Ова е во самиот камп или пак искача некаде на друга плажа? Одамна не сум била, зарем изградиле приватни куќички таму Љубаниште ми е омилено местенце на Охридско езеро, ако се укаже шанса и јас би таму со мали деца.
Не е во кампот, лево од кампот има диви плажи. Ова е втората. https://www.facebook.com/kajVangel/ Имале попуст до 15 јули, 1200 денари од апартман.
фала ти многу, најверојатно ќе одиме во ранч Фета, слично е моите биле, имаат двор со природни сенки најмногу затоа, а и сами изгледа ќе бидеме. Ако нешто не испадне варијанта два е Нешо
Majki mi treba mislenje dali nekoja od vas bila na odmor vo Nea flogita, Nea plagia i Dionisiu? Kakvi se mestava dali znaete?
За бебе од трите Дионисиус. Плагија и Флогита се малтене едно, споени едно со друго. Неа Плагија онака нешто по растеретено е. Буквално по една улица се, само шеталиште и тука се вилите. Има бич барови и дење ноќе е гласно. А Дионисиус е фино за со бебе. Мирно место, мало има се што ти треба. Убава плажа.
Сите 3 места ти се мали и мирни и немаш баш кај да шеташ. Не знам колку ти е мало бебе, ама не е баш плитко море да можеш директ да го бањаш. Убави се местата само не знам што сакаш.
Флогита мирна? Шознам. Не баш. Мала е ама и бучна. Журки имо нон стоп во баровите на плажа а таму се и вилите.
Ама сегде по кафичите на плажи има музика, ништо страшно, секако музиката е до 7 кога и уште седите на плажа.
Јас зборувам за вечерните журки кои ги има таму. А ги има секоја вечер. На Пастази и барот до ,е стално галама. Плус лежалка врз лежалка. Јас од моја гледна точка не би таму со дете. Плагија е нешто по растеретена. А Дионисиус е мирен.
Те молам ако може инфо околу превоз и смештај како е? Преку агенција ли ? И како е околината за шетање дуќанчиња ,ресторани ,слаткари нешто забавно за деца има ли ? ? Со цени како е ? И ако знаеш линк страна каде можам да прочитам нешто повеќе за местото?
Мислам дека агенциите кај нас не нудат аранжмани за таму. Ние одиме со возило, а има опција со авион до Даламан и после со превоз до Олудениз. Олудениз е исклучиво туристичко место и има само хотели, хостели, ресторани, тезги, маркети, продавници... Не е којзнае колку големо, ама има многу избор и се е блиску. Има хотели со попристојни цени, а има и полуксузни со спа, турски бањи и слично. Сите хотели кај што сум била досега имаат базени, а некои имаат и паркчиња за деца внатре. Во октомври кога одиме цените се попристапни, се наоѓа сместување од 25-30 евра (обично со бклучен појадок) па нагоре. Ресторани на секој чекор, има и ноќен живот со караоке, музика во живо (за ноќен живот не можам многу да кажам оти не го практикувам многу). На самата плажа исто има некои лулашки и лизгалки за деца, а водата е многу чиста и плитка, особено во заливот Плава Лагуна (Blue Lagoon). Исто е многу безбедно (никој не краде таму) и е многу чисто, секој ден чистат по плажата и по улиците. Има опции за патување со брод, џип сафари, летање со параглајдери... Од едната страна е плажата, а од другата се високи планини. Се мислам што да ти пратам има доста линкови, еве гледам има доста видеа и на јутјуб, можеш да разгледаш од видеата, само пиши Oludeniz (Beach) или Blue Lagoon.