Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас за во Охрид му зедов мало базенче, па ќе видиме...

2. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.260
    Допаѓања:
    46.078
    И ние ќе одиме во Охрид во август, ама јас нема да ја бањам малата во езеро. Мене водата ми е многу ладна и јас никогаш не се бањам, а камо ли малата да ја бањам, едино доаѓа во предвид само базенче или може само ноџињата малку да и ги брцнам во вода да пошлапка.
    Значи iki26 зависи од тебе дали и колку ќе ја бањаш малата

На iki26, azelea и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Јас сум многу зиморлива и мене ми е ладничко додека влезам (влегувам до пола заради малиов, не сум влегла сама), а детево мака нема, не можам да го извадам. Плачки е кога го вадам. Сега дека научи каде е езерото сам оди и заради тоа не можам долго да останувам на плажа, па одма го облекувам и си одиме. Или ако успеам да го залажам малку настрана го оставам и гол ама попладне тоа накај 6 некаде.
    Ако и студи носете си базенче и топла вода во некое шише (стаклено по можност) па шлапкајте ја на плажа. Мојов мака нема од ладно.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.957
    Што е работава со пеперутките во Охрид?Имало мн заразени...
    Ние сакавме нареден викенд да одиме но ова ме предомислува.

5. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Јас имам внук од сестра од охрид дојде вчера кај мене на гости и кажа.имало некакву бели пеперутки и ако те допрела пеперутка на кожата пренесувала некаква бактерија и преминувало во. Инфекција

6. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    215
    https://www.youtube.com/watch?v=Nt8KaBNnavc
    грозно е ова со пеперуткиве, гледам денес имаше некој демант од некој охриѓанец дека ова било непријателска пропаганда, не било ништо ново, ниту страшно ,ниту имало повеќе случаи на алергиски реакции.. Ќе прскале, па ваљда скоро ќе се изгубат..

7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Леле Боже колку се преувеличува кај нас значи... (facepalm)
    Јас сум во Охрид, ама ова од видеово никаде досега не го доживеав во овие 10 дена...
    За инфекции и бактерии сега првпат читам на форумов :o

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    @espana e vo Ohrid, pa vika deka ne videla... Najverojarno vekje se i iscisteni :) a i nie sakame da odime na vikend i doagja dedo mu na mm (pradedo na Teo) i vika auu Oh nikako imalo peperutki sto kasaat i nie mu se iznasmeavme prvo na covekot, pa posle stv vidov na net :D

9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.953
    Da,bev vo Ohrid pet dena, eve sega se vrativme i navistina mnogu preuvelicuvanje za peperutkite,kako prvo gi nema nasekade,gi ima pokraj ezro kaj palmite, a kako vtoro ne se opasni ,site tamu si sedat, se cudea za muabetite za peperutkite...nezz kako sakate taka,vasa odluka dali ke odite ili ne, nie si pominavme preubavo,i zdravje Boze vo petok bidejki e spoen vikend povtorno ke odime...

На mariz, Kaetana и zuto им се допаѓа ова.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Мене ми треба еден совет и мислење, ако може.

Конечно се решивме да одиме на одмор во Септември, на почеток. Си најдовме и добар аранжман, и се по ред. Вчера видов дека во Септември во местото каде што ќе одиме просечна температура е од 25 до 27 степени, а температурата на водата е 23 степени. Да не е многу ладно? За нас (за мене и сопругот) е идеално, не сме воопшто љубители на жештините :) Мислите дека е ладно за малецково? Тогаш ќе има 11 и пол месеци.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    Pa 23 moze da e ladnicka voda... imam doma boljar protecen koj minimum mu e 30 stepeni da se namesti i bas sega proveriv i 30 stepeni ne e bas topla voda, a ne 23... Ama kje si stavis bazence kje go napolnis so vodicka, kje se stopli povekje od sonceto i kje go slapkas... Pa cat pat moze i da go vneses (kje vidis kako kje bide vodata)... :)

На irenna и green.eyes им се допаѓа ова.
  12. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Majki, ne znam vo koja tema pa ajde ovaa e najodmorska. Bebce ke bide 10.5 meseci na odmor. Za banjanje koristevte nekoi peleni ili golicki? Odime grcka i ke ja banjam sekako vo more, samo na misla sum kako. Ima vo dm nekoi peleni za banjanje, ama ne znam kakvi se. Aj ve molam pomagajte, se spremame za odmor..

