Се мислам и јас за турција но за септември,и ме интересира од аеродром до хотел како поминавте? Со комбе или автобус ве носеа до хотел? Бидејќи читав одалечени биле и по 100км ресортите од аеродром. Само за тоа се мислам 5 месеци како во комбе...
Кога ќе бараш хотел ќе гледаш и колку е оддалечен од аеродром. Ние бевме во Сиде, околу 60тина км беше оддалечен хотелот и патувавме околу саат ипол бидејќи не разнесуваше автобисот од хотел до хотел тие што бевме на таа страна. Белек е малку поблиску, а Аланија подалеку. Ама бидејќи се стигнува рано сабајле децата продолжија да спијат, немаше некое да прави проблеми. Повеќето агенции имаа автобуси, претпоставувам зависи и од бројот на патници кои се за одредена локација, но и комбињата што ги видов не се воопшто лоши, не замислувај ти ептен мали комбенца, повеќе беа како минибуси, нови и климатизирани.
Ја исчитав темата и пак неможам да се одлучам... Неи пори Полихроно Пефкохори Бебе ќе биде 8м, во септември планираме да одиме. Препорака?
Јас би одела и на другите поблиски дестинации, ама немам идеа каде затоа што предходно сме оделе само по островите и плус неи пори и врасна.. Овие три ги набројав зошто ми ги предложија најмногу за со бебе.. Ако имате предлог и надвор од овие пишете ве молам..
Јас попрво би одела Врасна од колку Неи Пори. Не знам што би ти предложила за со бебе . Јерисос многу ми се допадна ,ама па до поубавите плажи има возење по десетина мин . Градската плажа е солидна ,но често има бранови , па треба на спротивната страна да се оди на плажа. Паљури да разгледаш , последното место на прв крак
Ние ќе тераме викенд во Охрид. Многу сум возбудена. Ќе идам негде после повеќе од година. Лани летото бев трудна, последно шетање ми беше во Мај. После тоа бебе мало, фати есен, па дома проблеми, нигде не сме мрднале. Конечно ќе идеме надвор од Скопјево. Е јас од денес почнав да се пакувам. До толку сум возбудена. Што ми е нај нај најбитно освен книшка да и носам? Праам список.
Ние бевме Неи пори ко беше малото 9 месеци и поминавме супер. Плажата е песочна и е идеална за бебиња и деца. На другите места што ги наброја,не сум била и не можам да ти кажам. За ваму ти гарантирам дека нема да имаш ич мака со бебето. Сега во септември ќе одиме пак таму
Ете каде ќе частиш коктели. Се ветрееме и ние со мозокот засега дека септември може Турција да одиме Сиде ни е опција.
И цигара ќе частам. Многу сакам да реализирам,гледам понуди живо џабе. Без бебе кога бев немаше вакви понуди Само памет до септември да не додржи,бебево да ми олабави од грчеви мајка хепи е спремна ако се прашува.
Ние сега се вративме. Уживаме стално таму, ептен им годи климата на малите деца. Носи и обавезно дуксерчиња со долги за навечер, слечи облечи ќе правиш. Обавезно за не дај боже сируп за тт и лоратадин носам. Друго ништо, ако е посериозно се враќаме. Не знам дали планирате и плажа, ние не одиме, па затоа не ти споменав такви реквизити.
Во Неа Флогита како е ситуација со места за плажа? Има слободен дел за сам да наместиш чадор или сѐ е со лежалки? Ви се верува, убедив маж за Грција! @TeddyGrey земи основно од аптека, нешто против комарци, сирупче за температура, топломер носи си, некој пробиотик. За сѐ друго имаш аптеки и таму, без гајле.
Пробиотик да даваш пред да тргнете и таму дури сте уште некој ден, а за сирупи ако недај боже затреба може и од таму да си купиш. Мачкај крем за сончање и средство за заштита од комарци и со позитивни мисли имај убав викенд, беба ќе ужива.
Najblisku od site e LARA, samo 10-15 km od aerodromot,posle Belek do 30km posle Side pa na kraj Alanija.ovie se informacii od agencijata sto prasav ama da znaes kolku poblisku poskapo e duplo povekje plakjas vo Lara i Belek najevtino e vo Alanija zasto e podaleko.A so malo bebe i jas se odluciv za lara na kraj na juli togas maz mi mi ima odmor.I bi ti preporacal do septemvri kje ima evtini ponudi i vo belek i lara ne brzaj pocekaj podobro poblisku da ne se macat posle so minibusi.
Има место за чадор. Ама мене Флогита ептен ми е хаотична. Се е на прв ред, а од кафичите стално има музика и забави.
@TeddyGrey еве ти еден извадок од интервју на др Симонида од Систина. Не ти го постирам цел текст пошто за друго се однесува, да не го читаш цел за џабе Мада што во Охрид ќе бидеш, што и да треба (не дај Боже), можеш да земеш од аптека во секое време. – Лекови што задолжително треба да ги земете со вас се сируп за покачена температура (кој може да го употребите и при болка), пробиотик, електролити, крем за ублажување на симптоми по убоди од инсекти, изгореници и гребаници, антибиотски спреј за надворешни рани и локален антисептик, капки за нос (физиолшки раствор…) – вели д-р Спасевска.
Фалааа,пиши како ќе поминете. Да си имате најубав одмор. Значи лара и белек да барам. Гледам фибула многу постираат за турција.
Извини што се убацувам во муабет, ама види и во Генералтурист, они се специјализирани за Турција. Три пати имам одено преку нив и супер коректни се. Чисто како препорака