Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    таа Фросина близу мене живее ја знам,убаво шие, ама скапа е малце :D ако на некој му треба бројче можам да ја прашам :)

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас шиев кај Јасмина, и сум презадоволна. За рака ми зема 6 000, материјалот ме кошташе 4 и нешто. Веројатно има доста везење кај тебе па затоа ти побарала толку пари. Имам слушано многу убави коментари за таа Виолета, ние не се погодивме со термините за шиење. Инаку, Јасмина си ја заврши работата перфектно со мене, задоволна сум многу. Венчаницата ми беше супер, и не мрдна ич повеќе од 12 саати. Жал ми е што неможам уште еднаш да ја носам! :rofl:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687

Срц, за покрај плажа еве некои фустани :inlove:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    kallia еве идеи
    [​IMG][​IMG]

Прикачени фајлови:

5. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    653
    Колку време однапред се закажува за шиење венчаница ?? или секаде е различлно?

6. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Па сегде е различно зависи од шнајдерот/шнајдерката. Доколку се зафатени знаеш дека си имаат прилично работа, тогаш ќе треба однапред неколку месеци да си закажеш. Јас ќе правам свадба во октомври, па си закажав кај шнајдерката уште во јуни за да ми го шие фустанот во август негде да може до кај почетокот на септември да ми го стаса. Види ти кај имаш опција доколку сакаш венчаница најпрво тој/таа што ќе ти шие како стојат со време. Поздрав !

7. EMJ

EMJ Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Имаш ли слики од фустани што женава ги направила и јас сакав кај Јасмина ама изгледа нема да има време како и да е би сакала да видам како работи Виолета и те молам кажи ми ти како си задоволна.

8. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    kallias незнам дали ти одговара ама во Струга се евтини венчаниците :)
    Комшивка ми правеше свадба во неделата и имаше преубав фустан - Пепелашка стил со многу циркони и доста рачна работа а ја плати само 180 евра. Бараше да изнајми ама кога виде колку е евтина си ја купи :)
    Забележав дека ти сакаш поинаква, тие поопуштените се дури поевтини. Види горе-долу еден час е вожњата од Битола до Струга, сигурно ќе ти се исплати :)

9. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Немам слика за жал во овој ком. од работа седам. После кога ќе си појдам дома во ЛП ќе ти пратам од една невеста една слика женава што и ја шиеше венчаницата. Јас ќе почнам да ја шијам сега би требало во август да се врати женава од одмор ја чекам се договоривме накај 3-4 август да земеме материјал па да почне да ми ја шие. Нас на 5 октомври ни е свадбата па здравје до тогаш ќе ја стаса има два месеца :lol:

На Sarasweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ти благодарам многу, но јас не сум од Битола, живеам на 1 час до Битола и затоа најмногу ми одговара Битола како релација за да разгледам венчаници, а до Струга ќе ми треба околу 2 ипол часа, така да фала ти многу на понудата ;)
    Инаку утре планирам да одам за Битола и да разгледам по салоните за венчаници што има :)

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.775
    Допаѓања:
    8.872
    Може да ми кажеш кај точно се наоѓа или број ако имаш да ми дадеш. Свадбата ми е за неполни два месеца а од венчаница уште абер си немам :lol: имаш ли искуство со неа

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Кога отидов да ми земе мерка шнајдерката, ја прашав нормално за прва проба. Ми рече: ааауживај, ти дента кога ќе дојдеш и ќеси ја носиш венчаницата.
    Ја си помислив (сигурно,...ќе си имаа таа некоја корекција нема шанси да ја погоди), и си преќутев мислејќи дека е тоа само една шнајдерска реченица.
    Ме викна во понеделникот прв пат, и ми вика помини венчаницата ти е готова.
    Кога отидов, прво што изгледаше поубаво од очекуваното. Второ, корсетот како лиен на мене...должина ширина на фустанот целосно погоден. ваква останав од позитива :o и навистина си ја земав дената, една забелешка немав....одма реков: алал нека и се парите.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Не шие она венчаници, ова беше за корекција што прашуваше МеУ. Прочитај наназад по темава, ќе видиш мислење за милион шнајдери за венчаници, да не се повторувам! ;)

14. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ок, јас да го споделам првото искуство со мојата венчаница, бев на втора проба проба и венчаницата воопшто не нaликува на таа што и ја дадов на сликата. Жената си има урнек така си ги прави венчаниците и што и да донесеш она те убедува дека вака и вака поубаво ке стоело. И сега 5 за 12 треба целосно да се преправа( и пак сум скептик дека ке искочи нешто од неа асално) или да ја носам каква е таква е.

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    А за кога ви е закажана свадбата? Ако имаш време, шиј друга венчаница. Ако немаш време, купи. Братучетка на моја другарка така направи. Шнајдерката и ја зафркна венчаницата и таа купи друга.

16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Немам време свадбата ми е за една недела, пред да се одлучам за шиење, бев да барам готова, но не најдов, сите ми беа големи.

17. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Jas si kupiv gotova vencanica od queen skopje... ja probav i bese tocno kako za mene siena..pa sega ne se zamaram so probi , dali ke mi se pogodi ili ne :)

18. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    owi Дали знаеш каде во струга?

19. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    ^ Во помалечките продавници скоро секаде.
    Комшивкава ја купила за на кај пазарот кога ќе одиш, после трафиките со часовници од десна страна одма ќе забележиш, има венчаници на излогот.
    Исто се ефтини и од кружниот спрема Св.Петка (кај автобуската постојка).
    И провери спроти судот.
    Пред почетокот на чаршијата имат горе на спрат ( ќе забележиш веднаш) ама мислам дека се поскапички.

Исто видов распродажба има и во новиот бутик за венчаници каде што има и одела за мажите, Азаро кај што беше.

Е сега не објаснав баш најдобро.. Ако има некоја позаинтересирана нека ми пиши ЛП повторно, ќе се обидам да објаснам подобро :)

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Овие во Квин претерале со цените, искрено ништо посебно не ми се, кога ми кажаа за една венчаница која изгледаше многу обично цена над 2 000 еур :o , што е многу многу е :^)