Јас мојата ја шиев кај Данчо, човекот е чудо, уметник има 20 годишно искуство, презадоволна сум. Не беше класична венчаница, туку повеќе како фустан од оние по Оскарине што ги носат .Му однесов само слика од интернет, а тој ми кажа каков материјал да купам и каде точно да го купам. 2-3 саати поминав во стара чаршија по материјали и бев на 2-3 проби. Толку...Материјалот бидејќи сакав скапа чипка ме коштасе 200 евра (70 евра метар затоа толку скапо ме фати), а работна рака 100.
Инфо за идните невести отсега и рентање на венчаници во Скопје,од познати и помалку познати креатори https://www.facebook.com/pages/Rent-A-D ... 3703165110
Јас мојата ја шиев во Целестра и воопшто не сум задоволна. Корсетот беше за никаде, стуткан и стоеше мн лошо. Изработката им е катастрофална и не ги препорачувам воопшто. Јас нарачав неколку месеци пред мојата свадба имаа и премногу време да го изработат фустанот ама џабе. Не сакав да пишувам еве еден месец после свадбата и уште се нервирам за тоа
Некое искуство со Атеље Forever во Гтц? Гледам на фб имаат добри моделчиња па ќе тркнам во петок и на лице место да видам ама искуства ќе се добредојдени
јас си ја шиев кај динето од струмица, веројатно тие што се од овој крај го познаваат... тој ми е како личен шивач, сите фустани за поголемите настани ми се кај него шиени и промашај нема... премногу сум задоволна, ти шие на лице место, за 2 дена венчаницата ми беше готова
Денеска бев шетав за венчаници и за венчаницата која ми се допаѓа, до душа неколку ми се допаѓаат немам уште одлучено, ама за онаа која највеќе ми се допаѓа во Дива во Гтц ми рекоа ќе чини од 350-80 евра, во Форевер исто во Гтц 320-50 евра , со тоа што тука повеќе ми се допаднаа моделите Ама кога влегов во Жана се стаписав, ми се свиѓаа бе сите до една е сега тешко мене, ќе одлучам кога ќе ми е тесно, се познавам Таму ми рекоа 600 евра отприлика И не знам стварно што да правам од една страна не ми се дава толку пари за еден ден, ама од друга ужасно многу се плашам дека ќе ми ја утнат венчаницата, овие евтиниве Пак да прашам искуство некој со Форевер? Треба веќе кај да е да ја нарачувам а јас појма немам ни кај да шијам ни ништо
Дали некој има искуство со шиење венчаница во Бијанка во Мавровка? Некако фино ми се виде човечето и кога почнав да зборувам што сакам и да го објаснувам моделот, тој буквално ми ги завршуваше речениците..... Е сега дали и за изработката ќе биде така???? Исто така во Дива во ГТЦ ми се допадна пристапот на вработените и материјалите ама не можам да се одлучам ако има некој искуство со овие две студија за венчаници, навистина ќе ми биде од помош. Фала однапред.
Девојки јас одлучив, венчаницата ќе ја шијам кај Елизабета Ефремова во Elizabet design studio (карши Зелен пазар). Просто кажано жената ме купи, приемчива, искусна, уметник, љубезна.... Се надевам дека направив добар избор, па ако има некој искуство ќе ми значи да го сподели.
Уште кога беше во аеродром, секој ден минев од кај нејзиниот бутик, и просто венчаниците ме воодушевуваа, стварно ја бива.Со среќа нека ти е, па да ставиш слика да те видиме
Би сакала феминките кои се разбираат во материјали да ми кажат која е разликата меѓу еуро сатен кој ми го покажаа во Кокев и американ сатен во Елена Лука.Јас сакам сирена стил фустан и не знам кој е подобар материјал.И во двете ателјеа ме примија супер, фустаните се прекрасно изработени ама сепак се мислам за материјалот.
Еуро сатен помек лежи на тело ,за разлика од америчкиот кој е покрут ,зависи за каков тип на сирена се работи дали врз него ке има чипка или само сатен ке биде,јас сепак сум за еуро сатен.
Фустанот кој ќе го шијам е овој: мислам дека покрут материјал одговара.Не знам стварно за кој да се одлучам.
Јас сепак си ја порачав вебнчаницата од Жана во Ск. Деа Проновиас, Зијане многу нереални цени кажуваат, а мислам дека не вреди толку за една венчаница да фрлиме, така да со 500 евра ќе ме среди Жана
Девојки давајте предлози каде да ја шијам венчаницата. Слушам позитивни коментари за Жана и некои бутици во Мавровка? Секој совет ќе ми биде добредојден. Има време до лето, но јас веќе почнав да разгледувам модели. Колку време пред свадба закажавте, дали е доволно 3 месеци пред свадба да се закаже?