Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Да не испадне дека се убедуваме, не знам колкаво е бебето, ама ако е сега на 5,6 месеци лепенка и е нон стоп со плачки, на 1,5 година ќе е бетер, па плус и проодено, не можеш да го додржиш, оди насекаде, мораш цело време да го мачкаш, па мисли за 3 оброци и ужинки, па досадно му е итн итн....
    А бебе додека е, па и по можност да е непројадено цврста храна, кај го ставиш таму си седи, на плажа под чадор, нема потреба ништо да мачкаш, за јадење цицка/млекце, за шетање во количка, уживанции. :nod:
    Климата ќе му годи 100%, ќе ти спие дупло повеќе отколку дома.

На Girl-Rabbit, PUPICA, joy1 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    135.564
    Се извинувам шо се ,,мешам во штипки'' aма секое бебе не е за да уживаш ни на кафе со него, не пак на одмор. Едноставно има такви деца шо вриштат и пиштат во секоја ситуација, од чиста мира. Другарка ми има такво дете и искрено ни на гости не го носи не пак на одмор. Самата кажува дека е дете од пеколот избегано. Во количка не седи ни под разно, ако е кај едниот родител во раце пишти да го земи другиот, па обратно... со такво дете одмор е последно нешто шо би ви текнало.

На mssuniquee, azelea, LiliBoz и 8 други им се допаѓа ова.
  3. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    109
    Mislenje za Vrahos so bebe?

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    13.819
    Јас во Врахос одам по 2 пати во лето веќе 3 години. Сум била во во сите месеци, освен што доага народ во јули, генерално е празно, што мене ми е прекрасно. Септември има високи бранови, не би препорачала тогаш да се иде со дете. Плажата е огромна, има кафичи со чадори и празно место ако сакаш сам да се наместиш со чадор. Водата е потопла после јули, во мај ми се случило ич да не влезам цели 10 дена (до мене е проблемот, треба да е многу топло да влезам), а во август се бањав секој ден. Е сега нема голем маркет како Лидл, нема некои посебни активности, ама поубаво место не сум видела. Првиот пат кога отидовме беше зошто плажата ја најдовме на листа 10 најубави плажи во Грција, и беше единствената што не е на остров. Вреди за патот од 6-7 саата, автопатот е мераци за возење. До сега не сум била со бебе, малата ќе биде 7-8 месеци во август, и само заради колата што се расипа нема да идеме годинава. Догодина дефинитивно таму. Ако со малото немате проблем со патување, топло ви го препорачувам. Имам роднини што биле со деца од 3 и 5 години и рекоа дека одлично поминале и со децата.

На azelea, victoria, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да не сме другарки?

На Среќичка, mamaJana, LiliBoz и 4 други им се допаѓа ова.
  6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    21.186
    Ма какво убедување,секој си има свое мислење и си ја знае најубаво сопствената ситуација. Ама, со син ми не можеме низ Куманово да се провозиме без плачки, а не да патуваме минимум 3 саати. Да го ставиш да седи да не е во раце, 2-3 мин максимум издржува,мора да е во раце,и тоа ако е расположен, ако не и во раце кенка. Во количка нема шанса само да седи,мора да се вози,и тоа секако ако сака,може воопшто да не сака да го ставиш во количка. Со играчки не се заигрува уште е мал, освен што става се во уста,па ги расчеша жлебинките,па плаче. Нели,да не навее човек, кој има помирно бебе,тешко дека ќе поверува. Ама такво е,ќе видиме каква ќе е ситуацијата догодина,може и тогаш да не одиме. Ќе се прилагодуваме на ситуацијата.

Врахос е многу убаво место,мирно,плажа веднаш до сместувањето, без гужва,има лежалки,ама има место и да си ставиш пешкири. Е ние бевме во септември,и постојано имаше ветер и огромни бранови,јас не влегував во водата,бидејќи брановите ме издигнуваа буквално во водата. Само еден ден беше мирно. Може така ни се погоди,не знам. Има 2 продавници и неколку кафиќи,ресторанчиња. Занимација некоја за деца нема и за шетање една улица отприлика 3 км.

