Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.929
    Допаѓања:
    326.871
    ако ти е за утеха јас со малата кога беше на возраст колку син ти патував 22 часа со кола и тоа на минус 14 без паузи за надвор :)

На emkaemka и alisijad им се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ti si go znaes deteto, dali saka da se vozi. Relacii od 3-4 casa kako gi podnesuva?
    Sinko saka da se vozi, megutoa posle 3 casa mu skisnuva i pocnuva da place. Sepak jas bi trgnala, mozete so nokno vozenje, da go prespie pogolem del od patot, a ostanatoto vreme da pravite pocesti pauzi. Inaku i mene Bugarija, potocno Soncev Breg mi bese omilena destinacija. Sega bi barala nekoe posmireno mestence.

На azelea и alisijad им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Па порано кога беше помал не правеше проблеми, ама сега знае да почне да кенка и да бара да го земам во раце, летоска кога бевме до Охрид му се здосади и почна да плаче:(
    така да најубаво ако се решиме да одиме, како што велиш да одиме навечер па да спие по патот.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    A na koe mesto planirate da odite?

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Најверојатно Несебар :)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.106
    Допаѓања:
    124.322
    колкаво е? јас сум била еднаш несебар ама рачунај за бањање не е. морето е катастрофа и вриеше ракчиња . плус често доаѓаа и големи бранови. а како град е убав и има за шетање :)

На PUPICA и LiliBoz им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ние одиме секоја година во Турција. Го носиме син ми од 5 месеци, а последнава година со двете деца бевме (3 и 1 год.)
    Моиве деца сакаат да патуваат па не ми беше голем проблем, добро го поднесоа патот. Инаку се работи за околу 30 саати патување со кола.

На victoria, angrypepper, Elenche87 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.467
    Некој дали бил во Каламици на вториот крак? Дали е добро за со бебе? Гледам пристојна понуда пансе мислам дали да резервирам. Инаку ова грциве се побудалеле со цениве или јас одамна не сум била во сезона, иако и сега планираме крај на август да одиме:drunk:

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Јас бев со детенце од 6 месеци во Каламитси.
    Поубава плажа за со мало дете, нема да најдеш.
    Водата бара, ситен песок, тиркизна вода-чиста.
    местото е мало, нема каде да шеташ, ама пак затоа за плажа и чистота на вода ти гарантирам.
    Има две дуќанчиња колку да купиш леб, вода и основни продукти (едно е во центарот на селцево, друго во клоп на кампот).Има три-четири таверни и толку.

На emkaemka, azelea, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Може ли да ми кажеш каде гледаш понуда? Јас разгледувам, барам идеи за јуни, а местово и други ми го спомнаа.

11. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Ве молам кажете ми за одмор во Грција во мај дали е изводлив - какво би било времето? Неи Пори поконкретно на пример.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    Најчесто е убаво времето. Мене додуше мај највеќе ми се допаѓа за одмор. ГОдини уназад за 1 мај сум била таму и сме се бањале, не било воопшто ладно, напротив баш топло е.

На Elen4e_sonce, emkaemka и referentka им се допаѓа ова.
  13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Па за со мало дете незнам баш дали е топла водата, и во јуни некогаш знае да не топла ,а камоли во мај,сега зависи и до временска прогноза.

Последна измена: 20 февруари 2018
    На TheSecret, emkaemka, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.467
    Гледавме нешто преку Игуана.

На eli25 и irena.1 им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ние сме секоја година во Бугарија, ќерка ми и не била на друго место :D
    Првата година имаше точно годинка, патувавме ноќе, она уште цицаше, се будеше, ќенкаше, за цртани беше мала да ѝ задржат внимание....сѐ на сѐ хорор. Но имавме и лоши услови, пет души во кола и немавме клима. Незнам ни јас како издржав :whew:
    Втората и третата година (кога имаше 2 и 3 години) тргавме рано сабајле, јас наоружана со занимации, полн телефон со цртани, тројца во кола, и поминавме супер!
    Колку поголемо дете, толку полесно поднесува долга вожња.

И мене водата не ми е по ќеиф, но не е до толку лоша за да неможе да се бања дете. Сепак море е, не е е езеро Треска.

На alisijad, emkaemka и azelea им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Игуана го има превземено аранжманот од Атлантик турс.
    Вилата е оргомна, има убав двор со заеднички простор за дружење, собите се мали ама функционални, има балкони со маса и столчиња, ама да предупредам дека е пекол жешко во август.
    Можеби нема да ти значи, ама сепак да пишам дека селото нема канализација па на два-три дена доаѓа цистерна за празнење на канализациони цефки.
    Во вилата има беспрекорен интерет.
    Има комарци !
    Има во близина таверна чија сопственичка е македонка и таа ги оправа сите македоснки туристи :D
    Иначе пишува дека до плажата има 100 м....и вистина е, ама таа полажа не е баш за со мало дете.
    Малку подоле едно 50 м има место зимислено за деца.
    Многу малку лежалки и чадори за издавање има.

На kukla21, emkaemka, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.467
    Благодарам на исцрпните информации. Се што ме интересира си објаснила.:)

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    22.574
    Кажете каде да испланираме одмор со бебо. Ќе има годинка точно. Сакаме убава песочна плажа, значи песок како Улцин, песок и во вода. Плитко секако. Смештај што поблиску до плажа да можам да одам и да се вратам во секое време.
    Само да не е Грција.
    Сакаме и за велигден до Берово, прв пат ќе идеме со спиење надвор од скопје...па сакам совети. Што да понесам. Нешто што не би ми текнало, а ќе е потребно.
    Лекарства, пелени, облека повеќе, постелнина пешкири итн итн..ама нешто што најчесто се заборава.
    Исто и сега ќе идеме на 1 ден до србија. Што да понесам???

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nie planirame zdravje sredina na Avgust.Koga ke se pribere mm.A planirame i nie so bebo da odimr za Ch,negde juni ili juli.Posle Ch na more.Bi sakala Grcija.Dosta topla e vodata.Jas ne bi bugarija ne pa dete da banjam vo taa ladna voda.Nie nekolku god odime Nea Kalikratea.Ubavo mesto.Imas i za izleguvanje,zanimacii za dete.Ima poveke plazi,sakas pobucni ili pomirni.Nekolku god sme kaj ist covek.Kukata e na sama plaza.Si sedis na terasa i si go gledas moreto.Raj.Apartman e,posleden pat bese 70evra.Prethodnite god po 50.Nikogas ne sme odele preku agencii.Cenite im se strasni ko da spies u hotel si 5*.sami si naogame smestaj,odime prethodno dogovarame.Godinava malata ke e 11 meseci vo Avgust pa mislam ne e epten mala,posle odmor se spremame za rodenden:inlove:

На elcezelce, emkaemka и eli25 им се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    22.574
    Неќеме грција ние...искрено мн ми е апартман 50е. Во суто море плаќавме 20е на 50 метри од море. Ама само улцин има убава плажа.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.