Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    4.902
    Јас бев со бебе од 5 месеци авионски во Аланија во Јуни и поминавме супер (не го бањав бебето во море ама му годеше), на 8 месеци бевме во Сарти во Грција и таму беше супер, го бањавме бебуш. песочна плажа, само малку ветер имаше, тоа не ми се допадна. Годинава ке одиме здравје во Сиде во Анталија.

2. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    ^^до сите погоре што ме цитиравте, сепак фала ви на одговорите, ете првпат ќе ми биде со бебе на одмор, па затоа си кажав и мое мислење за плажите што не значи дека е точно и нормално немам искуство. Кога ќе ми текне само на кашичките, нормално ја сфаќам и близината на плажата и сите останати работи

3. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.843
    Допаѓања:
    109.681
    Хотелот е ОК, чисто, широчко, на приземје бевме и директно искачавме на тревник од балконот.
    Базентот не е ваков у живо :D
    Храната ОК, доручек како кај сите, мачканици, салами.. за вечера си бираш од 2-3јадења ден унапред што сакаш, фино готвеа.

Но :whew:
    Плажа имаш на најмногу 100м убава, биста вода, тивка, море едвај и некој има :lol: едно брдо за да стигнеш до неа, една уздолница-узгорница памет да ти штукне, со дете не знам колку би било ОК, уствари никако :D

Со кола за некои 10мин има камп и огромна плажа, можеш да се паркираш до пред плажа, ОК е плажата, не е скрос песочна, но ОК е, водата чиста, плитко има доста, баш како за дечиња.
    А да горе има и дрва.
    Има и ресторанче, има и лежалки, вц. Ние таму преседовме.

Местото ваљда знаеш дека е мало пусто село, па 3-4ри продавници, 2-3таверни, за гиро некое и тоа е тоа. Навечер е штама, нема ни паркче за деца..

Јас искрено би однела дете таму и пак би во тоа хотелче, мирно е, чисто, тревник голем, имаше и некој детски реквизит, ма супер е.
    Е сега само ќе треба подобра организација што да понесеш со себе, лани бевме до сама плажа и по се нешто се повраќавме :whew:

5. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Кажувај кај бевте:D
    У принцип сакам хотел со приватна плажа,ама одиме почеток јули па не сакам и нешо мн да ми е гужва,зт сакам вака по"забутано" местенце
    Таков одмор сме терале и до сега,мирно,така и сега со бебуш.
    Најдов една албанска агенција,има топ понуди,бап за хотелов ептен ме бендиса.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    Лани бевме во хотелот, од собата, храната, услугата сме многу задоволни. Базен не користевме. Е сега локално не ни се бараше плажа, па секој ден по двапати возевме до Калитеа и назад. Само тоа недостасува, блиска и убава плажа.

7. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Оффф,нзз со мало дете така развозување колку би ни одговарало |(

8. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    Син ми беше неполни 2 години и заради него се возевме повеќе, мораше да преспие а на плажа не сакаше да спие. Ако успееш да го заспиеш на плажа може и ќе нема потреба од двапати одење враќање. Кога беше помал ми спиеше на лежалка, ама веќе на 2 год беше мн возбуден и не можев никако да го легнам па затоа се враќавме до хотелот и попладне пак до Калитеа.

9. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Хахахха,ја не сум тип што седи цел ден на плажа:!:
    Плус гледам алл инклузив,мора у хотел за ручкање:D

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.843
    Допаѓања:
    109.681
    Чим бараш со јадење нема да ти пасува лани каде бевме, без беше.

Барај на втор крак, таму е доста помирно, почисто, јас би таму за со бебе у јули.
    Ние бевме Метаморфози, надоле е уште поубаво, ОК е и ваму, плажа убава, вода чиста, баш ми беше за со бебе.

11. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Барам со јадење да не се замарам мн мн.
    Втор е мн поубаво,помалку гужва. Ама и ова вака збутано,топ е.
    Пред две год Неа Мармарас бевме,на плажа хотел,колата 7 дена не ја мрднавме :D

12. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    @Tukituki ako moze da kazes vo koj hotel na plaza bevte vo marmaras posto i jas baram takva opcija i kako si zadovolna

13. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Дали е прежешко Анталија за со 5 месечен бебуш? Или можеби Кемер, некаде прочитав дека имало плажи со борови сенки?
    Најмногу ми одговараат за натаму условите, да не е со саати врзан во кола(за превоз), да имаме јадење цело време без да се замарам со ресторани и место секој ден, лежалки и слично.
    Резервиравме во Шпанија, ама некако ми мати памет превозот од аеродром до хотел - саат ипол, храната ми личи така така, wi-fi нема... а е баајги поскапо од Турција, каде не сме биле никогаш а ептен ми прави мерак и одамна сакам таков одмор прав ( сега синко ми е изговор:D ) само ептен ме плаши времето за него..
    Некој да сподели искуство?

Последна измена: 12 април 2019
  14. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Порто Карас,пре презадоволна. Алл инклузив бевме,храна топ,вода чиста,плажа на пет чекори,све на све ептен убаво.
    Бевме септември и беше ок цена,сега за во јули некако мн скапо |(

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Fala ti za odgovor i jas sum go gledala istiot ama preskapo mi e ☺inace za kriopigi beach mozam da se slozam so ostanatite hrana, hotel i usluga e ok a na plaza samo so kola ili samiot hotel imase vovce pred tri godini koga bevme nie, so toa odevme i se vrakavme so maliot, ne se naplakase za nego, sega neznam dali uste go imaat.

На Tukituki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    А какви информации имаш за сместување колку кошта? Сместување со агенции или на лице место....и сл Подобјасни ако сакаш. :)

17. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    https://www.facebook.com/iliridatravel/
    Некој да ја знае агенцијава,искуство некое?
    Далеку поевтини понуди од нашиве агенции.

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.885
    Мами каде годинава? Каде е плитко со смештај на плажа :lol:

19. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    @eli25 ние се одлучивме за Шпанија.
    Beachfront хотелите со полупансион беа дупло поефтини од Грција.
    Се мислевме најмногу за Турција, сите се со одлични услови за со бебче, ама ептен ми беше страв од милијарда степени, па оставивме за следна година кога ќе е поголем:)

На didisi, azelea, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  20. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Што мислите за летовање во Аланија или Сиде последна недела од јуни со 1 година и 4 месеци дете? Ми велат дека е многу топло тогаш, а порано не можеме никако да вклопиме...Некој со искуство или совет?