Ние лани со бебе 8 месеци и дете 3 години бевме во Торони на 2 крак. Поминавме преубаво. Откако имаме дете секоја година одиме на одмор и до сега сме немале никаков проблем. Ко што ми е големава 200 на саат, на плажа се занимава сама со саати. Ужива. Малово лани со купени каши и ад млеко ја раневме 10 дена и ништо не и фалеше. Спиеше на плажа на лежалка и на рогозина на песокот и тоа по 2 часа ко ништо. Дома толку не ни спиеше тој период. Годинава ќе одиме Метаморфози од 1 септември, претходно 5-6 дена во Варна во Бугарија и обавезно Охрид за викенди. За водата во Ох само да кажам дека големава од 1 година се бања и тоа уште од јуни. Па никогаш сме немале проблем. Да Охрид е ладен ама нема шанса дете на плажа да не однесеш и да не влезе са се бања.
Abe zenski ima epidemija vo Grcija? Haha da si znaeme za sekoj slucaj. Seriozno, site idat od tuka moze da odnel nekoj m
Тоа е проблемот кај нас што не јаде купечки зеленчукови,со овошно нема проблем,а за нас ама ич не ми треба кујна,не сум во план да готвам....
Zdravo, salav da prasam dali nekoj imal iskustvo so malo bebe od 6 meseci i drugiot ima 5 godini sakame vo turcija vo belek so charter pa imali nekoj iskustvo zasto se plasam letot e vo 2 casot na polnokj? inaku malata samo na doenje e seuste?
Jas, imam pishuvano na prvata strana od ovaa tema. Nema sto da se plashish. Mozebi ke se rasoni malku bebush, ke mu dadesh da cica i ke si zaspie. Za vo avion ke go oblecesh na dolgi rakavi zatoa sto ja lupaat na jako klimata vo avion. Jas togash sama letav (maz mi me cekashe tamu). Let od cas i polovina mi e po ok i pomalo maltretiranje tuku patuvanje od 4-5 h. Planiram i ovaa godina a bebo ke ima samo 4 meseci. Ic da ne mu ja mislish, bebo ke spie i ke nemash gajle a jas stopati imam kazano deka za so mali deca Turcija mu e majkata.
Ti blagodaram mnogu mila, ne znam mnogu se plasam so dve deca kje se konsultiram so pedijatar kje zemam sve lekovi so sebe ako imame potreba. i uste edno prasanje smeam li da zemam paketot so pampers od tuka se plasam da kupam tamu da smenim da ne ima posle osip, isto taka i blenderot sakav da go zemam ili da zemam gotovi kasi od hipp se dvoumam ama ne znam dali mozam tie stakleni se zatoa?
И памперсот можеш и теглите можеш доле во куфер да ги носиш. Инаку претпоставувам дека сте во хотел сместени со алл инклузив, да знаеш обично имаат дел за бебешка храна со готвено на пареа и пасатор па можеш да му правиш и таму кашички.
Pampers пелени можеш да носиш неколку горе со тебе другите долу во торба. ХИп кашички исто можеш неколку горе со тебе, другите во торба долу. Јас еднаш носев 10 кашички во рачен багаж со мене и немав проблем на аеродром. Единствено е што тие треба да ги извадиш од орба за пецијално да ги проверат ама толку е. Нема ограничување на бебешка храна.
Мајки дали некоја била на омор во Лептокарија со бебе? Искуства ве молам. Има многу убава вила и не е многу скапо меѓутоа не знам дали е за со бебе местото. Ме интересира и плажата каква е и водата.
Јас бев лани и не бендисав ич. Морето е со камења, брегот е со камења на крпа нема шанси, дупет камењата А за шетање да има убаво е.
Да,многу убаво си поминавме. Пред да влезиме во вода два метра имаше ситни камења и во плиткото малку,натаму беше песок. Се погоди и времето и водата беше чиста.