Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Знам многу добар бутик за венчаници и свечени фустани Теа Мода на ул. Владимир Комаров во Аеродром , се шие по нарачка а цените се од 200 евра па натака зависи од материјал.

2. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    дека не се истите материјали не се , беше една колеска во кокев пред неколку недели конкретно со моделот на ким кардиашан и никаде освен во кокев не и понудија чипка како таа кај ким (слична не 100% иста) е сега цената не може да биде иста со таа во мавровка.мислам дека за нив ке се одлучи , можеби танја кокев и знае за кој се работи ама нели форум е, не знаеме кој е кој :lol:

3. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Ако некој чита на темава а нешто знае го молам за помош ИТНО: ''Дива'' бутик за венцаници во ГТЦ...цени и квалитет...мислам дека прочитав едно позитивно мислење ама би било убаво ако уште некој каже нешто... :* тенкс унапред ;)

4. I.vana

I.vana Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    40
    Mоја многу добра другарка шиеше во Дива пред година и пол. Убаво многу излезе футсанот, ама цената не беше таа што првично и ја кажаа. Беше околу 350 евра па и рекоа зашто повеќе се везело треба уште 20 евра и на крај и велот и го наплатија уште плус 50 евра. Моја лична препорака ти е Жана! Јас прваве свадба пред неоплни два месеци и изборот ми беше помеѓу Жана и Дива...во Жана одма ти кажуваат што ти стои што не...со кој материјал може да ја направат поевтина..многу се љубезни и ти кажуваат цена од толку до толку и никогаш не ја даваат крајната цена. Се надевам дека ти помогнав

На LoOnyD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Silve02

Silve02 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Дива венчаници се доста пристапни со цените, јас ја шијам мојата венчаница таму и деновиве очекувам да ме викнат на проба. Разликата со Жана за мојата венчаница е околу 200 евра а за вел од самиот почеток ми кажаа ако е со чипка ке биде околу 2500 до 3000 ден а обичен без чипка 1500 ден, за квалитетот уште неможам да кажам ништо чекам да помине пробата па ке знам :), инаку мене ми ги препорачаа како доста добри во изработката затоа и отидов таму а моделите што ги имаат во салон искрено мене како модел не ми оставија некој впечаток а изработката е добра. А Жана со квалитет се докажани меѓутоа цените се од 450 па нагоре, во секој случај јас би сакала да ја знам крајната цена, почетната не ми значи ништо :).

6. eig

eig Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    А случајно некој да не е упатен или да не шиел венчаница кај Данчо во Нерези, па да сподели искуство :)

7. sonjicka-86

sonjicka-86 Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Ве молам дајте ми број на Данчо кој има или некој сајт или слично. Тој Данчо знам дека е во Тафталиџе а гледам зборите и за некој во Нерези ...Ви благодарам однапред

8. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Ве читам феминки и си реков, ајде и јас да го споделам моето искуство, се надевам дека на некоја од вас brides to be ќе им послужи:) Јас исто така како вас се нервирав и не знаев каде да шијам, каква да е венчаницата, каква ќе ми стои, каков материјал и можам да ви кажам дека секаде кај што бев искуствата ми се слични како и на повеќето од вас. Бев кај Зијане и ИНСТАНТНО ја отпишав, ми рече дека мојата венчаница (прво сакав сирена) ќе кошта 900 евра и НИКАКВО внимание не ми обрна! НИКАКВО! Јас не сум многу трпелива, па посебно кога си имам избор, секако дека нема да ја изберам Зијане дека била позната. Мавровка веднаш ги отпишав заради лошите материјали и изработка, а и кога ги видов моделите кои ги сошиле и со кои се фалат...што да кажам, во 80тите се носеле такви, тие застанале со времето... НАЈЗАДОВОЛНА бев од Кокев-најмногу внимание ми обрнаа и всушност кај нив пробав еден тип на венчаница која ме предомисли и ми го смени целиот концепт;))) Најпоследно отидов во Споса мода и дефинитивно ја избрав Вики заради смиреноста, професионалноста, убавата енергија и пред се заради тоа што конечно најдов човек кој нема само да се нафати да шие, а и ќе даде коментар, дали смета дека тоа треба да го носиш, па имавме вистински разговор за типот на свадба итн. Отидов само на една единствена проба и следниот пат веќе си ја зедов венчаницата. Искрено, многу бев скептична дека некаде воопшто ќе ми се допадне изработката и кога ја видов мојата венчаница паднав на газ!!! ПРЕКРАСНА БЕШЕ!!! Кошташе 600 евра бидејќи по нејзин предлог ставивме и кристали, од поубавите (мислам дека сечат со тоа кристалите ама ај...), јас бев спремна максимум на таа сума, бидејќи се друго ми изгледа лудо. Сепак се работи за шиена венчаница, ако давам повеќе, тогаш ќе одам во Проновиас во Шпанија од таму готова ќе си земам (слушам дека сега веќе и во Софија веќе имаат Проновиас)!!! Инаку јас шиев во 2009та година. Ја имав најубавата свадба и воопшто не се каам што шиев венчаница во Македонија, многу, многу сум пријатно изненадена од прекрасната изработка! (некој ќе си рече на Вики роднина сум што ја фалам толку :lol: )

