Така ви се погодило со морето и брановите. Неи пори го сакав до пред 6-7 год. Но од како стана гужва ненормална ние веке не одиме таму. Грција оваа година генерално е се поскапено секаде. Колку плакате сместување ? Инаку и нас пред три години на вториот крак ни го скршија прозорот на колата. И тоа на приватен паркинг на куката каде пристап немаше никој од надвор, а во куката во моментот имаше само една фамилија грци со мали деца. А нокта пијани срби правеа глупости на паркингот. Ама тоа ти е, џабе не се нервирај, секаде има такви работи.
Izvini jas duri Sega vidov deka si pisala, vodata e pretopla, cista staklo mestovo izmisleno za mali deca, jas veke nekolku godini doagam tuka, imame najadeno ubav smestaj do plaza i ne bi menjala iskreno lokacija.
Ние конечно по многу размислувања и предомислувања резервиравме за Сиде, Турција. Одиме наредната недела, се надевам се ќе биде во најдобар ред, синко деновиве се раскашла, се надевам нема да се разболи баш пред одмор.
Nas uste na odenje ni napravija steta.Na avtopatot nekajde kaj solun ne pretekna motor,koj udri so boks na retrovizorot.Mislam cel odmor ni se upropasti.Rekov posledno veke za grcija.Cigani valkani.A za poskapo da,se e poskapeno.Nie plakavme 80evra vo hotel od nok.Nea Kalicratia bevme.Vodata e cista i topla.Bebe se iznaigra
Болни луѓе,полицаецот ни вика ќе ви врати пари осигурањето. Му викам ке ни се смеат во лице и ќе речат ако ви е другпат пак во Грција оставајте пари немојте во Охрид. Се смее вика ама немате море,му реков ама и дивјаци немаме што кршат кола кај што има бебе. Дојдовме пари да ви оставиме,ниту разбирам ниту ми е гајле за политика. Викам на време удрете печат за забрана немој случајно да згрешиме пак да дојдиме. Другиот му вика ајде да си одиме не се расправај со жена. Имаше тетовски,штипски и кавадаречки коли сите беа со скршени ретровизори.Српските коли не ги чепкаа. Сношти сите мажи сто беа наши дежураа пред вилата,немој да дојдат пак се да искршат да нема со што да се вратиме.
So da kazam...stramota.Tatko mi u pravo e.Vika so trcate tamu ko slepi za stap.I taka e.Ama aj se vikame da ne mesame politika.Politicarite trcat u Grcija,so sme vinovni nie.Ama kazavme kraj veke
Во септември би носеле дете повеќе на Преспа или Охрид? Едни ми викаат езерото во Преспа не чини, други викаат Охрид е ладен за деца. Немам избор, а морам брзо да решам...Со пасошот на бебуш утнавме работа, неможе да биде готов на време.
Така и јас мислам, само незнам како е во септември (на почетокот). Смештајот во Преспа е очаен, ништо асално не се наоѓа, а и немаш каде да прошеташ приквечер, едино езерото било топло. Охрид веќе добро си го познавам но ми е страв да не биде кочан ладно, никогаш не сум била во септември. Бевме со ниет да одиме на море, за да пркне бебето, затоа маж ми зема одмор толку касно, но моравме да мењаме план
За жал ноќите таму се ладни, но охридскиот воздух и те како ќе ги освежи децата. Ако ви се погоди времето (да не врни) мислам дека за на плажа ќе е убаво. Башка ни пекол да е не е убаво. Со поголемото девојче може да имате проблем ако езерото биде ладно а ќе сака да прави лудории во вода. Земи им потопли алишта за ноќните прошетки. За Преспа си во право. Убаво да си поминете
И мене ова ме интересира. Мојата е 13 месеци и сакаме до Охрид (за на море ни се одложи оваа година), ама ми е да не е ладно за неа крај на август.
Не сум само со бебе, и со 4 год. дете кое сака да се бања. Ќе барам смештај по плажите. Бебето секако нема да се бања и е најубаво да си во градот, ама малтретирање ќе ни биде секој ден со кола да се возиме по најмалку 5 км до плажа. @Black girl мислев ќе се најде некоја охриѓанка да ни каже Ќе прашам сега познанички од Охрид па ќе ти пренесам.
Охрид моментално времето е променливо со повремени врнежи од дожд последниве вечери залади повеќе од вообичаено. Сега доколку дојдете за плажа нема шанси а навечер обавезно по долги ракави излегуваме. Околу смештај овде нема ништо далеку ако си сместен во градот центарот може да ти биде 5 или 15 минути пешки, за плажа секако ќе палиш кола со тоа што на езеро со мало дете секако неможе да останеш цел ден ладна е водата, ние одиме од сабајле околу 9 до кај 13. После ладниов бран за да затопли водата минимум 5 дена треба да е топло. Честопати знае септември да биде многу потопол отколку сега што е, па охриѓани користиме циганско лето. Од друга страна Охрид може да истерате убав одмор и да не е за ма плажа. Прошетки по стариот дел на градот, по кафани и кафичи, долги прошетки по кејот, покрај каналот кој многу убаво е среден, исто и патеката после мостот е уредена, има лизгалки за децата, помирно е сега, воздухот е свеж ќе ви годи. Можете еден ден до музејот на вода, потоа до Св. Наум, градиште, љубаништа. Ќе си го исполнете времето и секако ќе се одморите. Ако те интересира нешто поконкретно слободно прашај