На lackygirl и azelea им се допаѓа ова.
  7. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Јас мислев за мене зборува.. :rofl:

:drunk:

П.С тоа зборче "кафе' најтешко ми падна

На Среќичка, mamaJana, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Изгледа големо друштво сме :rofl:

На Dalia93, hello-kitty.90, Chantal и 4 други им се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас го рипнав првиот одмор со беба требаше да ја носам на 8 месеци сепак големка, ама не отидов, го пуштив мм сам со друштво, јас со мајка. Бебе заспиваше со нишкање, да се нишкаме на 50 степени некаде. Плус заспиваше исклучиво сами да сме во соба, глас да не се слуша. Најголем дел од денот требаше да сме во една соба затворени, во која истовремено требаше и да готвам, не! Другата година беше поинаку, посамостојна, веќе проодена, се заигруваше и беше далеку покомуникативна. Си отидов во хотел се вклучено, што првата година не ќе го можев, уште не јадеше салам. Поминав вистински одмор со јадење, капење и спиење. А сите велеја ќе ми биде најтежок одмор, со проодено дете, на година и осум месеци. Не, прелесен и преубав ми беше.
    Годинава одам на истото место, што си е сигурно, сигурно, уште повеќе се радувам.

На hello-kitty.90, happygirl, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Кажи го местото :)
    Нашиве исти се. И мојава ќе е 1 год и 8-9 месеци кога ќе одиме :)

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Знам дека се точно година разлика . Јас бев уранополис, теоксенија, храна огромен избор, за мајката вистински одмор . Во хотелот игротека, идеше повремено жена ги занимаваше, позади имаше парк, со крлешки и куќарки, беба уживаше таму. За тоа време ти може да се релаксираш во хидромасажер8)
    Плажата е поврзана со подземен тунел, лежалки бесплатни, пијачка имаш и на плажа секако. Едино патот е мачен, ама вреди. И плажата е убава во тој дел.

На duffi и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Тенкј ју мами :)

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Букинг и ск агенции го нудат првично полупансион, ама можеш да си побараш алл, ќе дадат. И немој букинг, многу е поскапо. Ние лани побаравме да останеме, самиот хотел ни намали 40 евра на соба отприлика.
    Базените се со солена вода, може и бејби да се бања. Излишно е да се зборува за базен кога одиш на море, ама не е лошо едно кафе да се испие овде внатре (poolparty) 20180816_160819.jpg

На hello-kitty.90, azelea, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Минатата година бевме во Грција со 6 месечно бебе...јаооо...замор, и тоа со баба и дедо бевме...така да те разбирам скроз. Супер за тие што имале баш одмор со мало бебе,, јас ја немав таа среќа ;(:rofl: оваа година ќе ми биде година и пол малово, па се надевам дека подобро ќе поминеме зашто посмирен ми е малце од лани...
    Инаку мајки со искуство по идење на одмори со деца низ Грчка, некое линкче нешто од кај што сте задоволни плс? :angel:

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.872
    Допаѓања:
    23.773
    Ние во септември бевме пред 2 години, ветер мн дуваше, морето многу надојде, бранови цело време, имаше денови кога воопшто не влегов во вода.

На hello-kitty.90 и ina..ina им се допаѓа ова.
  16. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас пак имам среќа со синко, многу сака да се вози. На 6 месеци додуше само во Охрид бевме, ама затоа веќе после тоа сме биле со кола и до Пампорово и Копаоник во зима (Банско и Боровец не правам муабет :) ), на Тасос, Хрватска, краците неколку пати, лани на 3 години со кола до Прага, годинава пак шетавме. Мене ми се смачува, тој нема гајле. Се си е до детето.

Последна измена: 10 јуни 2019
    На PUPICA, hello-kitty.90, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Неа Флогита од 15 септември би било ли ок? Бебе тогаш ќе има годинка и еден месец.

18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.527
    Допаѓања:
    17.280
    Некаде низ Македонијава дали периодов би бањале 3 годишно дете.Охрид Преспа ?Или уште е грч водата?

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.384
    Допаѓања:
    18.015
    Зачленета сум на фб во една група - па случајно го видов постов, можеби ќе му помогне на некој.
    gr.jpg

На Pelargonium и Poppins им се допаѓа ова.
  20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    21.186
    Исто време сме биле. Можеби и сме се сретнале на плажа/ во вила. Ептен не беше за бањање.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.