На sonjicka-86 и nesa им се допаѓа ова.
  9. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Jas si kupiv gotova, vo Lamas, prodavnica za sveceni fustani, ne specijalizirana za vencanici. Ama razgledajte, sekogas imaat izbor na beli i sampanj fustani preubavi!

На eleni23 и LoOnyD им се допаѓа ова.
  10. eig

eig Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас претпоставувам дека се работи за истиот Данчо :) и живее во куќите спроти Реплек кај Нерези.

11. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Мене во Жана ми ја кажаа цената кога ја избрав чипката за корсетот,а инаку ми кажаа за моделот ориентационо од - до .

12. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Dali nekoj ima iskustvo so Butikot za vencanici Queen ?

13. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    јас кога бев во квин не поминав најдобро бидејќи тој стил на венчаници што го имаат во главно мене не ми се допаѓаат. девојката што беше таму ме ислуша ама неможеше ништо да ми каже бидејки со само синди дизајнерката требало да зборам за моделите. инаку имам слушнато дека убаво работат но се доста скапи.(скапи за мене) последна цена што слушнав од пријателка на пријателка негде над 1000 евра. сепак отиди си кажи им каков модел сакаш и ќе се знаеш од прва рака нема подобро од тоа. со среќа.

14. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Cenite im se mnogu visoki,nas 1000 evra,pa zatoa me interesira dali vredi za parite?

15. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Јас кога правев свадба, одлучив дека нема да шијам венчаница, дека не вреди толку многу пари за една вечер,поготово што не се пронајдов во ниеден наш бутик.
    Затоа прва прилика од странство купив вечерен златест фустан од марката Валентино, што чинеше колку фустаните на Зијане, со таа разлика што беше 100 класи подобар, и без разлика што не беше невестински,се знаеше која е невестата.
    Сега си имам класа фустан во плакар,дај боже да имам прилики да си купам и други, ама тој можам да си го носам и на други свечености, бидејќи е навистина безвременски.

На danielka0507 и Annath им се допаѓа ова.
  16. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Фала на мислењата, веќе се одлучив уште тогаш да разгледам и по мавровка како ќе бидат со цени и сл. па се одлучив за тамо да шијам иако доста од вас искоментираа околу матријалите и изработката ама поради тоа што не ми е нешто комплицирана венчаницата мислам дека нема што многу да се секирам!
    :!: :!: :!: да не се истрчувам ќе видам што ќе испадне и тогаш ќе коментирам! Вака на невидено џабе зборам!
    8)

17. sonjicka-86

sonjicka-86 Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Jas ke nosam model na Pronovias. Iskreno na google pictures barav vencanici i si napraviv folder, i na krajot svativ deka od deset fustani 8 bile na istata firma za koja i nemam cueno do sega :)) Jas i dadov na zijane da mi shie so mene bese super :) ke vi kazm kako ke izleze !!!!

Mene Sposa moda mnogu mi se vidoa dobri ama mi dadoa mnogu poskapa ponuda od zijane. I cela nedela se dvoumev i na krajot se odluciv za Zijane ama ni kaj Sposa Moda nemase da pogresam :)

18. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    416
    јас мојата венчаница ја шиев во Среќен Ден во трговскиот кај битпазар и навистина фустанот бече многу убав многу бев задоволна од тоа како ми го направија фустанот, јас го избрав од нивен каталог и тоа направив комбинациј од 2 фустана и излезе супер :D

19. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    а што кокев-кадриу веке не постои ??? кокев сама ке биде. мислам добро и така оделно работеа немаше никаква врска така да...

20. andriana24

andriana24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Jas ja sijam vencanicata kaj Zoran od Papilon i sum prezadovolna.Cenite se dosta pristojni