Полека малку, само споделив мислење на блиски, јас Сиде не сум била, можеби таму е попријатно за спиење и денски е супер иако е 30+, ете Кукла ти сподели дека била и ОК е, иако мене 34 ми е премногу за со бебиња. Јас сум била без дете во јули на други места и по не толку јужно и никад више тој период таму! Почеток на јуни или септември одлично, октомври и мене не ми е за одмор. Ама ова е мое мислење, ние не трпиме вруќина и спарно.. Секој си знае за себе, па водејќи се по тоа си го избрала тој термин, убав помин
Било каде само Грција да не е (ова ни е девизата за оваа година). Мм сака Јадран, не сме биле досега на лето, па истражуваме сеуште, а јас сакам Турција, па ќе видиме кој ќе победи.
Za so malo dete imas ubavi mesta niz CG. Canj, na primer, ne e nesto posebno ama ima eftin a soliden smestaj, a od Kraljicina plaza go deli samo edno ridce, od Canj do Kraljicina ti vozat brodcinja po cel den za 50 centi ili evro, odis sabajle se vrakjas vo koja tura sakas. Milina. Petrovac e ubavo za so malo dete, ama e skapo mnogu. Sutomore nemoj, bljak, fuj, najgolemiot dzgan i turbofolk kultura od sosedstvoto e skoncentrirano tamu letno vreme. Dobra voda e isto ubava, ima tuka plaza se vika Veliki Pijesak, blisku Bar e toa, mozes da se smestis u Bar za poeftini pari pa da si odis na plaza sekj den ne e daleku ako odite so kola. Budva -don't.
Ние си го најдовме местото , Тиват , некои пола сат е од Будва , Преубаво е ! од др што ни кажувале а и вака по разгледување , сега уште смештајот да се реше и .. Будва си стоам на тоа дека е добра ,нема промашај и кај неа , Другите места пред неа Бар , Петровац итн некако не е тоа тоа , спрема мене не ми прават ќеиф.. Јадранот си е преубав , далеку ама вреде
Ај должам објаснување тука дека пишав претходно дека одиме за Црна Гора,па некои мамички побараа кога ќе се вратам да им доловам како сме поминале. Епа вака,најпрво патот од што многу се плашев што и како ќе го минеме за мое пријатно изненадување беше супер,одевме преку Косово па Албанија,на места се успорува дека има ограничувања на брзина инаку по автопатот во Албанија нема проблем само на делови каде што го поправаа имаше ограничувања и делот каде се влегува од Албанија во Црна Гора до море е потесен и кривини и се успорува,ама среќа ќерка ми спиеше 4 саати натаму како тргнавме и после кога се разбуди , седеше мирна.За на враќање пак цел пат беше будна и уста не затвори од зборењеама побрзо некако стигнавме. Во ЦГ прво мислевме да се сместиме во Петровац ама тие што беа апартмани во подолните редови немаше место тоа што ни се свиѓаше или скапо,а за нагоре не сакавме дека местото е како на ритче и има многу угорници ,а инаку убаво местенце и со убава плажа,е проблем тука беше и паркингот,што многу немаа паркинг па требаше на јавни да паркираме а гужва.Па така се јавивме кај тие едни во Бечичи што имавме контакт и се упативме правец таму си се сместивме. Местото беше супер,плажата широка со песок е како влегуваш во вода се каменчиња,ама мирно дека првата недела од јуни бевме времето супер до 30 степени најмногу ама не те пржи и жеже како во Грција ,баш пријатно ,водата си беше супер ,се бањавме значи имаше деца еден куп што се бањаа пријатна ни жешка ни ладна.На плажа има лулашки за деца,ресторанчиња со готвени јадења,кафичи.Будва е близу пешки може 15-20 минути,а со кола 5 минути,има паркинг на секој чекор по едно евро од саат,ние најчесто во тој трговскиот Палма паркиравме.Будва е прекрасно има се и сешто за млади,стари деца,луна парк лулашки што ти душа сака,мојава не тераше да ја носиме на тие количките што се судараа па целата среќна со татко и се возеше.Само ако сте во Будва сместени плажите убави се со кола треба да ги одете.Шетавме и до Котор,Тиват,сакавме на таа плажата Плави Хоризонти да одиме ама баш тој ден ни се расипа времето и оставивме за следен пат. И претходно сум кажала дека за мене Јадран е еден и единствен и не би го мењала за ниедна плажа на Грција,ама тоа кој како си сака,ние пред да имаме дете летувавме со мм во Хрватска ,јас не можев да се помирам со таа убавина што ја заменив кога отидов во Грција прв пат,може само плажите им вредат со песок ништо друго.