Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Мила, ако сакаш убава венчаница, со прекрасни материјали и совршен крој а не ти се дава цело богатство за истата, јас би ти ја препорачала Жана.

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Девојки во петок идам да си ја порачам венчаницата или Жана или Форевер (ГТЦ) не сум сеуште одлучена. Али немам веќе време и морам да средам тоа неделава. Е сега сакам да шијам венчаница нешто налик на овие слики, што мислите за моделов? Ќе има измени нема да е скрос ваква доле ќе е пораскошна ама моделот ќе е тој. :) На мажево не му се допаѓа :( затоа ми треба искрено мислење убави ли се или не? :?:

На fighter и BellaS им се допаѓа ова.
  3. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Јас имам пробувано од овој тип на венчаници,мислам дека поудибна венчаница од овој модел немаше,по точно евего фустанот што го пробав http://images.pronovias.com/img/35388/costura2013_dalia.jpg
    Пробував стил сирена...буквално секаков тип на венчаници,и на крај се одлучив за принцес стил поточно изгледаше многу слично на овој на сликата но материјалот беше од чипка и горе корсет.
    Според мене многу е важно и да ти е удобен и лесен за носене а не цела вечер да те преоптоварува фустанот да неможеш да играш и плус треба да го поминеш цел ден во него.Искрено од сите модели што ги пробав во овој стил стил се осекав најудобно и баш се пронајдов себеси....така да гледај да одбереш она што ти го сакаш

На BellaS и anastasijaki им се допаѓа ова.
  4. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Мене лично ми се допаѓаат, само јас би одбрала горе корсет, и малку пораскошен долен дел како што велиш. ;)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Мислиш да нема прерамки? Мене баш тоа ми се допаѓа да има прерамки,да не е обичен пепелашка стил тоа ми е веќе ептен видено :(

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    Вториов ми е поубаав :inlove: :inlove: :inlove: тој да си го шиеш. и мислам дека жана се подобри ;)

На anastasijaki и BellaS им се допаѓа ова.
  7. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Преубави се, првиот посебно ми се свига :$

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    anastasijaki тој ден треба да изгледаш како што ти би се чувствувала дека си принцеза...а не да го задоволиш визуелниот изглед твој тој ден во очите на мажот.
    Изборот ти е многу убав, без да се размислуваш уживај во подготовките.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    anastasijaki, на мене ми се допаѓа венчаницата на втората слика. Гледај на тебе да ти се допаѓа венчаницата. Маж ти тоа не треба да го интересира. Ич да не се замараш.

10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.832
    Боже сачувај сте, како бре мажот не треба да го интересира? Како тоа да е само она задоволна, а да не се замара со нејзиниот изглед во очите на маж и?
    Па ајде тогаш, мажете си се сами со себе. Или не, мажот ви служи само нели затоа што за свадба е потребен. Да фигурира. Да се крсти човек со две раце од ваквите размислувања. Е навистина не ми се верува.
    Анастасијаки, мене ми се допаѓа моделот. Не би одела со пораскошен долен дел, затоа што горниот дел е веќе доволно украсен. Ако на вереникот не му се допаѓа, седни со него, прашај го што е тоа, направете компромис. Нема смисла да го исклучуваш, а уште не сте ни земени.

На Sa5m, awl, kate21 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Јас конечно се решив.Венчаницата ќе ја шијам во Елена Лука.Ги видов материјалите, чипките, апликациите, и знам дека најмногу ќе одговараат за тоа што го сакам.

12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Цените ? и ако можи да видиме за кој модел од прилика колку зема ;)

13. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Венчаницата е 600 евра.Само што јас сакам да е со тенки рамчиња и грбот малку поинаков.Материјалот им е многу убав а и чипката што ја одбрав.Ова е фустанот, со тул позади.

Прикачени фајлови:

На Iviste и anggell им се допаѓа ова.
  14. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Дали некој има искуство со Елизабет-дизајн, што моментално се на локација карши Зелено пазарче (веројано претходно биле на друга локација, според сликите што ги имаат објавено на фејсбук)?

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    Пред тоа беше во аеродром, ама преубави венчаници има! Јас секогаш кога минев се воодушевував :inlove: па би требало да работи убаво ;) види распрашај се :)

16. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Девојки, дали има некој незадоволен од Зиане? Една пријателка рече дека слушала доста поплаки од неа во последно време.. Па се прашував дали по однос на нејзиниот однос се незадоволни или од крајниот резултат на фустанот :?:

17. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Денес си ја порачав венчаницата од Жана, презадоволна сум од тоа како ми објаснија, како имаа трпение за сите мои прашања :) Првата проба ќе ми е од 5-10 февруари и едвај чекам :D Тогаш ќе го одредиме корсетот каков ќе е , сега за сега само долниот дел ми е избран и ќе е милениум материјал, така се вика, нешто слично на тул но многу поубав,поквалитетен и не се гужва воопшто што не е случај со тулот :) Цената околу 500 евра не е одредена сеуште :$

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bumblebee511

bumblebee511 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    А да не знае некој каде е преместена Деа? беа на раскрсицата кај Доминос пица.

19. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Тулот се гужва??

20. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Да, ете и јас не сум знаела ама ми објаснија и покажаа. Кога ја фаќаше венчаницата со тул таа остануваше така како што е фатена, згужванa, не паѓаше надоле, додека милениумот и да го виткаш и да го фаќаш цело време пак си паѓа како што е и како што треба да биде, и многу поубаво делува, искрено тулот евтино ми делува и премногу видено. Да си бараш ваков материјал разликата во цената е речиси незначителна :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.