Лани бев период септември Убаво мирно место со најубавото гиро во цела Грција (посeидон) Плажата убава песочна со лежалки Водата убава чиста ,малце има струја али не е до толку страшно Бранови има сабалје 7-8 покасно нема бранови и мирно е морето и навечер нормално има бранови Кога е лошо времето нас ни се погоди еден ден лошо време па имаше бранови Има убави смештаи и најважно чисти И да одиш нема да се покаеш Гиро немојте да зимате од продавничките на плажа ужасно е едит:Има во близина Лидл на 2км мислам дека не ме фаќај за збор со кола се иде за 10 мин. Во Неа врасна има два големи маркети како тука тинекс и веро има избор за јадење и пиење Има пекара со најубави работи ,паркчиња за деца,доктор,аптеки,месари ,продавница со облека пешкири,џимириџарници,кафичи неколку,слаткари
Богами ќе биде. Ние ќе имаме 18 часа пат. Напред маж и свекор, втор ред транспортер и детско седиште јас во среде, трет ред свекрва и уште едно детско седиште. Јас сум за двете помслу задолжена, она за големата. Ќе видиме дали домашниот есап ќе биде успешен. Ради трите детски седиште мора со комбе, па после си рековме кога веќе има место одиме сите туто комплето. До аеродром имаме 2 часа, таму 2 часа порано да стасаме, 2.5 часа лет, додека се симнеме и монтираме колички, пасошка контрола 1 час, до дома да стасаме уште час... Ќе заштедиме на саати со летање, да, ама помалку стресно и баш брзо нема да биде. Решивме вака, па ќе видиме дали правилно сме решиле. Ние тргаме рано сабајле.
За ормос имаш сместување на сама трани амунда. Скоро сите куки се со огромни дворови и блиску до плажа, а плажата е супер. За со мали деца ептен погодено. Само сега тешко се наога сместување таму. Јас резервирам уште во март кога идеме.
Zdravo mamicki..dali bi otisle na odmor so dve deca ,ednoto 2 ipol godini a drugoto ke bide 6 meseci.. nekako strav me.faka.. ovoj.maliov e.mnogu privrzan za mene..golemior e vo ludi godini,.po negovo si tera.. doma.immae pomos I pak ni e tesko a tamy ke sme.sami
@irena.1 беше лани со двете синчиња на блиска возраст како твоите. Според пишаното одлично се снајдоа. И сама ќе ти сподели искуство кога ќе види. Јас бев со две деца, 2 г и 6 м, ама и мајка ми беше со нас, па не сум најсоодветна за да одговорам. На малото свесно одложив воведување продукти, уште беше на млекце, па беше едноставно од тој аспект. Големата веќе јадеше храна од ресторан, не мораше готвење. Тоа беше најголемото олеснување. Се друго трпение и голема организираност од страна на двајцата родители.
Super sporedba, fala ti, ke zemam vo predvid i toa. Inaku loso sum se izrazila za Grcija, ne sakame zosto ni e zdosadeno, a ne zaradi sporot, eve bas vikendot bevme na ednodnevno kapenje.
Не е страшно. Лани бев со бебе од два и пол месеци и две годишно. Во хотел со доручек и вечера. Оваа година сум со едногодишно и тригодишно, во приватен смешај. Нешто многу не готвам, освен та децата, посебно за малото. Се уште не јаде многу работи. Општо гледано лани ми беше полесно, зошто бебе од 3 месеци каде ке го оставиш таму е, многу почесто спие и решение за се ни беше цице ( беше само на доење)
Секако дека е подобар. Навистина се стига брзо, ама делот пред Ксамил бил најмачен. Среќен пат и уживајте во одморот.
Izvinete sto vi upagjam vo muavet ama koj se misli kade ovaa godina na odmor so decinja, moze da ja poseti Kavala. Borova shuma i more. Plazite se super, vodata e mnogumnogu cista, prekrasna. Jas sum voodusevena od ova mesto.
