Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    да ти си носиш материјали, тој ти кажува колку каков се, и патент каков значи се што ќе ти треба за фустанот, тој само си го шие.[/

Ако има страна на фб може да ми ја пратиш вo л.п. да видам што-како има сработено :D tnx

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Вчера ми земаа мерки за венчаницата, си одбрав еден мекан жоржет за со чипката, амерички сатен како основа, до душа нема да се гледа воопшто. Како пага жоржетот, се запрепастив... Како бранови по венчаницата, тулот нема шанси, каков и да е. Сега, wish me luck! :) ;)

На joelle, eli25 и sonce10 им се допаѓа ова.
  3. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116
    elena.mak Гуд лак :D Јас случајно на слика видов фустан што преееубаво паѓаше и очите ми светнаа :D прашав што материјал е тоа и ми рекоа жоржет и дефинитивно мојот избор ќе биде венчаница со овој материјал, мислам дека нема да погрешам :)

4. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    zenski kazuvajte so da pravam se mislam pomegu danco od nerezi i pomegu jasmina od volkovo,dve koleski moi pravea i kaj dvajcata ubavi fustani ama pak sakam nekoj da mi kaze plus iskustvo nekoj sto bil ili slusnal kako e sto i kolku vreme porano da si zakazam zosto mene mi e svadbata 6 juli pozdrav :)

5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас шијам кај Јасмина воВолково, и сум презадоволна од односот и се, со оглед на тоа дека влегов во милион бутици за венчаници, никаде не добив таков однос и професионализам. Ми ја искасапи сликата што и ја однесов точно според тоа што треба односно МОРА да биде на моето тело... Видов готови фустани кај неа, немам зборови... Едниот беше како еден што има во Квин, со огромна кринолина и рачно везен корсет, многу беше убава. Без разлика кај кого ќе шиеш, што порано закажеш тоа подобро, јас кај неа имам закажано не ни памтам од кога, може беше и лани ова време... :lol: Со време закажи си, за да не те боли глава после! ;)

На EMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Идни невестички, ќе може некоја од вас во порака да ми го прати бројот од Данчо од Нерези...Однапред фала...Поздрав

7. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    слушнал ли некој за нона од велес,да сподели некако искуство?за една другарка ми треба да прашам?

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    нона или нора :?: ако е нона јас кај нејзе шиев фустан за матурска ама не беше баш едноставен, и не ми го направи ич убаво, камењата ги лепеше не ги шиеше и почнаа да паѓаат :@ па морав јас сама да си ги шијам :tmi:, сабајлето кога требаше да одиме во школото мене ми пукна цел патент :@ и морав да си заминам порано, мене не ми работи ич убаво, а и многу други ми се жалеа дека не работела убаво,и планирав да и го вратам и да си купам готов фустан, и викаше дека никој нема да го види фустанот, и на друго девојче му го сошила истиот и во иста вечер имавме матурска сепак нека се распраша другаркати, во велес ги има нора, бети бисер, бела дона, нека си види ;) :)

9. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    мене ми се пофалија две девојчиња кои шиеја кај неа невестилници и многу убаво им испаднаа баш како што сакаа,затоа прашувам а ефтина е 200-250 евра земала со палто шиење.некоја искуство со невестилници да не има?и нона се викала така ми кажаа..и никаков патент не пукна на свадбата ниту пак цирконите паднаа хахахах

10. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    незнам за Нона,знам за Бети Бисер од Велес и слушам убави коментари,презадоволни од невестинските фустани и услугата,може и јас таму ќе шијам и не е скапа ...:)

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Женски, бев на втора проба, и право да ви кажам се расплакав. Уште висеа од неа триста дрангалашки што тек треба да си го најдат местото, ама прекрасна е. Не ми се верува дека така ми ја погоди, до милиметар, до детал. Имам 10 кг плус, а во неа сум како во друга кожа, ни еден грам не штрчи! Не ми се верува, после првата проба бев така некако рамнодушна, бидејќи ептен се само партали тогаш некако прицврстени. Многу сум среќна и задоволна, сега ми е жал што само еден ден ќе ја носам таа прекраснотија.. :lol:

На AloneM, Moira, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    МЕЛАНИ Скопје Буњаковец и Влае оногу позитивна кројачка,па за резултатот подоцна не е сеуште готов фустанот. ;)

13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    15.655
    Елена извини може си пишала некаде,ама кажи ми каде ја шиеш венцаницата и што матерјал ти е? тенкс

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Шијам кај Јасмина во Волково, има повеќе материјали. Основата е амерички сатен, ама тој не се ни гледа, свилен жоржет и чипка. Лудница комбинација ако сакате винтиџ елегација! ;)

15. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    А дечки дали некоја од вас има носено две венчаници?Јас сеуште не сум ни верена ама од сега сакам да сменам две венчаници едната онака раскошна а другата повеќе како за во кафана..Секако ако имам можност за тоа финансиски..Па ме интересираше дали има некоја врска пример со некој адет или да не не чини?

16. LadySS

LadySS Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Здраво девојки. Дали некоја од вас тука на форумот има шиено венчаница во бутикот „Во бело“, во Куманово, Ленче се вика жената што шие. Сакам да шијам таму па сакам да слушнам дали некој имал искуство со неа и какво, нормално :)

17. ververickaa

ververickaa Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас ја шиев венчаницата пред година и пол скоро, во бутик Лебед во Мавровка, презадоволна сум, многу се толерантни и ептен ми го погодија фустанот, а и многу ефтино го земав 250 евра.Сите другарки ми беа воодушевени, еве сега другарка ми ја пратив си шие таму фустан и ние си правиме свечени фустанчиња и верувам дека ке бидеме НАЈУБАВИ :$

18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    А зошто мора да бидат две венчаници? Едната нека ти биде баш венчаница, а другиот фустан нека ти биде поедноставен. Не мора да кажуваш дека ти е за твоја свадба :) Eте ти поевтина варијанта ;)
    Инаку и јас сакам две, венчаницата да ми биде за почетокот, а потоа сакам да си облечам некое полесно фустанче, да можам да се изнаиграм, а не да се стискам и да се туфкам :D Верувам и дека така и ќе биде :D

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Па даа...Така и мислев...Пример едната да биди венчаница а другиот онака бел фустан долг и лесен за буквално ко што кажа да се изнаиграм :)

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.775
    Допаѓања:
    8.872
    Може ли некој да ми каже каде се наоѓа Јасмина од Волково или пак да ми даде контакт? :*