Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.317
    Допаѓања:
    19.693
    http://acibademsistina.mk/health/in...te-na-odmor-so-bebe-pomalo-od-dva-meseci.html

Прочитај го ова па размисли си убаво :)

На *Ench@nted* и NarCis@ им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.091
    Допаѓања:
    225.572
    Да. Ама ако го прашаш сајковски ќе рече најубаво е на море за бебе. малце им се косат ставовите во систина и патем што ако живеат на море? Не знам ни ја не би се осудила само поентата ми е систина веќе не ми е репер..

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.317
    Допаѓања:
    19.693
    Да ама мислам дека за деца кој се родени на море е друго. Кај нив не знам како да објаснам ама " се навикнати на таа клима, бидејќи таму се родени. Сепак мене ми е ризик премало е не дај боже нешто да се случи ако се подалеку друга држава што ќе прават? Родителите сепак си знаат најдобро и најубаво е да си прашаат педијатар за сигурно.

На emkaemka, LiliBoz и azelea им се допаѓа ова.
  4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.603
    Допаѓања:
    15.694
    Искрено и јас со едномесечно бебе не би одела на море или планина,барем после три месеци,тоа е мое мислење.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.614
    И мене ми е :worried: Секако ќе прашам педијатар, ама мислев да не има паталец на темава :)

На eli25 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.062
    Имам пријатели што пред две години (лето 2016) беа на одмор во Грција со едноиполмесечни близначиња. Родени во јуни, во термин, ги однесоа на море во август. Се фалеа дека убаво си поминале, имаат уште едно поголемо детенце, тогаш околу 5 години имаше.
    Мене ми е шубе со толку мало, знаејќи дека до три месеци може грчеви да имаат, па со плачки не мислам да го поминам цел одмор, башка да ги деранжирам сите во околината. Освен тоа, комарци, претопло, не можеш да го бањаш... ај, брзо ќе дојде следното лето.

На Seduction, mssuniquee, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Јас не би... Тоа бебе треба прво да се аклиматизира на надворешниот свет, па промена на клима може и неповолно да делува.

Првата ќерка ми е во јуни, таа година решивме да прескокнеме одмор.

Оваа ќе биде во мај, но решив ќе барам аранжман дури крај на август, за во септември, ако сѐ биде во ред и сметаме дека ќе можеме.

На eli25, emkaemka, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Od t
    Od tuka do vrahos kolku se patuva... vodata vo septemvri topla e?

9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.614
    Фала ви девојки :) И мене ми е шубе со толку мало бебе, од сите причини кои ги наведовте, ама си реков да прашам некој да не имал искуство. А и некако си мислам може нема да се види одмор за ќерка ми, таа е веќе поголемка и си има барања. Греота е и неа да ја затвориме во соба. Изгледа ова лето ќе се задоволиме со викенд.

На emkaemka и Kitten им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    И мене ми е криво ради поголемата ако не излезе одморов. Но ако не излезе, како опција имам да ја пратам до Охрид со баба и дедо.

На azelea и NarCis@ им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.614
    И јас размислував на таква опција, ама ми е страв да не тргнат во 22ч. накај Скопје :sweat:

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.885
    И мене ме фаќаше с'клет лани , на 9авг се породив , сакав септември ама искрено немав храброст ....

На LiliBoz и NarCis@ им се допаѓа ова.
  13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    А зошто не одите средина на јуни? Јас бремена во 6ти месец бев на Закинтос, па во 8ми пак до Лептокарија.

14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.614
    На работа имаме само колективен одмор кој ни го даваат на почеток на јули, а мене ми се поклопува со породилното отсуство и ништо не ми значи оваа година. Јас уште сум на патолошка и баш се враќам во најголемите гужви и горештини, а немам опција да го земам одморот баш во тој период кога ми одговара.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    5.534
    Мајка јас бев со моето кога имаше месец ипол во Охрид. Супер поминавме. Во принцип од кога е родена сегде ја шетам и Охрид бевме Грција кога имаше 3 месеци, Банско, Боровец, Германија патувавме, Малта, и еве сега има 7 месеци ќе бидеме 2 цели месеци на море во Грчка. Јас секогаш прашував педијатар ако има зелено светло одиме со торба спремна медикаменти за не дај боже и желба за убав провод. Не сум имала црни мисли ако нешто бидне. Ама секогаш на контрола сум ја носела пред пат. Твоја одлука секако. Со лесно

На dayla, Melinda85, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.614
    Јас уште не сум породена, затоа не можам да направам план ни отприлика. Ако е на почеток од 9-ти месец, може да се испланира нешто, ама ако биде на термин, а тоа е средина на август, ми отпаѓаат опциите и за Охрид и за море. Крај на септември, а може и октомври не ми е тоа тоа.

17. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    5.534
    Ако си термин средина на Август според мене подобро прескокнете одмор годинава, другото лето ќе надокнадите

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Jas sin mi go odnesov na tocno dva meseca vo grcija i da ti kazam poubav i pomiren odmor ne sme imale bebe se iznaspa..normalno ne sedev na zeskoto na plaza go nosev na sabajle i posle17h

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Околу 7-8 саати.Зависи. Патот е оној за кој се оди до Лефкада,убав е. Не заморува ич.Нашево дете многу спие во кола па може затоа не видовме мака :) Врахос топло го препорачувам.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас го носев моето на два и пол месеци. Многу убаво поминавме. Одев ради постарото детенце. Мислам на месец не би носела, зошто првиот месец јас сеуште не бев фит за на пат.
    Зошто не размислуваш за крај на септември да биде бар два месеца.
    Всушност мораш прво да видеш какво ке биде бебето. Ако има некој проблем, грчеви, ако не напредува тешко дека би тргнала на пат. Не можеш после плачки цела нок да се ставиш во кола и возиш не наспан на пример.

На duffi, Kitten, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.