Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Цените во Квин се многу скапи. Претеризам за нашиот стандард.

На Veki4kaa и anggell им се допаѓа ова.
  2. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Мојата венчаница е од Бела Штип преубава е за таа цена што ја плативме

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Јас мојата ја шиев кај Данчо, човекот е чудо, уметник има 20 годишно искуство, презадоволна сум. Не беше класична венчаница, туку повеќе како фустан од оние по Оскарине што ги носат :lol: .Му однесов само слика од интернет, а тој ми кажа каков материјал да купам и каде точно да го купам. 2-3 саати поминав во стара чаршија по материјали и бев на 2-3 проби. Толку...Материјалот бидејќи сакав скапа чипка ме коштасе 200 евра (70 евра метар затоа толку скапо ме фати), а работна рака 100.

На Andemona и BellaS им се допаѓа ова.
  4. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    мојата венчаница си ја купив од франција

6. ilenaki

ilenaki Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.299
    Јас мојата ја шиев во Целестра и воопшто не сум задоволна. Корсетот беше за никаде, стуткан и стоеше мн лошо. Изработката им е катастрофална и не ги препорачувам воопшто. Јас нарачав неколку месеци пред мојата свадба имаа и премногу време да го изработат фустанот ама џабе. Не сакав да пишувам еве еден месец после свадбата и уште се нервирам за тоа :@ :@

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Некое искуство со Атеље Forever во Гтц? :) Гледам на фб имаат добри моделчиња па ќе тркнам во петок и на лице место да видам ама искуства ќе се добредојдени :)

8. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    јас си ја шиев кај динето од струмица, веројатно тие што се од овој крај го познаваат... тој ми е како личен шивач, сите фустани за поголемите настани ми се кај него шиени и промашај нема... премногу сум задоволна, ти шие на лице место, за 2 дена венчаницата ми беше готова :)

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Денеска бев шетав за венчаници и за венчаницата која ми се допаѓа, до душа неколку ми се допаѓаат немам уште одлучено, ама за онаа која највеќе ми се допаѓа во Дива во Гтц ми рекоа ќе чини од 350-80 евра, во Форевер исто во Гтц 320-50 евра , со тоа што тука повеќе ми се допаднаа моделите :) Ама кога влегов во Жана се стаписав, ми се свиѓаа бе сите до една :rofl: е сега тешко мене, ќе одлучам кога ќе ми е тесно, се познавам :D Таму ми рекоа 600 евра отприлика :( И не знам стварно што да правам од една страна не ми се дава толку пари за еден ден, ама од друга ужасно многу се плашам дека ќе ми ја утнат венчаницата, овие евтиниве :^)
    Пак да прашам искуство некој со Форевер? Треба веќе кај да е да ја нарачувам а јас појма немам ни кај да шијам ни ништо :sweat:

10. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Дали некој има искуство со шиење венчаница во Бијанка во Мавровка? Некако фино ми се виде човечето и кога почнав да зборувам што сакам и да го објаснувам моделот, тој буквално ми ги завршуваше речениците..... Е сега дали и за изработката ќе биде така???? Исто така во Дива во ГТЦ ми се допадна пристапот на вработените и материјалите ама не можам да се одлучам :tmi: ако има некој искуство со овие две студија за венчаници, навистина ќе ми биде од помош.
    Фала однапред.

11. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Женски, некоја да нема шиено во Зијане венчаница и како сте задоволни...? :?:

12. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Никој...?

13. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Побарај назад во темава. Мислам дека неколку феминки имаат пишано искуства :)

14. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Девојки јас одлучив, венчаницата ќе ја шијам кај Елизабета Ефремова во Elizabet design studio (карши Зелен пазар). Просто кажано жената ме купи, приемчива, искусна, уметник, љубезна.... :) Се надевам дека направив добар избор, па ако има некој искуство ќе ми значи да го сподели.

На Skyfall му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    Уште кога беше во аеродром, секој ден минев од кај нејзиниот бутик, и просто венчаниците ме воодушевуваа, стварно ја бива.Со среќа нека ти е, па да ставиш слика да те видиме :*

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Би сакала феминките кои се разбираат во материјали да ми кажат која е разликата меѓу еуро сатен кој ми го покажаа во Кокев и американ сатен во Елена Лука.Јас сакам сирена стил фустан и не знам кој е подобар материјал.И во двете ателјеа ме примија супер, фустаните се прекрасно изработени ама сепак се мислам за материјалот.

17. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Еуро сатен помек лежи на тело ,за разлика од америчкиот кој е покрут ,зависи за каков тип на сирена се работи дали врз него ке има чипка или само сатен ке биде,јас сепак сум за еуро сатен.

18. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Фустанот кој ќе го шијам е овој:

мислам дека покрут материјал одговара.Не знам стварно за кој да се одлучам.

Прикачени фајлови:

19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас сепак си ја порачав вебнчаницата од Жана во Ск. Деа Проновиас, Зијане многу нереални цени кажуваат, а мислам дека не вреди толку за една венчаница да фрлиме, така да со 500 евра ќе ме среди Жана :inlove:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Девојки давајте предлози каде да ја шијам венчаницата. Слушам позитивни коментари за Жана и некои бутици во Мавровка? Секој совет ќе ми биде добредојден.
    Има време до лето, но јас веќе почнав да разгледувам модели.
    Колку време пред свадба закажавте, дали е доволно 3 месеци пред свадба да се закаже?