Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.884
    @Ano не е лоша опција:D кога има лифт на плажа ако не на базен 8-|
    @Igle не ти е лоша идејата :P. @emkaemka слаба меморија имаш:D Барем виде ли како се вика хотелот каде што си била:lol:

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Е ко ти кажав јас не веруваше :) добар дел од хотелите во криопиги имаат шатл бусче за до плажа. Јас 2 пати сум била, 2 пати имав таква опција за до плажа. На плажата ме бендисува што нема музики, шанкови, барови. Еден кафиќ и кај кампот нешто као ресторанче.
    Со дете не би да се возакам 2-3 пати на ден. Мојава ептен не е по тоа.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    40.420
    Жално е на таква плажа и море да се бањате на базен:(

4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    И ние уплативме за Торони :) во хотел Blue sea со појадок и вечера од 2 септември. До тогаш малава ќе има 9 месеци, ќе почне да јаде па планирам готови кашички да и земам иако во собите ќе има мини кујничка. Ќе видиме како ќе биде со јадење ако не и јас ќе готвам барем за неа. Ќе се најдеме сите на плажа во Торони, јас ќе бидам таа што ќе вика најмногу ;)

На Dust, stevemila, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.843
    Допаѓања:
    109.648
    Е ајде де :fubar:

Да и бусче е опција, ама мислам од нашево хотелче не нудеа, ама и да нудеа јас трудна/ели со мало бебе пак нема да заврши работа.
    ОК беше кај кампот, таму и одевме на плажа, само реално е гужва :)

Еве слика горе од ресторанчето, каде нели од една страна имаш уздолничка, од една скршени скали за да стигнеш до плажа, ама не се страшни и двете опции :rofl:
    FB_IMG_1524206923073.jpg

@eli25 Hotel Paradise

На eli25, duffi, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Мајки дај кажете ми каде е топла водата средина на јуни.
    Тоа ми е најважно за да може бебе да се шлапка. Стварно незнам за каде да барам хотел :( Па и немаме многу време за на море, одприлика 5 дена.
    Нас пат не ни е проблем изгледа нај истренирани сме :D
    Кажете некој предлог со песочна плажа и да е плитко и најважно водата топла. Секогаш сме оделе август на море ама сега мора јуни.

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Преку агенција или како уплати? Ги гледам цениве на букинг па сакам да споредам, баш е фино хотелчево, и ние ќе бараме за септември.

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    259.619
    Заедно ќе идеме :). Иста дата ист хотел :)

На fana, EuHenIa, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Тоа хотелче Blue see го работат повеќе агенции.
    Знам дека игуана ни го нудеше лани

На Kitten и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.884
    Само што го гледав :) И савана го нудат а и повеќето изгледа. баш ќе спиредам али мислам да на букинг поевтино искачаше.

едит-нашиве нудат вила во склоп на хотелот била. собите разлика огромна:^)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    32.864
    Ние сме биле во Alexander the Great и како мало дете и пред неколку години ама тогаш ние уште немавме дете. Упте од дете ми беше останат во сеќавање како интересен хотел кај што брат ми проба украсна мандарина што беше многу горчлива.
    Сами бевме за продолжен викенд за 24 Мај. Тогаш се погоди убава година па имаше и бањање. Инаку хотелот е ОК. Има убава храна. Собите се реновирани, вецето малку поодамна. Има прекрасен поглед на море ако имате соба со поглед на море зашто е на височко.
    До плажа има прилично скали ама нас тоа ич не ни е проблем зашто сме навикнати на Хрватско приморје за лето (а таму скоро секаде има скали). Има и лифт за до плажа. Не знам за гужва зашто во Мај немаше гужва, односно на плажа немаше луќе од надвор туку само хотелски гости. Паркингот беше бесплатен за гости на хотелот и имаше попуст за лежалките на плажа. Во Мај е прекрасно да се шета низ самиот хотел зашто е многу зелен и тогаш цветаат и јасмините и лимони/порокали што ги има во изобилство. За вечерно шетање блиску е Калитеа.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    259.619
    Во Савана мене ми кажаа дека има 4* и 3*. Они го нудат постарото крило со 3* со тоа што ми спомна дека храната и трпезаријата да не речам се заеднички.
    Далеку ќе е од хотел во Турција верувам ама мене тоа што е на плажа ми праи ќеиф.

Последна измена: 20 април 2018
    На Kitten, EuHenIa, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.843
    Допаѓања:
    109.648
    Во местото Метаморфозис бил некој??
    Какво е како место??

@duffi @joy1 вие можеби знаете (fingers)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.587
    @emkaemka ,не немам одено јас :)

15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    @Kitten jас преку Савана уплатив :) уште во февруари@Bozica1980 ќе се запознаеме на плажа

На Kitten и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  16. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Еве моја препорака ние и лани и оваа година резервиравме во Hotel Makednos. Директно со сопственикот на хотелот комунициравме преку мејл. Одиме крај на Јуни
    http://www.hotelmakednos.gr/

17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    32.864
    Првата година на одмор со бебе бевме во Метаморфози, ама во Септември.
    Тогаш беше баш мирно. Има неколку таверни и продавнички за потребштини. И толку од аспект на забава. Арно ама има убава борова шума што мене ептен ме бендиса и со бебе седевме и во топлото во шумата малку над плажата. Има и парк со игралиште за деца во кој доаѓаа луѓе дури од Вурвуру да им се изиграат децата (мека подлога, љуљашки, лизгалки и слично). Плажата е некако долу а иам малку качување (не се скали) туку како нагоре малку па се стига до сместување. Самото местенце е како на мало ридче. Има и сместување по патот кон Геракини на плажа ама од таму пешки би се одело до Метаморфози. Инаку по тој пат може слободно да се шета уреден е како шеталиште само без барови, кафиќи и слично.
    На плажа има и место да се стави сопствен пешкир/чадор и тој дел е баш во сенка од борови.
    Блиску е Никити за повеќе избор на таверни и шетање.
    Се на се мене ми се виде како пријатно местенце со оглед на тоа што гужвите на Халкиди ич не ги поднесувам, нит па нешто ми прават мерак местата без сенки по Грчките плажи.

На kikin, azelea, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Колку кошта од прилика сместување. Кажи нешто..:)

19. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Зирни го хотелот на сајтот. Најубавиот дел од краците според мене. 2 крак после Никити. Вода стакло. Ние одевме на Mango Beach. Што и да ти кажам неможам со зборови да ти доловам. :) прекрасно. Малиот имаше 1г коа го однесовме лани. Рај. Се е природна сенка. Хотелот чист чист немам зборови. 2 пати дневно ги чистеа собите. Секој ден менуваа постелнина. Поглед директно на море. Никити е на 5км за 10 мин со кола бевме. Секоја вечер шетавме таму.
    П.С. Oваа година си резервирав соба доле кај лулашките и кај што има за деца. До 31.03 ран букинг плаќаме 68 Еур за тројацата со доручек. Инаку поскапо е.

П.П.С. Ова е Манго плажата. Секој ден бевме на неа. Плаќавме аконтација 35 Еур и ги пиеш и јадеш тие пари. :) од 01.07 е 50Еур за влез на плажата MANGO2.jpg

На kikin, duffi и lilo им се допаѓа ова.
  20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Немој да одиш....незнам ни дали да го наречам селце :)
    По препорака од другар,за викенд отидовме со мм таму...плажата беше катастрофа,мала,нечиста,нема кај да се шета.Спиевме таму а на плажа секј ден одевме Никити.Од мене големо НЕ!

На duffi и emkaemka им се допаѓа ова.