Имај во предвид дека преку грција на автопат имаш само 2 паркинзи на тие 200 км и више. Ја со дете од таму не би одела. Патот е супер ама е доста досаден со околу 40 тунели. И немој да се лажете преку тоа демек траектот да одите, кај ксамил што е, ќе ви наплатат 4-5 евра за даски и буриња, а и претпен страв дека у секој момент ќе се распадне. Преку албанија не е лош патот воопшто. Лош се само делот пред саранда, планина со кривини, ама мислам нема повеќе од 30км. Сепак, среќен пат и убаво да си поминете....сакам и јас ама има време до септември.
Едвај стигнавме 8 часа патувавме,ама поспоро возеше ММ бидејќи со деца сме,и не го знаевме убаво патот. Тие плачеа, едвај да најдевме паркинг некаде да допреме на 5 мин.
Mi se ide domaa Odmorov poveke zamor otkolku odmor. Na plaza ja imame i kolickata demek da pospijat bebinjata ama ne sakaat da spijat. Sedat budni 2-3 casa i nazad vo apartmanot da gi zaspivam. Ovaa rutina 2-3 pati vo denot. MM ostanuva na plaza so golemata,taa pak cel den vo voda.Ednas se smenivme jas na plaza,on doma,go krenale vo vozduh apartmanot. Inaku ne e skapo voopsto. Isti ceni kako vo Tinex i Vero.
Турција не е само Анталија, таа е широк поим. Ако не сакаш ресорт, тогаш имаш други избори. Чешме, Бодрум, Мармарис, Фетхије.. верувај имаш што да видиш.. А хотели со борова шума имаш и во Анталија. Лично јас што сум била во сите хотели беа цели во зелнило. Дете си спиеше под дрва и воопшто не било топло... За вкусови не се дискутира но ако селцата во Грчка ти се поубави од Турција, тогаш no comment
Ние ова лето одиме пак за Мајорка.Предходниот пат бевме кога синко беше 8 месеци и топло ја препорачувам.Бевме во Са Кома тогаш.Хотел до плажа,плажите чисти и уредни, имаше шеталиште.Водата во септември беше кристално чиста и топла.Бебе директно во водата се бањаше. Наредната година бевме во Анталија Турција и не ми се допадна.Народот многу нападен за да продаде и кога бевме како пар без дете беше ок и не ни сметаше таа галама.Друго што не ми се допадна беше што имаше како поцрн песок.Водата топла,но матна.Исто хотелот ми беше директно на плажа,без шеталиште до него или некое помало место каде навечер можеш да се разшеташ,околу 5 км беше следното градче.Мораш со превоз до таму оти улиците темни без осветлување.Беше убаво,ама ме нервираше што морав да патувам со превоз до првото населено место за да разменам и да видам нешто друго. Хотелите и од двата бев задоволна во поглед на услугата.Имаше анимации и за воздрасни стерлање,програма за воздрасни и за деца...мини диско,групи за пеење и играње.Храната исто одлична. Но,сепак Мајорка ми се виде како по за дете и за нас и таму препорачувам. Во Турција бев 2 пати и мислам дека ми е доста од неа. Сега одиме на друг дел Алкудија,тоа е на север од островот,исто Септември.Хотелот исто е убав со 4 ѕвездички,има одлична оцена со над 90 % препорачаност на порталите за пребарување,исто анимации за деца и воздрасни и алл инклузив.Плажа 300 метри,од центарот на градот 1 км.Како ќе биде ќе пишам додатно. Оти на крај краева се е релативно.И во Турција го препорачуваа хотелот со над 90%,но јас не го препорачувам заради местоположбата.Зависи кој што бара и што очекува,дали ќе се излегува навечер или цело време ќе седи во хотелот.
А во Геракини Coral Blue бил некој? Како е местенцето, водата? Утре мора да падне одлука. Или Уранополи ќе остане