Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Зеленчук има во изобилие, овошје помалку, го даваат како десерт.
    Имаш млеко, корнфлејкс, јајце варено, мевце, оривче, компирче...
    Ќе се најде и за нејзе, зависи што јаде.
    Е сега, ќе треба нешто да понесеш, комплетно не можеш да се базираш на таа храна за малата...така бар видов дека правеа мајките околу мене :).

Меѓутоа, вие барем ќе си бидете раат за оброци, храната е преубава и ја има во изобилство.
    Ние стварно истеравме рајски одмор. Водата е сон, не се мати и не знам колку луѓе да има во нејзе.

@Carpe Diem New, нема оваа конкретно природни сенки, ама ако сте со кола има многу други плажи во близина кои можеби имаат.

duffi, Carpe Diem New and Sexybaby86 like this.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Фала ти Еми, и мм го бендиса местенцево, па голема е веројатноста да го посетиме :)

Секако ќе носам за малата јас и од дома обавезно, иако јаде ама баш се'. Штом има месо, ориз, компир, ќе немаме гајле, иако нема да се потпирам само на таа храна, секако :)

TeddyGrey and Emy867 like this.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

@Sexybaby86 не ги разбрав цениве.
    Сингл, фемили ?
    Како му доаѓа...?

4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Јас како што разбрав е 66 еур од ден од соба (соба за двајца, а видов дека и дуплекс соба е иста цена) :wasntme: Секако ако се решиме ќе им пишам мејл да ги прашам за сигурно. Е сеа, пишува дека ако резервираш до 31 март, имаш 10% попуст, а дали ценава од 66 еур е со попуст или без, и тоа не знам.

5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Јавете се и до Фалкон за цени чисто да прашате, да видите како ви се поклапаат со цените на веб страната.
    Они го работат овој хотел, ние преку нив бевме.

TeddyGrey and Sexybaby86 like this.
  6. 123baby

123baby Истакнат член

Баш вакво нешто барам, ќе бидеме со две деца, од кое едното бебе, да не се занимаваме секој ден што ќе јадеме и дали ќе фатиме лежалка. Фала многу на препораката, ќе се јавам до Фалкон.

Emy867 likes this.
  7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Го нудат повеќето агенции кај нас види распрашај се по агенцииве какви понуди имаат,мислам дека лани цените се движеа околу 270е пп за 7 дена по лице.

Sexybaby86 and TeddyGrey like this.
  8. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Мамички имате ли да предложите убав хотел на сама плажа со чиста и плитка вода за со детенце за Грција?

9. enaena

enaena Истакнат член

И тука да си прашам за мислење, одмор со 1 годишно детенце, во Фурка или Ханиоти? Ова за средина на јуни

10. MSF

MSF Истакнат член

Читнав некои разговори од пред неколку години. Ме интересира дали некој скоро бил на Јонско, но во Албанија? Морето ми е ОК, бев на КРФ пред некоја година, задоволна сум од плажите, но цените се далеку повисоки во Грција, а истата услуга е. И би сакала предлог за ГРција, нешто блиску, за семејство со мало дете.

11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Баш ми е криво ако сум те растажила :(
    Сериозно не е плитка водата. Јас не би со мало дете пак т.е. не би веќе пак никогаш :)

12. eli25

eli25 Форумски идол

Најдов добар смештај во Неос Мармарас на сама плажа. Знам дека е убав град за шетање ама не сум била на плажа. Малото ќе нема уште 2 год. Да го резервирам или ?

13. Ano

Ano Форумски идол

Самото гратче е угоре / удоле. Плажа нема. Плажите се пред и после градот. Таа пред е камена и не ме бендиса. Таа после (накај портокарас) убава песочна, ама тесна. Ние бевме вон сезона па беше густичко. Пушти ми линк да видам кај е отприлика за да ти кажам бар дали на добра страна е

14. didisi

didisi Популарен член

Само калитеа прв ред што се доле на плажа

Фурка е помирно како место ама па плажите не се убави баш за со дете, има бранови често и дува, јас би ханиоти

Last edited by a moderator: Apr 6, 2019
    mariz likes this.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Моиве не се бебиња веќе две ипол направија ама не знам дали би ни успеало да отидеме на одмор годинава од причина што само во нивните креветчиња спијат, не сакаат да спијат на друг кревет, еднаш само беа преморени и не знам како заспаа во дневна. Монтажни се креветчињата, плус душеците, ќе треба и приколка да купиме :D

mal.ecka likes this.
  16. bella12

bella12 Популарен член

Јас се мислам за олимпијада, гледам на фб една жена што става слики плажата babylion ми остана во око. Бил некој лани таму како е.? Исто се мислам и за паралиа дионисис?

17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Ние планираме во Турција во септември. Од нас е 3 часа лет. Тогаш бебуш ќе има 9 месеци здравје. Сега во април ќе испробаме до Скопје да видиме како ќе поминеме по пат.
    Турциј ми се свиѓаат alles inclusive понудите,зошто е прав одмор,не му ја мислиш за ништо. За децата имаат преубави базени,тобогани,разни занимации. Ќе видиме како ќе биде.

18. mariz

mariz Форумски идол

Да баш така... Ние бевме крај на Август, некои 4 дена имаше премногу бранови и лутавме со кола на други плажи. Плажата тие денови скроз ја немаше, значи удираа брановите се до крајот на плажата (дека тесни плажи имаат), па донесоа и еден тон алги, па додека да исчистат... неколку дена крш беше плажата. Бевме и Калитеа еден ден, брзо се стига до таму.
    Еве додека беше супер, додека удираа бранови и после тоа.... IMG_20190406_103133.jpg FB_IMG_1554539309189.jpg received_2157045651240303.jpeg

А додека немаше бранови, водата си беше супер, чиста, плитко за деца...

Смештајот ни беше рај, одма на плажата, тука цел затворен двор беше и имаше место синко низ една патека да вози точаче без да се грижам за коли, градче супер за со деца, уште да немаше бранови ке беше одлично место и ке го посетев пак. Ако некој бил порано во сезона нека каже искуство како е тогаш со брановите....

Attached Files:

Last edited: Apr 6, 2019
    duffi, Sexybaby86 and didisi like this.
  19. didisi

didisi Популарен член

За дете 20 месеци би одбрале планина или море?

20. bella12

bella12 Популарен член

Ако е за време на летниот период(јули, август) јас пре би море

mariz likes this.