Парацетамол(некој лек против Т,зависи што користите) ОРС Гелче против убоди и изгореници Камагел Синомарин спрејче за нос Пробиотик Нешто против повраќање Бетадин за рани Ханзапласт Чико спрејче против комарци Тоа секако носам. Ми падна во моментот на памет. За друго не можам да се сетам.
Би додала уште сируп за алергија, а колешка моја носи и антибиотик нерастворен за не дај Боже. Така и јас планирам.
Ako moze predlog za odmor so bebe ,so pesocna plaza i apartmani vo blizina na plaza, i mestoto da ima ambilanta i apteka.
Предлог сместување во Сивири кај што сте биле задоволни, важно ми е да е чисто и блиску до плажа (како и на сите со беблак)
До нистатинот ти е за дезинфекција на бебе ако дојде до изгребатина, а тоа до него за настинка гранули. Над него за заби, па ауген е за очи капки ако и влезе нечистотија, чепчиња за температура, солен раствор, капки за нос и грчеви. И секако топломер.
Јас имам давано vomex a, чепчиња, против повраќање. Не имаат спасено. Прашај си за возраст, дали се соодветни, доколку мислиш ви треба.
Da toa ne smeeme da go zaboravime @danichap ke si zememe za sekoj slucaj, mali nema maka so patuvanje ama neka ima za sekoj slucaj.
Блазе ви на сите што ке одете на одмор, ова лето ние ке паузираме многу сме мали Убаво да си поминете каде и да сте
Син ми го носевме малку пред да наполни 6 месеци, крај на јуни во Грција. Супер поминавме, се одспиваше на плажа и прво запче таму извади без да го осетиме. Не се плаши, ептен ќе и годи морската клима, а и супер е за имунитетот. Ние не сме одлучиле каде сè уште, ама средина на септември ќе биде, претходно може само на еднодневна.
Исто и моето. 6 беше. И многу полесно беше лани на одмор отколку сега. Баш бебче си беше. Си спиеше на плажа, ние уживавме.
Тоа ми беше одмор со едното прв пат на 8 месеци..со другово на 4 месеци..доење,спиење,шетање Сега трчам по двајцата..не сум седната..коса ми се крева уште непојдени. Годинава Ставрос..од дете не сум била..не ни паметам убаво,чат пат ид слики да се присетам.. мојве велат супер одмори сме терале..водата плитка,таман за деца..искуства последниве неколку години?
Мм има одмор последните 2 недели од јуни. Бебо тогаш ќе биде 6ипол месеци. Само што почнав со дохрана и некако не ми се оди на одмор додека е толку мал. Можеби и имам пишано во темава, не се сеќавам Се си мислам дека кога ќе јаде убаво, полесно ќе ни биде. Таман догодина здравје Се мислиме дали да отидеме до Охрид на некој ден, ама читам морбили има таму. Не дека би го носела во затворени простории, ама шубе ми е. Башка и патот до Охрид е потежок отколку до Грција. Па најверојатно летово дома ќе го поминеме.