Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Не викам дека Кокев не се добри и дека немаат квалитет, но прашањето е дали само плаќаш име? Јас кога отидов да прашам за цена за венчаницата што сакам да ја шијам, ми кажаа цена од 650 евра што е искрено премногу.

На kjukli и kikin им се допаѓа ова.
  2. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    MissDaisy, разбирам дека цените на Кокев се доста високи за македонски стандард и не секој има и сака да оддели толку за венчаница, но далеку од тоа дека се плаќа само име. Сепак има разлика од свила до свила, од чипка до чипка.

При оформување цена на еден призвод (во случајов: фустан) во игра се повеќе компоненти, меѓу кои опиплива е само една - употребената суровина/материјал, но тука, меѓу друго, се и работна рака и годините работно искуство со кои доаѓа и името.

Немам ништо со Кокев и не ги бранам, но дури и на фотографии се познава дека работат со преубави ткаенини, се познава и мајсторството во кројот и прецизната изработка. Единствено, од аспект на дизајн не се многу иновативни, но сосема и им ја разбирам политиката на работење: ако сакаш да продадеш, ќе нудиш она што се бара на пазарот.

За среќа, добриот брак нема никаква врска со скапата венчаница, па кој колку може, толку нека си оддели. Важно, има избор за секој џеб.:)

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Се согласувам со тоа кој колку може, толку нека си оддели од својот џеб и да плати конкретно за венчаница.
    За цената на еден фустан знам дека материјалот и те како игра улога и јасно е тоа дека има разлика од чипка до чипка, а тоа најмногу се гледа во нејзината цена по метар.
    Конкретно изреагирав дека цената на Кокев е прескапа и дека би платила само име, бидејќи тие ми го понудија истиот тип на сатен и чипка што би одговарало за венчаницата, како и другите кај кои прашував и го гледав и пипнав материјалот. А цената беше дупло поефтина.

Сепак, секој си знае и си одлучува дали некоја конкретна цена ќе му одговара или не.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Најверојатно во Филка во Мавровка
    Да не листам низ страниве, како се задоволни невестите од тука кои шиеле таму? :D

5. Alena988

Alena988 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Mila sto napravi za vencanica, jas bev na proba vo petokot, i sum prezadovolna od izborot na cipka, bidejki Beti mi ja birase, i prepustiv se nejzi, cipkata preubava, so golemi aplikacii koi ke se vezat na vencanicata. Inaku narednata nedela odam na uste edna proba, bidejki ja smeniv kilazata, oslabev dosta, i merkite koi mi bea od prethodniot pat so segasnite se dosta razlicni :) A za Beti nemam zborovi, znaci prekrasna zena, mnogu e iskrena i ti ukazuva na site presnosti i nedostatoci od modelot na vencanica koi go zamisluvas, oti edno e nie sto gledame na fotgrafiite vencanica koja stoi prekrasno na nekoj si model samo za revii ili fotosesija, a drugo kolku nie ke mozeme da go iznosime modelot i da se custvuvame udobno vi nego cel den, na nasite makedonsko tradicionalni svadbi koi traat dosta dolgo, so odenje vo crkva, maticno i se drugo trista cuda :D Od srce ti ja preporacuvam :) Se izvinuvam za dolgiot post i latinicava od tel. sum. Imaj ubav den :*

6. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Дали знае некој каде точно во Мавровка се наоѓа дуќанот материјали за шиење што продава и како се вика?

7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    имаш еден на прв спрат над фонтана, ако е тој истиот за кој шо збориш

8. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Овој дуќан бил во подрумот. Познато ти е?

9. bubebaby

bubebaby Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Има два дуќани за материјали во мавровка. Еден е во подрум и еден на прв спрат одма . Не знам како се викаат ама кога ке одиш таму лесно ќе ги најдеш.

На MissDaisy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bubebaby

bubebaby Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки. Би сакала да ве замолам тие што имате шиено кај Данчо од Нерези или Бети Бисер да споделите искуства. Добро би било и некоја слика од венчаниците што ги има работено Данчо.Исто имало во Велес некоја Валентина многу добро што шиела , дали некој има слушнато ???

11. victoria7

victoria7 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    37
    Искуство со Marie Antoinette fashion atelier Струмица, цените како им се ?

12. zabec

zabec Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    357
    Пред некој ден си ја земав венчаницата од кај Данчо и можам да кажам дека сум препрезадоволна... Немав точна замисла, но преку неколку слики, разговор го добив тоа што го сакам .. ѕѕѕ.jpg ѕѕѕѕ.jpg

Морам да напоменам дека беше многу трпелив со оглед на тоа што не знаев точно што сакам :)

На mal.ecka, Hipica, zekzeki и 2 други им се допаѓа ова.
  13. bubebaby

bubebaby Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5

На fantomix му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zabec

zabec Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    357
    200e шиењето, 300е чипката. Со тоа што чипки имаш секакви, и поевтини и поскапи. Доколку чипката таква каква што е ја сошие Данчо, без да додава цветови и слично, во тој случај сигурно би земал околу 100е. Мојата чипка беше доле густа а горе поретка, па прво ја стави таква каква што е, и после се што е тоа кај деколтето и ракавите се е сецкано,шиено, да делува богато во горниот дел.

На bubebaby му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Mojata e od Zana I mozam da kazam deka imav preubav izbor na fustani, vo mojot kako princeza se cuvstvuvam :$

16. Lara11

Lara11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Фустанот го шиев во Форевер ГТЦ и можам да кажам само едно огромно Благодарам и БРАВО за професионалноста, немаше кој не кажа пофален збор за венчаницата,а јас се чувствував како принцеза во неа :l:

17. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Прашање до сите оние кои својата венчаница ја шиеле во Кокев:

Ме интересира дали од овие фустаните кои им се понудени на профилот на фб и на веб страната даваат да се проба еден, два или повеке или само се нарачува гледано од слика. Бидејќи гледам дека на фб имаат многу албуми со колекции на венчаници па тоа ме интересираше, поради тоа што висока е цената. Дали изборот е сведен само на фотографиите или прво пробуваш една па друга па трета и на крај го дефинираш моделот.

Ви благодарам невести на одговорот :)

18. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Девојки ми треба помош... Бев во Пепика ателје и за фустанот што го сакам ми даде цена од 500е. Значи се работи за фустан со чипка и доле сатен, не тул. Претпоставувам дека тоа ја зголемува цената.
    Дали мислите дека ако отидам кај некој друг може да добијам некоја пониска цена, или да не се мачам воопшто и да си резервирам термин кај Пепика?

19. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Значи обавезно да отидеш и да прашаш кај други. За фустанот што јас ќе го шијам, Пепика ми кажа 500 евра, а кај Лидија е дупло поевтино. Фустанот ќе ми биде сатен и целиот од чипка :). Видот на чипката е таа што ја крева цената, бидејќи имаш чипка од 1200 ден метар па нагоре. Бидејќи тебе цел фустан не ти е со чипка, да речеме дека ти требаат 3 метри и еве со француска чипка (отприлика е 2000 ден. метар) тоа се 6000 ден. Затоа мој совет е да се распрашаш убаво. :)

Последна измена: 19 мај 2015
  20. insatiable-b

insatiable-b Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Јас мојата ја шиев кај Зиане во Беверли хилс трговскиот. Жената е магионичар чуда прави. Имав прекрaсна чипка и свила како од бајка. Како го замислив така ми го направи. И не е ефтина, за оние што сакаат поефтино да поминат кај венчаницата.