Девојки мене ми е страв да шијам венчаница, сакам да изнајмам готова, или да купам. Ве молам за препорака за бутик од Куманово, Скопје или Велес. Моја другарка изнајми фустан од Ниш, од Проновиас ама претерано скап, 800евра за изнајмување само.
Koga bi birala, povtorno bi ja izbrala ovaa. Bas kako princeza se cuvstvuvav. Kupena vo Zana i go preporacuvam butikot.
Сестра ми правеше свадба пред 4 години. Тогаш во бутикот шиеше само газдарицата. Многу фина жена. Се вика Севиљана. За разлика од другите бутици, нејзиниот е еден од најевтините.
Сестра ми ја купи венчаницата затоа што немаше време да шие. Требаше да ја плати 300 евра, ама жената и даде попуст од 50 евра. Требаше само некои делови од венчаницата да се преправат.
Кокев ке ти изработи преубаво но според мене се преценува со цени а и со однос према клиент. Доколку не ти значат толку парите и сакаш да уживаш во процесот Кокев. Бианка само пробував но изгледаа убаво изработени. Поефтино е од Кокев а слично по квалитет. п.с. сега да бидам невеста или да решам да шијам во ателие антониа би идела. не е ова реклама не ни познавам никој само ми изгледаат убаво на ФБ.
Цената беше скоро еднаква разлика во 50 евра,не ми е за цената туку изработката.Јас немам пробувано сеуште ама разгледував,во Бианка изработката беше многу солидна,а и чипката што ми ја понудија беше прекрасна.Ќе видам и ќе пробам ама некако ме влече повеќе за Бианка.Ти благодарам за одговорот.
Скоро бев на свадба, и невестата носеше преубав фустан, се заљубив во него. Што мислите, дали некаде и е шиен или и е изнајмен?
Само ‘‘Жана‘‘ дефинитивно јас добив производ каков што барав. И башка таму ти предлижуваат според нив што би ти стоело на твојата конструкција а не ако на некои места ти да им кажес дали ке биде добро или не.
Читам и ви се чудам на умот. Како можете некои да кажете дека кај КОКЕВ се плаќа името? хаха Дали знаете со какви скапи материјали работат таму? Или битно да е бела венчаница па макар и од најлон направена. Братучетка ми пред 1 месец шиеше таму и излезе 1000 евра само фустанот. Риба ипол излезе само со една проба.
Што мислите за Кадриу? Пред неколку години уште кога беше заедно со Кокев шиев фустан кај нив и скапо беше, а сега кога се посебно неможам да се одлучам која е подобра. Имате ли искуство со нив и како сте задоволни?
Мој совет е прошетај по бутиците/ателеја што шијат венчаници. Барај да ти покажат од што материјали би го шиеле фустанот, бидејќи цената зависи токму од тоа. Можеби за истиот материјал две различни ателеја ќе ти дадат различни цени, па ќе си видиш. Пример, за мојата венчаница со истиот материјал Кокев ми побара 500 евра, а кај Лидија кај која и го сошив ме чинеше 280 евра. Сепак не беше мала разликата.
Сепак мислам дека не сакам да правам експерименти баш за свадбата со други непроверени работи. Интересно е што кога ќе влезам нешто да купувам секогаш тоа што ми се допаѓа излегува дека е најскапото. Сите ми викаат дека многу навлегувам во детали и се сакам да биде под конец точно како што сме се договориле инаку не сум задоволна. Стварно сум многу досадна и незнам кој ќе има нерви да ме издржи.
Јас мојата венчаница ја шиев кај Елизабет и реално сум многу задоволна и плус си допив попуст. Еве може да погледенте дел од нејзината колекција http://termin.mk/svadba/svadbeni-popusti/vencanici/vencanici-elizabet
Девојки сега сум стварно збунета. Ми ги пофалија доста Зиане и Жана, а јас скоро бев сигурна дека сакам кај Кадриу да шијам. Што мислите и знаете како отприлика се движат цените?
Jas posto ne pravev svadba,si sosiv obicen fustan do kolena od saten i tul ili zorzet(kako sakate) kaj Frosina od Kisela Jabuka..