Во Мавровка 440??? Во кој бутик? Прилично е скапо , бидејќи јас секаде каде што прашував добив средна цена од 300-350 евра. Ја нарачав кај Лидија за 320.
^е од кај лидија кога ќе тргнеш не накај Јасмина туку на др.страна кај што има покани и бонбони, веднаш карши тоа за бонбоните на самиот ќош што е продавницата. Мислам МаријаЖ беше
Јас не шијам венчаница, си купив Си бендисав од Проновиас и по некоја случајност ја имаше баш таа во Деа, ја пробав и како за мене правена, нигде тесна, нигде широка Дека е скапа, скапа е, ама не се замарам дали некој ќе ми ја сошие добро или не..Во секој случај нема да има шанси со оригиналот..Вака си уживам, секој ден си ја гледам и одвај чекам да ја облечам венчаницата што посакував да ја имам
KayaLena, колку отприлика се цените во деа споса? И јас мислам дека на Кокев венчаниците се најпрефинети....
Цените во Деа Споса се движат негде од 1500 евра па нагоре,но навистина си вреди ако сте во можност си заслужува.Јас лично неможев да и се изнарадувам на мојата венчаница,ми се исполни желбата на мојата свадба да носам Pronovias венчаница...навистина незаменливо чуство
Јас ја купив од Кокев. Незаменливи се! на мое изненадуванје и не беше многу скапа. За истото во Мавровка ми побараа 700еур, а кај Тања платив 500. Селестра не ми се допаднаа, во Жана ми побараа 450 само за основата, се што сакаш од украс се доплаќа плус... во Мавровка имаше и за поевтини пари, ама ич не ми се бендиса изработката и материјалите ми беа ко мушами... Од Кокев имам и уште еден фустан и стварно сум презадоволна!
Едно прашање до сите што шиеле венчаница, колку пати ве викале за проба шнајдерите? Зарем е доволно само 2 проби како што мене ми кажа мојов ?!
Јас искрено сум презадоволна од Викторија Маер. Еден ден пред да одам да ми земе мерки се слушнавме и ми побара обем на струк и на гради, следниот ден кога отидов корсетот беше направен точно по мерката, следната недела треба да ја земам. Ми ја погоди немам зборови
НЕзнаев каде да побарам помош, но времето ми е ептен кусо и навистина секоја информација ми е добредојдена. Имам фустан кој го купив за престојната регистрација но, сакам да сменам некои детали на него(треба да се скрати, стесни, прерамките да бидат поинакви, дополнителна постава да се стави, и деталите на него се на златно, па сакам да се извадат и на сребрено да ставам). Сакам да ми препорачате некоја шнајдерка која би можела ова да ми го среди, не е воопшто комплицирано, а и брзо ќе оди. Ве молам за помош, кажувајте кај да одам. Би било фино ако има некоја во околината на Ѓорче, Ге-ге, Волково,Влае, Хром...
МеU, има една шнајдерка во Ѓорче кај полицијата. Жената работи брзо и убаво, и не е скапа. Мислам дека ќе се нафати тоа да ти го среди без проблем, отиди и прашај ја.
Можете ли да ми кажете каде можам да најдам венчаница да си ја купам, не сакам да изнајмувам, ама да е прилично ефтина, 100-150 евра, повеќе не ми се дават за еден ден, т.е. само неколку часа. Едноставна да е, не ми треба да е нешто луксуз или којзнае што, чисто нека се одбележи денот и да бидам во бел долг фустан на самиот ден и комотно да се осеќам затоа што ќе бидам и со дете и нема шанси да носам нешто во кое нема да можам да мрднам и да се осеќам стуткано,глупаво,за никаде. П.С. За совети и идеи имаат предност сите кои се од Битола, би ми одговарало многу повеќе од другите градови Да додам нешто плус, венчавката ќе се одржи на море, црквата е на самиот брег така да може и нешто во тој стил, некоја венчаница што одговара на некои морски,островски стил а после следува фотографирање на плажите
kallias ти завидувам, а и се радувам со тебе . Мислам дека ова е сон на секоја девојка, а воедно и мој сон. Ти посакувам нај нај нај убав помин, и ден полн со радости, да уживаш и за мене
МеУ, да ти кажам искрено и мене ми беше сон кој наеднаш и сосем неочекувано ми се остварува и верувам дека е сон на секоја девојка. Ти благодарам многу на убавите зборови, се надевам дека ќе биде убаво, како што замислувам
kallias, најпрво честитки Инаку за таа цена, само да ти сошие некоја жена....пример како што ги фалат Фросина и сестра и од Волково или некој друг. А ние овде да ти помогнеме со слики од модели. Ако треба кажи...ќе постираме
^да проверам, мислам дека имав број од неа...ако не од кумата моја ќе побарам бројче зошто она таму ја шие венчаницата.
Женски ви благодарам многу, инаку не знам ни јас каков модел би ми се допаднало, стварно немам претстава, нешто поедноставно.....
Јас ќе шијам ваква венчаница сега од 3-4 август, ми се враќа шнајдерката од одмор тогаш. Свадбата ни е на 5 октомври имам време до тогаш. Јас ќе ја шијам кај една жена од населба Даме Груев. Женава (инаку се вика Виолета) ми бара 4 000 денари за рака, чипката премногу крева за чипка ми треба 5 метри (така нешто) и рече ќе ме фати околку 6 000 денари само чипката (пресметавме по 1 200 денари да е од поубавата чипка), сатенот околу 500 денари и + рачно циркони ќе ми вези (освен ако не најдеме везена чипка, но таа некако скапичка е кога гледав на бит пазар), а женава ми рече таа можела да ми навезе циркони на фустанот кај сакам за 1 000 денари. И се на се оваа венчаница ќе ме чини околу 12 000 денари. Сакав да ви кажам за таа во Волково сестра е на Фросина се вика Јасмина, кога бев кај неа за истава венчаница ми бараше 19 000 денари, 10 000 денари за материјал и 9000 за рака. Така да, си реши да си шијам кај оваа другава жена.