13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.726
    Допаѓања:
    322.821
    Јас кога ќе дојдеше време за во вода му ја соблакав пелената, му облакав купаќи и право во гума...
    Штом завршеше капење, одма бришење и пак во пелена (дури и во истата ако не е мочкана)
    Постоеле пелени водоотпорни во ДМ ги имало...скролај понапред, некоја од члеките имаше пишано и цена.

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Fala ti, bas pisav i jas da kaze nekoja majka iskystvo so tie peleni od dm. Aj ke vidam bas dali ima kupaki za tolku mali cufki kako mojava. Znam vo waikiki imase preubavi ama ne gi gledav, demek mala e..

15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.610
    Артемида тие пелени викаат немале врска,исто како и со обичен памперс било,и јас ги гледав во waikiki,многу убави купаќи имаше,сакам да и земам

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Bas denes zborev so koleska, ne bile prakticni tie peleni. A za kupaci, jas resiv da ne zimam godinava, zdravje drugata...

17. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    307
    Majki nie pocnavme da se spremame za odmor poleka. Ke odime Grcija Na vtor krak i najverojatno Toroni. Samo tamy ne sum bila dosega pa me interesira dali nekoj bil i kako Ste zadovolni. Bebceto ke bide sedum meseci zdravje i toa ke e nasiot prv odmor. Citam za bazence za i protiv pa ne znam dali da koristime ili durekno vo more da ja banjame? Spodelete iskustvo bidejki i malku strav me faka kako sto. Sredstvo za zastita od sonce kakvo koristevte? So nosevte od lekovi ? Nie SME Na doenje i imame zasega eden obrok no neke bebceto moe nisto da jade. Tamu ke davam Samo probani vkusovi i ke gotvam Na parea. Pisete nekoi soveti ... Davavte li pribiotici kako zastita? Voda Jana bebeska koristime pa od tuka ke nosam da ne prevrivam.

18. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Јас сум против базент, имам пишано. А за 7 месечно бебе кое одвај и само да седи па ич не сум. За лекови земи си за не дај Боже: пробиотик, линекс јуниор, против температура, алергија.....за таа возраст средство со заштитен фактор можеш чико, бекутан, копертон, еуцерин.најважно е да не бидете на сонце од 11.30 до 17.00 ч. Земете и против комарци средства за бебето и за вас.

Последна измена: 16 август 2015
    На referentka, ZojaP и joy1 им се допаѓа ова.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    @ZojaP мојата имаше 6 месеци кога бевме на море имав базенче но џабе го земав. Ка ставав во море директно и искрено уживаше.

Мајки во септември одиме на одмор имаме 4 оброци. Ќе бидеме во хотел со доручек и вечера. Но малава јаде пасирано и ништо од тоа нема да може да јаде. Како се справувате висе со храна? Дали цело време давате купечки каши? Јас ке земам мало решо со мене, блендет, но сепак мислам тешко ке биде да се спремаат 4 оброци во такви услови заради намирниците. Дајде некоја идеа како да си олеснам..

20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Ајде за недела дена ништо нема да биде па и ако јаде купечки каши. Појадокот можеш слободно да го спремаш, свежо овошје во блендер и готово. На решо можеш да свариш тестенина некоја и палента за вечера, освен месо, боранија и грашок се друго од зеленчук се вари брзо, ќе се снајдете. Од кашите што се прават со вода за вечера земи.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.