поубава плажата и водата ,а на другиот е така малку со каменчиња ама чиста е ,плус од таа страна касно заоѓа сонцето и можеш да седиш на плажа покасно.
    Лани колешка беа фамилијарно ,она многу го бендиса.

Rabbit likes this.
  4. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Тоа ми треба за со мојата ѕверка, една улица и вода топла и чиста, зошто ич не сака да се шета.
    Фала многу :)

azelea likes this.
  5. КикиМикиКики

КикиМикиКики Нов член

Nie se uplativme za Hanioti dva termini ... :) pa se nadevem deka ke e dobro... vilata e vo pomirniot del od Hanioti i si ima kako sopstvena plazicka... vo septemvri ne bi trebalo da ima i nekoja golema guzva :)

6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Јас би те советувала гледај истражувај, ама некаде во август уплати си, кога ке си видиш со какво ѕверче ке си имаш работа :D.
    Јас така направив. Синко роден во јуни, бевме септември, во август уплатив. Е сега тогаш повекето е резервирано веке, ама не ми се ризикуваше пред време. Важно ми беше ѕверко мали да е добар и кооперативен. Ние поминавме многу убаво. Бебе беше два и пол месеци. Но немаше грчеви, ноке се будеше само за цицање. Беше само на цицање, што е најлесно за на пат. Немав шишиња, цуцли, не се мислев кога, како на плажа или носење на термоси и млеко. Едноставно, а отвори уста го доев секаде. Повеке захтевен беше големиот.
    Резервиравме дирекно во хотелот ( наши пријатели беа претходно) и уште некој ден на букинг во друг хотел близу до првиот.

7. eli25

eli25 Форумски идол

Прво кажете каде да се оди за велигден? грчка поголемиве хотели после 20 апр отварале. и времево какво ќе е:?:

Igle and kukla21 like this.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Велигден во Охрид:)
    Туку одморот е побитен, само да не се испотепаме за истите места:D

9. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Тасос

10. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Kalitea vo vila Poseidon vo prv red. Do sega ne sme bile ni pofalija pa ke vidiem

НаталиЛили likes this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@joy1 ми дадоа понуда. Нема за јуни, ама за јули за 2 недели со појадок скоро 1400 еур. Пиши им за кои дати ти одговара. Брзо одговараат.

joy1 likes this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Ау машала...ова во Грција? За овие пари четиричлена фамилија со мали деца ќе помине две недели во турски хотел со алл ин. Се занесуваат малку Грциве. Секоја година се' поскапо и поскапо :|

TheSecret, Mishela, stevemila and 9 others like this.
  13. azelea

azelea Популарен член

Не да се занесуваат, претеризми :|

Annath, Rabbit and emkaemka like this.
  14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Исто мислам. Ова е само бб.

Annath likes this.
  15. kikin

kikin Популарен член

ЛАни бевме на одмор почеток на септември. Малиот беше 9 месеци. Со оглед да решивме „5 до 12“ никаде не можевме да најдиме слободен смештај, па најдовме преку грчка агенција за посредување. Прекрасно место. Измеѓу Ставрос и Неа Врасна, местото е врасна бич. Значи хотелчето беше на сама плажа и имаше приватна плажа со следување на 2 лежалки. За со бебе топ. Цената одлична за такви услови. Тивко место, приватна плажа, на сама плажа па ако нешто му се сојаде, соспие одма си во апартман. МЕстото тивко, а само 5 мин со кола одалечено од Ставрос и Неа Врасна. Топло го препопрачувам за со дете/бебе. Водата кристално чиста е некогаш знаеше напладне да фатат бранови ама ништо страшно.

Оваа година сакам да одиме на втор крај, Никити и Метморфози ни се опција. Најарно е од сега да си бараме нешто.

16. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Во Турција со 2 годишно дете бил некој? За септември планирам во алл инклузив хотел.. Па како поминал, ваљда не е мал за такво патување...

17. fana

fana Форумски идол

Да, прва братучетка моја. Внучето тогаш имаше 2 години и 5 месеци исто all inclusive и супер поминаа. Да напоменам одеа сами со автомобил 8-|

18. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Мила ,мојава бебушка крај на нареден месец планирам да ја носам кај свекор ми и свекрва ми во Истанбул ќе биди здравје 4 месеци... разговарав и со доктори за патување за неа кажаа дека нема проблем, само редовно да си ја носам да ги прима вакцините. Пошто не обожавам авиони:D , ќе одиме со кола..А твоето малечко е 2 години така што не е ни најмалку мал за патување.:) Позз:inlove:

angrypepper, stevemila and kukla21 like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Турција не, ама Египет да, со двегодишно дете. Летот супер го помина, таму без проблем јадеше од храната што ја спремаа. Тој одмор воопшто не осетив дека имам дете. Спиеше, јадеше, играше, по тој редослед. Убавина од одмор.

eli25, angrypepper, azelea and 4 others like this.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Додека мм не си дојде ништо не можам да планирам, ама сепак разгледувам некои местенца, ако се решиме за Грција ке одиме директно па таму ке бараме смештај, лани пријатели беа со две мали деца и одма најдоа.
    Мене ме интересира мислења за Бугарија, дали ке издржи пат од 10 и повеке часа малово, многу сакам таму да идеме, најубавите одмори ми биле во Бугарија, евтино е, има кај да се прошета, има што да се види, водата и е не е така лоша како што се кажува, ама само патот ме плаши.

emkaemka likes this.