Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Јас сум видела венчаници од кај Јасмина ама воопсто не ми се допаднаа. Незнам дали станува збор за лошиот вкус на невестите или пак лошо беа сошиени венчаниците незнам. Сепак јас не би се одлучила за кај неа. Имаш милион бутици низ мавровка и низ стара чаршиј :)

2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    јасмина од волково работи дома и прилично е скапа испод 300 е не е.. Но сепак квалитетна е и според мене убаво си работи и она и сестра и :)

3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Што мислите за Деа Споса во Мацровка баш ми дадоа добра цена но не знам дали и квалитет ќе добијам :) :|

4. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Znaete nekoj dobro sto sie vo struga? Seuste se mislam dali da kupam ili da sijam neznam kako kee podobro

5. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    споделете ваше искусто ве молам... дали е подобро голем обрач или помал, оти фустанот што го одбрав е раскошен и широк, имат многу слоеви и си е така од потешкине :) инаку е со корсет (свила и чипка)

6. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Од мое искуство ( бидејќи и јас имав така раскошна венчаница, мојата бесе со француски тул , а корсетот имасе два реда кристалчинја сваровски) би ти препорацала обрацот да ти биде со бр 5 , изгледа раскошно и убаво. ;)

7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Јас шиев венчаница кај Лидија лани. Ја платив 320 евра. Венчаницата не беше лоша ама не беше тоа што го замислив и не личеше баш на сликата која и ја однесов. Јас искрено не бев задоволна. Додека пак на другарка ми и ја погоди скроз, преубава беше. Не знам жената шие милјарда венчаници и е презафатена и најлесно и е очигледно да шие по еден шаблон, ако и ги погледнете венчаниците на ФБ ќе сватите за што зборувам. Инаку Лидија е многу фина и стрплива и знае да те привлече. И уште еден совет кажете дека свадбата ви е недела дена порано да не се замарате со каснење и давање на ванчаницата во последен момент.

8. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Што мислите за Жан Мари? Совети и искуства, и како им се движат цените?

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Во Жан Мари шијат многу убави венчаници. Една моја познаничка таму ја шиеше венчаницата и е презадоволна. Ја плати 450 евра. Инаку, цените се скапи. Од 350 евра па нагоре.

На Veki4kaa и savana им се допаѓа ова.
  10. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Девојки дали некој имал искуство со Сиријус од т.ц Мавровка, горе на спрат се наоѓаат? Си најдов модел што одлично ми стоеше, меѓутоа малку ми беше голем па се договорив нов да ми сошијат според мои мерки. И постојано се замарам да не ми е преедноставен моделот? :?: Бидејќи изгледав мал милион модели на интернет и веќе не ни знам што беше мојата првична замисла.. :( Имате ли и вие такви проблемчиња? :)

11. kitchence

kitchence Нов член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Za ovoj model dosega bev kaj Diva vo GTC, Forever, Elizabet, Beti Biser i seuste nemam cena od Marina Belle Atelier. Ve molam za mislenje za modelot i kakvi materijali se najdobri za nego posto procitav za nekoj materijal milenium i slicno.... i koj najdobro sie nesto slicno vakvo, ili opsto mislenje za ovie spomenati a planiram da odam i vo Mavrovka. Fala i pozdrav

12. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Јас мојата венчаница ја шиев во Елизабет дизајн студио (карши зелен паза) и јас сум презадоволна, се испадна како што бев замислила. Проби имав и по три пати во неделата, бидејќи жената сакаше се да биде како што јас сакам. јас не погрешив, среќно :*

На kitchence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    Јас кога ќе бидам невеста сакам да си купам венчаница, не да шијам. одиш, пробуваш, ти се свиѓа, не ти се свиша, купуваш, и мирна глава. Фала, чао, пријатно! :)

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.903
    ама тие готовите што се изложени се за никаде сите ги пробувале , перени 100 пати на хемиско не знам кај ке најдешш тука кај нас готова да е а да не е пробана и перена :?: башка сигурно ке ти е тесна широка , ке видиш кога ке бидеш невеста ке шиеш гарант :D

На Veki4kaa и KidA им се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    Па зар нема нови фустани не пробани? :?: епа ако е такаа шијам обавезно :), па у право си да ти кажам, вака фустанот си го знаеш само ти си го пробала, и шијен е само за тебе и според твои мерки :) само треба 100 % да ја погодиш шнајдерката, а и тоа е зафркнато, па дали ќе ти го погоди :| Никако. Досега кај што сум гледала фустани по нет од бутициве највеќе ми се допаѓаат кај Жан Мари, Елизабет дизајн студио и Жана. Според мене мислам дека се најдобри :!:

16. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.903
    е нема :D тие сите што ги гледаш по излозите се за пробување а и не ги ни продаваат :) нема да ти утне не се секирај ке си идеш на асално место не по мавровкана :D и мирна глава ке ти е :wasntme:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Јас од Бјанка во мавровка договорив да ми шијат фустан...Така да не би се согласила со butterflysk дека во мавровка нема асално ателје за венчаници...Отиди во Бјанка нема да погрешиш...Мое мислење... :)

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Две мои пријателки ги шиеа венчаниците во Мавроврка и на двете венчаниците им се прекрасни. Она што ќе го побараш тоа и ќе го добиеш.
    Сега некако многу се паѓа у несвест со тоа имињата звучни на ателје,и нормално најбитно е да се „потенцира“ каде е шиена и која и е цената. Ј

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. detelinka4

detelinka4 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Jas mojata vencanica ja poracav vo Mavrovka- butik TINA,se e besprekorno,probite se super,vencanicata e tokmu takva kakva sto bese na slikata,a za Tina nemam zborovi:Profesionalna i originalna. :* :* :*

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас мојата ја шијам во Лебед во мавровка.Жената е срцка многу професионална и секако исто како на сликата ја направи, и не е скапа.Истата во Бианка ми бараа 450е да ми ја сошијат. Некако сите се лупаат од земја за некој познати имиња. Другарка ми го шиеше во Елена Лука,што дека лупна толку пари не беше ништо посебно,само името да се каже од кај е. :D