Lagomandra, golema plaza so ogromni drvja, se naogja malku pred Neos Marmaras ,staviv link pred nekoja strana za apartmani. Vidi sliki na net, stvarno e najubava plaza, poradi prirodnata senka i mirna topla voda.
Незнам точно каде да го поставам прашањето ,ќе прашам тука па после нека го преместат ако треба ,бидејки ова ми е прво одење подолго време со бебе надвор од дома дали може да ми кажете што се ми е потребно да понесам за бебе на одмор ?
И мене ме интересира истото, ке одиме здравје во Јуни во Аланија со авион, бебе ке има 5 месеци, и е исклучиво на доење.Која козметика,лекрства и.т.н ? Преку јк травел
Какво е времето таму во мај? Да не е ладно многу? Бидејќи и ние ќе одиме, само се мислам да не студи па наместо во мај, во јуни да не ни е подобро.
Искрено незнам прв пат годинава ќе одам ,не сум била до сега во мај во Грција ,меѓутоа колешката моја секоја година оди во мај и супер поминуваат ,се зависи како ќе се погоди времето ,се надевам ќе ни се погоди
и јас мислам дека мај е ладен за на море .Ние сме биле јуни и август низ Грчка(Пехкохори,Калитеа,Посиди) па се случувало да е ладно за деца во вода,ветер да дува,да врне.
Ние букиравме за мај. Не ми е толку битно да се бањаме, колку бебе да се надише морски свеж воздух. Ќе се бања на следното одење.
Мајки дали сте биле со бебе во парга или врахос? Како што гледам по сликиве многу е убаво, ама друго е некој од искуство кога ќе ми каже. Или препорачајте ми некое друго убаво место. Планираме средина на јуни или крај август. Димитар во јуни прави 1 година
Парга е бучна. Личи на Охрид барем мене ми личи Има плажа ама мала, плажите се во околината. А Врахос не е лошо. Мирно е, кристална плажа. Вили само еден ред. Доаѓа како во дупка ама самото место е рамно. Не знам колкави сте и дали оди сам , ама мислам дека веднаш е длабоко нема плитко во морето.
А што мислите за одмор со едномесечно бебе отприлика? Ќерка ми имаше 7месеци кога бевме на одмор и супер поминавме. Ама ова лето ќе треба дома да го преседиме, затоа што средина на јули влегувам во деветти месец, а претходно немаме опција за одмор, освен да искористиме некој викенд. На триста ума сум
Јас минатата година во Септември бев на Врахос.Син ми имаше тогаш 9 месеци .Совршено место за со мало дете. Беше релативно празно во септември , плажа за мерак , голема,широка ..Кафичи разни , со музика, без музика. Каде ти одговара таму си одиш.Морето и плитко и длабоко . Водата е идеална .Навечер нема многу каде да се шета една улица е. Но мене ми одговараше зошто бебе имаше ред, во 8 беше веке заспан и после вечера си одевме во апартман.Со друштво бевме па си седевме на тераса, уживанција во права смисла . Парга не е баш за одмор со бебе , има една многу мала плажа кај шеталиштето . Бучно е , гужва многу .Преубава е Парга ама само за шетање. Во тие 10 дена додека бевме во Врахос, бевме 3 пати во Парга. Блиску е .Убави плажи има после Парга ама не бевме ние до таму . .