Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.473
    ако ти е за утеха јас со малата кога беше на возраст колку син ти патував 22 часа со кола и тоа на минус 14 без паузи за надвор :)

На emkaemka и alisijad им се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ti si go znaes deteto, dali saka da se vozi. Relacii od 3-4 casa kako gi podnesuva?
    Sinko saka da se vozi, megutoa posle 3 casa mu skisnuva i pocnuva da place. Sepak jas bi trgnala, mozete so nokno vozenje, da go prespie pogolem del od patot, a ostanatoto vreme da pravite pocesti pauzi. Inaku i mene Bugarija, potocno Soncev Breg mi bese omilena destinacija. Sega bi barala nekoe posmireno mestence.

На azelea и alisijad им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Па порано кога беше помал не правеше проблеми, ама сега знае да почне да кенка и да бара да го земам во раце, летоска кога бевме до Охрид му се здосади и почна да плаче:(
    така да најубаво ако се решиме да одиме, како што велиш да одиме навечер па да спие по патот.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    A na koe mesto planirate da odite?

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Најверојатно Несебар :)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.008
    Допаѓања:
    123.814
    колкаво е? јас сум била еднаш несебар ама рачунај за бањање не е. морето е катастрофа и вриеше ракчиња . плус често доаѓаа и големи бранови. а како град е убав и има за шетање :)

На PUPICA и LiliBoz им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Ние одиме секоја година во Турција. Го носиме син ми од 5 месеци, а последнава година со двете деца бевме (3 и 1 год.)
    Моиве деца сакаат да патуваат па не ми беше голем проблем, добро го поднесоа патот. Инаку се работи за околу 30 саати патување со кола.

На victoria, angrypepper, Elenche87 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Некој дали бил во Каламици на вториот крак? Дали е добро за со бебе? Гледам пристојна понуда пансе мислам дали да резервирам. Инаку ова грциве се побудалеле со цениве или јас одамна не сум била во сезона, иако и сега планираме крај на август да одиме:drunk:

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.731
    Допаѓања:
    322.888
    Јас бев со детенце од 6 месеци во Каламитси.
    Поубава плажа за со мало дете, нема да најдеш.
    Водата бара, ситен песок, тиркизна вода-чиста.
    местото е мало, нема каде да шеташ, ама пак затоа за плажа и чистота на вода ти гарантирам.
    Има две дуќанчиња колку да купиш леб, вода и основни продукти (едно е во центарот на селцево, друго во клоп на кампот).Има три-четири таверни и толку.

На emkaemka, azelea, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Може ли да ми кажеш каде гледаш понуда? Јас разгледувам, барам идеи за јуни, а местово и други ми го спомнаа.

11. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Ве молам кажете ми за одмор во Грција во мај дали е изводлив - какво би било времето? Неи Пори поконкретно на пример.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.077
    Допаѓања:
    225.512
    Најчесто е убаво времето. Мене додуше мај највеќе ми се допаѓа за одмор. ГОдини уназад за 1 мај сум била таму и сме се бањале, не било воопшто ладно, напротив баш топло е.

На Elen4e_sonce, emkaemka и referentka им се допаѓа ова.
  13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    15.685
    Па за со мало дете незнам баш дали е топла водата, и во јуни некогаш знае да не топла ,а камоли во мај,сега зависи и до временска прогноза.

Последна измена: 20 февруари 2018
    На TheSecret, emkaemka, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Гледавме нешто преку Игуана.

На eli25 и irena.1 им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Ние сме секоја година во Бугарија, ќерка ми и не била на друго место :D
    Првата година имаше точно годинка, патувавме ноќе, она уште цицаше, се будеше, ќенкаше, за цртани беше мала да ѝ задржат внимание....сѐ на сѐ хорор. Но имавме и лоши услови, пет души во кола и немавме клима. Незнам ни јас како издржав :whew:
    Втората и третата година (кога имаше 2 и 3 години) тргавме рано сабајле, јас наоружана со занимации, полн телефон со цртани, тројца во кола, и поминавме супер!
    Колку поголемо дете, толку полесно поднесува долга вожња.

И мене водата не ми е по ќеиф, но не е до толку лоша за да неможе да се бања дете. Сепак море е, не е е езеро Треска.

На alisijad, emkaemka и azelea им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.731
    Допаѓања:
    322.888
    Игуана го има превземено аранжманот од Атлантик турс.
    Вилата е оргомна, има убав двор со заеднички простор за дружење, собите се мали ама функционални, има балкони со маса и столчиња, ама да предупредам дека е пекол жешко во август.
    Можеби нема да ти значи, ама сепак да пишам дека селото нема канализација па на два-три дена доаѓа цистерна за празнење на канализациони цефки.
    Во вилата има беспрекорен интерет.
    Има комарци !
    Има во близина таверна чија сопственичка е македонка и таа ги оправа сите македоснки туристи :D
    Иначе пишува дека до плажата има 100 м....и вистина е, ама таа полажа не е баш за со мало дете.
    Малку подоле едно 50 м има место зимислено за деца.
    Многу малку лежалки и чадори за издавање има.

На kukla21, emkaemka, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Благодарам на исцрпните информации. Се што ме интересира си објаснила.:)

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    21.987
    Кажете каде да испланираме одмор со бебо. Ќе има годинка точно. Сакаме убава песочна плажа, значи песок како Улцин, песок и во вода. Плитко секако. Смештај што поблиску до плажа да можам да одам и да се вратам во секое време.
    Само да не е Грција.
    Сакаме и за велигден до Берово, прв пат ќе идеме со спиење надвор од скопје...па сакам совети. Што да понесам. Нешто што не би ми текнало, а ќе е потребно.
    Лекарства, пелени, облека повеќе, постелнина пешкири итн итн..ама нешто што најчесто се заборава.
    Исто и сега ќе идеме на 1 ден до србија. Што да понесам???

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nie planirame zdravje sredina na Avgust.Koga ke se pribere mm.A planirame i nie so bebo da odimr za Ch,negde juni ili juli.Posle Ch na more.Bi sakala Grcija.Dosta topla e vodata.Jas ne bi bugarija ne pa dete da banjam vo taa ladna voda.Nie nekolku god odime Nea Kalikratea.Ubavo mesto.Imas i za izleguvanje,zanimacii za dete.Ima poveke plazi,sakas pobucni ili pomirni.Nekolku god sme kaj ist covek.Kukata e na sama plaza.Si sedis na terasa i si go gledas moreto.Raj.Apartman e,posleden pat bese 70evra.Prethodnite god po 50.Nikogas ne sme odele preku agencii.Cenite im se strasni ko da spies u hotel si 5*.sami si naogame smestaj,odime prethodno dogovarame.Godinava malata ke e 11 meseci vo Avgust pa mislam ne e epten mala,posle odmor se spremame za rodenden:inlove:

На elcezelce, emkaemka и eli25 им се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    21.987
    Неќеме грција ние...искрено мн ми е апартман 50е. Во суто море плаќавме 20е на 50 метри од море. Ама само улцин има убава плажа.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.