Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    @Kitten preku koja agencija rezervirase za Flogita i koja cena e smestuvanjeto?

2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Многу убав хотел сега имав можност да го разгледам.
    Верувам бебе кујна е се комплетно во хотелот. За пасирање и остали ствари. Убаво спомена и за стерилизатор се мислев дека треба да носам.
    За навечер има каде да се прошета?

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Преку кавадаречката Атлантик турс, погледни ги цените на страната.
    Мене ми излезе Ок цената за тоа што го барав, 5 креветен апартман за 10 ноќевања 40 000ден. Едвај најдов за 10 ноќевања.

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.747
    Допаѓања:
    145.194
    На сам ќош е. На главната улица. Една и единствена е ако не се лажам.

На PUPICA и darcy им се допаѓа ова.
  5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Да, да. Кујната е иста како за возрасни но си има еден дел за деца со јадење за деца. Јас всушност правев комбинации од детското јадење и јадење за возрасни. Јас носев тогаш Џиџи бебе, каши...а џиџи бебе нели турски се па ги имаше на претек. Варен компир, морков, јогурт, ориз, разни тестенини и печива (бар за тоа се познати турците), овошје...но јас гмечев со вилушка тогаш, но ако побараш да ти испасираат сигурно ќе завршат работа. Јас секоја вечер им ги давав флашите и цуцлите на миење (пиеше малиот вода, сок и чај зашто се плашев да не дехидрира иако цицаше). Услужливи беа ептен. А и да си носиш пасатор сигурно нема да прават проблем затоа што јас горена за турското кафе од првото одење во Турција кое го плаќав 5 евра за мало турско филџанче од тогаш си носам ѓезве и турско кафе, си стои во соба и нема проблем. Зависник сум од турско кафе и првото кафе мора да ми е турско.
    Самиот комплекс е голем па ние шетавме во рамки на него. Има од отворен театар до лулашки за деца. Во тој дел се хотелски комплекси така да освен хотели нема нешто ко мол, пазар или слично. Најблиску е Анталија која вреди онака да се прошета. Си има од хотелот превоз, се плаќаше нешто ситно со минибус возеа. Голем град. Ние еднаш бевме онака после 17 часот, чисто од радозналост а други тури тогаш не фативме зашто не ми се малтретираше и на поголема одалеченост беа. Онака за шетање ти е Кушадаси. Да си сместена во близина на Лејдис Бич плажата и од хотел малтене не си во центар на градот и има многу работи да се видат. Инаку сите овие Лара, Белек, Сиде, Кемер, Аланија се туристички хотелски комплекси покрај море со сета забава внатре во хотелот бидејќи се друго ти е далеку. Мада секоја вечер организираат разни забави а и денски покрај базен и шанковите. Имаат вечери каде што е целосно медитеранска кујна, интернационална, турска, италијанска...имаш право на 1 резервација бесплатно а ла карте и едни од ретките се турците што не штедат на риби и морски плодови за време на вечера или ручек.
    Турција за со мало бебе/дете според мене е Закон и ова го кажувам за хотел со 5 * во пониска класа на хотели незнам како е. Хигиената е на прво место исто така а и ми се допаѓа што флаширана вода имаш на секој чекор и си земаш слободно. Има и разни сокови, сладолед, палачинки....тие ги третираат како ужинки (меѓу доручек и ручек и ручек и вечера се ) па ако на дете му се јаде на пример во 16 часот а ручекот бил во 14 часот имаш опција и за тоа од тостови, вафли до разни некои тие турски сукани јадења. Јас на пр. од доручек ке си земев овошје и си го носев на плажа.
    Тој хотел што е до Сиам Елеганс (не ми текнува како се викаше) тој пак за десетина евра е поскап бидејќи има посебна кујна за вегетаријанци.
    Таа е шемата за по турски хотели со 5*, се ќе видиш само турци не :)

