Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.900
    Девојки мене ми е страв да шијам венчаница, сакам да изнајмам готова, или да купам.
    Ве молам за препорака за бутик од Куманово, Скопје или Велес.
    Моја другарка изнајми фустан од Ниш, од Проновиас ама претерано скап, 800евра за изнајмување само.

2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Koga bi birala, povtorno bi ja izbrala ovaa. Bas kako princeza se cuvstvuvav. Kupena vo Zana i go preporacuvam butikot.(y)
    PhotoGrid_1441273293751.jpg PhotoGrid_1441273259668.jpg

На macalavica, kala21 и fighter им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.706
    Сестра ми правеше свадба пред 4 години. Тогаш во бутикот шиеше само газдарицата. Многу фина жена. Се вика Севиљана. За разлика од другите бутици, нејзиниот е еден од најевтините.

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    И сега шие само она ефтина е и квалитетни изработки има:D

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.706
    Сестра ми ја купи венчаницата затоа што немаше време да шие. Требаше да ја плати 300 евра, ама жената и даде попуст од 50 евра. Требаше само некои делови од венчаницата да се преправат.

6. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Девојки се мислам помеѓу Кокев и Бианка,има ли некој искуство со нив?

7. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Кокев ке ти изработи преубаво но според мене се преценува со цени а и со однос према клиент. Доколку не ти значат толку парите и сакаш да уживаш во процесот Кокев. Бианка само пробував но изгледаа убаво изработени. Поефтино е од Кокев а слично по квалитет.
    п.с. сега да бидам невеста или да решам да шијам во ателие антониа би идела. не е ова реклама не ни познавам никој само ми изгледаат убаво на ФБ.

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Цената беше скоро еднаква разлика во 50 евра,не ми е за цената туку изработката.Јас немам пробувано сеуште ама разгледував,во Бианка изработката беше многу солидна,а и чипката што ми ја понудија беше прекрасна.Ќе видам и ќе пробам ама некако ме влече повеќе за Бианка.Ти благодарам за одговорот.

9. feminka321

feminka321 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    190
    Скоро бев на свадба, и невестата носеше преубав фустан, се заљубив во него. Што мислите, дали некаде и е шиен или и е изнајмен?
    crop.jpg

10. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.631
    Само ‘‘Жана‘‘ дефинитивно јас добив производ каков што барав. И башка таму ти предлижуваат според нив што би ти стоело на твојата конструкција а не ако на некои места ти да им кажес дали ке биде добро или не.

11. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Читам и ви се чудам на умот. Како можете некои да кажете дека кај КОКЕВ се плаќа името? хаха Дали знаете со какви скапи материјали работат таму? Или битно да е бела венчаница па макар и од најлон направена. Братучетка ми пред 1 месец шиеше таму и излезе 1000 евра само фустанот. Риба ипол излезе само со една проба.

12. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    435
    Девојки знаете шивачки од Велес ? Освен Нона и Бети Бисер ?

13. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Што мислите за Кадриу? Пред неколку години уште кога беше заедно со Кокев шиев фустан кај нив и скапо беше, а сега кога се посебно неможам да се одлучам која е подобра. Имате ли искуство со нив и како сте задоволни?

14. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Мој совет е прошетај по бутиците/ателеја што шијат венчаници. Барај да ти покажат од што материјали би го шиеле фустанот, бидејќи цената зависи токму од тоа. Можеби за истиот материјал две различни ателеја ќе ти дадат различни цени, па ќе си видиш. Пример, за мојата венчаница со истиот материјал Кокев ми побара 500 евра, а кај Лидија кај која и го сошив ме чинеше 280 евра. Сепак не беше мала разликата. :)

15. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Сепак мислам дека не сакам да правам експерименти баш за свадбата со други непроверени работи. Интересно е што кога ќе влезам нешто да купувам секогаш тоа што ми се допаѓа излегува дека е најскапото.:D Сите ми викаат дека многу навлегувам во детали и се сакам да биде под конец точно како што сме се договориле инаку не сум задоволна. Стварно сум многу досадна и незнам кој ќе има нерви да ме издржи.

16. Leichka

Leichka Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    8
  17. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Девојки сега сум стварно збунета. Ми ги пофалија доста Зиане и Жана, а јас скоро бев сигурна дека сакам кај Кадриу да шијам. Што мислите и знаете како отприлика се движат цените?

18. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Jas posto ne pravev svadba,si sosiv obicen fustan do kolena od saten i tul ili zorzet(kako sakate) kaj Frosina od Kisela Jabuka..

19. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Ке ми треба и фустан за матичното ама тој ќе биде пообичен, а за свадбата сакам убава венчаница.

20. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Сестра ми венчаницата ја шиеше во Камелија во Мавровка и презадоволни сме ја препорачувам.