Каде ја шиевте вашата венчаница?

Discussion in 'Свадба' started by mkgirl, Feb 14, 2011.

1. Enamena

Enamena Истакнат член

Јас сум видела венчаници од кај Јасмина ама воопсто не ми се допаднаа. Незнам дали станува збор за лошиот вкус на невестите или пак лошо беа сошиени венчаниците незнам. Сепак јас не би се одлучила за кај неа. Имаш милион бутици низ мавровка и низ стара чаршиј :)

2. bokace

bokace Популарен член

јасмина од волково работи дома и прилично е скапа испод 300 е не е.. Но сепак квалитетна е и според мене убаво си работи и она и сестра и :)

3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Што мислите за Деа Споса во Мацровка баш ми дадоа добра цена но не знам дали и квалитет ќе добијам :) :|

4. malooto

malooto Истакнат член

Znaete nekoj dobro sto sie vo struga? Seuste se mislam dali da kupam ili da sijam neznam kako kee podobro

5. ladymici

ladymici Истакнат член

споделете ваше искусто ве молам... дали е подобро голем обрач или помал, оти фустанот што го одбрав е раскошен и широк, имат многу слоеви и си е така од потешкине :) инаку е со корсет (свила и чипка)

6. Enamena

Enamena Истакнат член

Од мое искуство ( бидејќи и јас имав така раскошна венчаница, мојата бесе со француски тул , а корсетот имасе два реда кристалчинја сваровски) би ти препорацала обрацот да ти биде со бр 5 , изгледа раскошно и убаво. ;)

7. coconaut

coconaut Популарен член

Јас шиев венчаница кај Лидија лани. Ја платив 320 евра. Венчаницата не беше лоша ама не беше тоа што го замислив и не личеше баш на сликата која и ја однесов. Јас искрено не бев задоволна. Додека пак на другарка ми и ја погоди скроз, преубава беше. Не знам жената шие милјарда венчаници и е презафатена и најлесно и е очигледно да шие по еден шаблон, ако и ги погледнете венчаниците на ФБ ќе сватите за што зборувам. Инаку Лидија е многу фина и стрплива и знае да те привлече. И уште еден совет кажете дека свадбата ви е недела дена порано да не се замарате со каснење и давање на ванчаницата во последен момент.

8. savana

savana Популарен член

Што мислите за Жан Мари? Совети и искуства, и како им се движат цените?

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Во Жан Мари шијат многу убави венчаници. Една моја познаничка таму ја шиеше венчаницата и е презадоволна. Ја плати 450 евра. Инаку, цените се скапи. Од 350 евра па нагоре.

Veki4kaa and savana like this.
  10. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Девојки дали некој имал искуство со Сиријус од т.ц Мавровка, горе на спрат се наоѓаат? Си најдов модел што одлично ми стоеше, меѓутоа малку ми беше голем па се договорив нов да ми сошијат според мои мерки. И постојано се замарам да не ми е преедноставен моделот? :?: Бидејќи изгледав мал милион модели на интернет и веќе не ни знам што беше мојата првична замисла.. :( Имате ли и вие такви проблемчиња? :)

11. kitchence

kitchence Нов член

Za ovoj model dosega bev kaj Diva vo GTC, Forever, Elizabet, Beti Biser i seuste nemam cena od Marina Belle Atelier. Ve molam za mislenje za modelot i kakvi materijali se najdobri za nego posto procitav za nekoj materijal milenium i slicno.... i koj najdobro sie nesto slicno vakvo, ili opsto mislenje za ovie spomenati a planiram da odam i vo Mavrovka. Fala i pozdrav

12. Chupe

Chupe Популарен член

Јас мојата венчаница ја шиев во Елизабет дизајн студио (карши зелен паза) и јас сум презадоволна, се испадна како што бев замислила. Проби имав и по три пати во неделата, бидејќи жената сакаше се да биде како што јас сакам. јас не погрешив, среќно :*

kitchence likes this.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Јас кога ќе бидам невеста сакам да си купам венчаница, не да шијам. одиш, пробуваш, ти се свиѓа, не ти се свиша, купуваш, и мирна глава. Фала, чао, пријатно! :)

KidA likes this.
  14. butterflysk

butterflysk Популарен член

ама тие готовите што се изложени се за никаде сите ги пробувале , перени 100 пати на хемиско не знам кај ке најдешш тука кај нас готова да е а да не е пробана и перена :?: башка сигурно ке ти е тесна широка , ке видиш кога ке бидеш невеста ке шиеш гарант :D

Veki4kaa and KidA like this.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Па зар нема нови фустани не пробани? :?: епа ако е такаа шијам обавезно :), па у право си да ти кажам, вака фустанот си го знаеш само ти си го пробала, и шијен е само за тебе и според твои мерки :) само треба 100 % да ја погодиш шнајдерката, а и тоа е зафркнато, па дали ќе ти го погоди :| Никако. Досега кај што сум гледала фустани по нет од бутициве највеќе ми се допаѓаат кај Жан Мари, Елизабет дизајн студио и Жана. Според мене мислам дека се најдобри :!:

16. butterflysk

butterflysk Популарен член

е нема :D тие сите што ги гледаш по излозите се за пробување а и не ги ни продаваат :) нема да ти утне не се секирај ке си идеш на асално место не по мавровкана :D и мирна глава ке ти е :wasntme:

Veki4kaa likes this.
  17. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Јас од Бјанка во мавровка договорив да ми шијат фустан...Така да не би се согласила со butterflysk дека во мавровка нема асално ателје за венчаници...Отиди во Бјанка нема да погрешиш...Мое мислење... :)

fighter likes this.
  18. fighter

fighter Популарен член

Две мои пријателки ги шиеа венчаниците во Мавроврка и на двете венчаниците им се прекрасни. Она што ќе го побараш тоа и ќе го добиеш.
    Сега некако многу се паѓа у несвест со тоа имињата звучни на ателје,и нормално најбитно е да се „потенцира“ каде е шиена и која и е цената. Ј

kikin likes this.
  19. detelinka4

detelinka4 Активен член

Jas mojata vencanica ja poracav vo Mavrovka- butik TINA,se e besprekorno,probite se super,vencanicata e tokmu takva kakva sto bese na slikata,a za Tina nemam zborovi:Profesionalna i originalna. :* :* :*

kikin likes this.
  20. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Јас мојата ја шијам во Лебед во мавровка.Жената е срцка многу професионална и секако исто како на сликата ја направи, и не е скапа.Истата во Бианка ми бараа 450е да ми ја сошијат. Некако сите се лупаат од земја за некој познати имиња. Другарка ми го шиеше во Елена Лука,што дека лупна толку пари не беше ништо посебно,само името да се каже од кај е. :D