На victoria, Happyinlove, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  6. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Ако имаш и земеш помош ништо да не планираш.
    На плажа одевме во 8 наутро. Во 10 и 30 веќе се повлекувавме во апартман, а попладне излегувавме во 17 ч. Ја мачкав постојано и постојано беше под сенка, но сепак забележував многу благо црвенило на рачињата, па умирав од страв секој ден. Мое бебе ем му се радуваше на морето, ем не сакаше да се бања, сано ноџињата и ги брцкав. Си носевме базенче, го полневме со морска вода и се шлапкаше во него сакаше. Убаво ми спиеше навечер, ноќите беа свежи. Некоја промена посебна не забележав.
    Бев опремена со сите можни лекарства, фала богу ништо не ми притреба. За комарци земав некое француско спрејче, жолтко е, 400 денари од Зегин, немаше на Чико, па тоа ми го препорачаа. Немавме проблем со нив, иако ги имаше.
    И купив од пелените за во вода, гаќички, што и да се. Шешири земајте обавезно. Мојава обожаваше да ја шетаме навечер. Се утепа од возење во луна паркот. Сите коментираа дека им е најмлад посетител

Последна измена: 1 јули 2019
    На hello-kitty.90, TeddyGrey и FreeMind им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Нема шанси да го утнете најубавиот сладолед во Флогита, слатките им се уште поубави:whew::D
    Ептен гламурозна слаткарница:clap:

Читајќи заборавив кој се интересираше, кој ме тагна, небитно:tmi:

@Bubce38 генерално се раскажа.
    Подгответе по 10 евра за колички, флипери и сл во играчниците:!::D

Ние и годинава планираме натаму.
    Со несташново дете мое, идам најблиску и на проверено...

Слободно прашајте ако ве интересира нешто конкретно, а не е погоре кажано.

Имам и контакт за супер смештај.
    Преубав поглед, за 10 сек сте на плажа, голема тераса.
    Не е агенција, директ кај газдите.
    35 евра плаќавме лани од 7 септември.

На Nane2356 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  8. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    Aj pisi kontakt za smestaj ako ne ti e problem

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Мене ме интересира ако сакаш да ми пуштиш линк да го видам смештајот. Неможам да ти пишам лп.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ти пишав порака...

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Блиски мои беја во хотелов и рекоја дека влезот во море има многу камења нозе да искршиш. Воопшто не бил за со деца поради тоа.
    Во море не се влегувало без обувки :wasntme: по ова се премислив.
    Инаку го меркав долго време хотелот.

12. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Мајки предлог и контакт за смештај блиску до плажа на втор крак Грција ?

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.616
    Допаѓања:
    201.947
    На сама плажа е местово, одлично е за деца, плитко, убаво. Мирно е и чисто, е нема кујна, ама хотелот си има мало ресторанче со свежо приготвена храна. Има во близина таверни, пицерии и слично. За со поголеми деца е супер, ама може и помали.
    https://afroditibeach.com/
    Не е баш на втор крак, пред Метаморфози е.

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Оценката на букинг му е 7.5 немам време да видам зошто толку ниска.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    286.486
    Мислам дека еднаш те читав за на Ост Сее. Претпоставувам се предомисливте, но да не прогугла некое интересно место тогаш?
    Некако немаме сили за подалеку, па размислувам за таму.

16. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Баш ме стави во ??? Јас сум била пред 7 год. моите старосватови пред 3 год. исто задоволни беа. Незнам можеби е така..

Eдит - сега видов на трип адвајзер https://www.tripadvisor.com/Hotel_R...ationId=105&albumid=105&filter=7&ff=116310938
    претпоставувам мисли на вакви камења....ова го немаше кога јас сум била

Последна измена: 1 јули 2019
    На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    Која вила, Bouzalis? Јас имам уплатено за таму од 20ти Август. Ако сте во таа и ако одите порано кажи како е. Прв пат одат флогита.

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Во истата :)
    Пред вас, па ќе ти пишам ако не заборавам. Ако не е проблем потсети ме.

19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    За јуни ни беше во план али бебе не покажа интерес да го напушти станов:)

Се што гледав беше за со куче некои вили со голем заграден двор на оваа страна
    https://www.casamundo.de/urlaub-mit...IV7r_tCh0ztwJMEAAYAyAAEgKC_PD_BwE&xd=4dsmuh_m

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Преку која агенција закажа за Вила Боузалис?