И не е точно дека Црногорците не се гостопримлив и мрзлив народ,јас барем тоа не го осетив ,секаде каде што одевме луѓето беа љубезни,по маркети,ресторани,кафичи и сл.,во апартманите жена собарка ни чистеше секој ден ,крпи ни менуваше секој ден ,постелнина секој трет,како во хотел да бевме.Плус тоа климата мене на Јадран ми е многу пријатна,нит се потиш ,навечер мераклиски да шеташ,и клима не ни требаше да уклучуваме ептен ретко преку ден ,а и комарци немаше. Храната во маркети како кај нас во Ск,по ресторани зависи за сечиј џеб,имаше многу такви со дневно мени на пр.5 евра салата,ручек и десерт. Се на се јас би одела само Јадран или Турција,доколку можам Грција ми е секогаш на последна станица ,а оваа година и онака не ми беше во план. Многу се распишав може и што не треба,ако на некој му треба уште информација нека ме праша слободно Е штом ќе сте Тиват може да си одите и на Плави Хоризонти,а и да го шетате заливот Бока Которска преубаво е,сакам пак
И ние оваа година ρешивме за гρчκа. Жени κоја од вас веκе е била ...саκам да знам κај е најчиста водата оти не саκам бебе да го бајнам во гнасна вода со алги
Morav se da te citiram oti od mob sum. Za ova deka ne se mrzlivi crnogorcite hahahaha pa po restorani ,marketi, kafici, sobarki ne rabotat crnogorci tuku bosanci i srbi haha.
Каламици, на вториот крак дали е место за со мало бебе? Ми се виде убаво, ама многу мирно, пусто, нема скоро ништо. Не ми треба ништо освен топла вода, чиста, песок, некое кафеанче, за ручек кафенце и толку. Ама тоа дека нема доктор и аптека((барем така мислам) за не дај боже ме плаши Искуство некој да бил со бебче? И предлог за некое друго местенце? Едит: И маркет некој може не мора само кафанчиња
Nie sega bevme preubavo pominavme. Topla vodata, cista, plazite se ogromni, no da imase 2 dena branovi ama nisto strasno.
I jas sakav mnogu na Jadran da odam-Budva. Dva pati sum bila bez deca i pak bi odela, samo daleku mi se gleda. Ne deka gidinava vo Saranda poblisku e, ama pak pobrzo se stignuva. Pocnuvam da placam dodeka se spremam Kazete nesto za smiruvanje sto da frknam. Kaj 12 po polnoc ce trgnuvame. Pozadi 3 deca( 2 transpoteri i golemata vo skut. Imam sediste ama ne go stavam nema mesto) i jas. Zabavno ce bide.
Јака ти душа. Ама мислам дека ќе биде во ред. Нема потреба да пиеш ништо за смирување, и онака пола пат ќе го преспијат малите. Преку Грција ќе одите? Местото е супер, ич да не се мислите. А тоа што нема доктор, па и ретко каде го има по грчкиве селца. А друго место, било кое од Никити надолу. Никити, Вурвуру, Ормос Панагиас, со тоа што последново не ти е баш на сама плажа смештајот, ама местото е преубаво.
Измеѓу Јадран и Турција јас сто пати би го одбрала Јадран. Ма јас го бирам Јадран меѓу сите други опции па може сум малку необјективна. Мене Турција ич не ме бендиса. Хотелите се убави ама нема ништо друго освен хотел. Сиде каде што ние бевме градот е убав ама многу е гужва и со мало дете акање нема да е можно. На плажа пирка ветерче па не е страшно, се дише. Плажата е огромна и песочна али препуна и има многу воден сообраќај па не ми се виде баш ни најчисто во Јули кога сите се на скутери во вода и слично. На пладне мора да се оди во соба зашто сепак е прејако сонцето. Накај Алања бевме и таму беше не спарно туку не се дишеше. Исто и накај Анталија не се дишеше. Лани на Јадран дете спиеше на плажа во борова сенка. Се изнаспа. Од Јадран пред се зборувам за Хрватска. Црна Гора ја немам многу шетано освен Будва и како мала Плави Хоризонт. Плави Хоризонт е топ плажа ама мислам дека сега хотел го срушија. Помеѓу Турција и Грција ја бирам Грција. Има повеќе активности и тавернички. Проблеми со идентитет и имиња немам.
Се вратив од Скотина преубаво е за со бебе нема журки нема гласна музика има два кафичи на плажа. Плажата е со ситен песок многу многу чиста вода без медузи и слични работи. Плативме 25€ од вечер. Лептокарија е блиску со кола за 5 мин и таму има лидл. Комарци тек тук по некој, бебе не го касна ниеден, само мм два пати беше каснат и толку.