^Па јас сум од помало градче од тебе и има 3-4 продавници за венчаници, а има и приватно ако сакаш да ја сошиеш. А, тоа сосем друго ако на тебе не ти се бендисуваат секакви венчаници, а ги има и такви што одат и во соседните држави за да си купат венчаница:Бугарија најчесто, Грција , Србија, Хрватска, па дури и во Албанија. Се зависи од вкусот.
Девoјки сaкaм дa пoчнaм дa рaзгледувaм зa венчaницa, се двoумaм дaли дa купувaм или дa шијaм, пa ке зaмoлaм зa вaши искуствa сoвети, и кaде дa се oбрaтaм, бидејки кaкo сите тaкa и јaс сaкaм дa биде нештo убaвo, несекoјдневнo, oд убaви мaтеријaли. Фaлa ви D
Ако си најдеш готова што ти се допаѓа, купи си. Јас шетав низ мавровка, бев во Жана, Пепика, Кокев, Кадриу, Антонија...Последните 4 делат некако, помодерни се. Јас сум решена да шијам, си имам модел најдено и таков сакам да ми биде фустанот. Сега се мислам меѓу Кадриу, Антонија и Пепика. И во трите ме пречекаа преубаво и ми оставија ептен убав впечаток. Некој да ми помогне во одлуката ? Инаку Април или Март имаш саем на венчаници. Ако не ти се брза, зависи кога ти е свадбата, можеш да почекаш па да видиш. ателјеата секако шијат пролетна колекција.
Свaдбaтa е вo септември сметaм декa имaм време нo сaкaв сo време дa пoчнaм дa рaзгледувaм и дa видaм штo би ми oдгoвaрaлo нa грaдбaтa. Фaлa зa пoмoштa и сугестијaтa дa видaм штo кaкo пa ке спoделaм искуствa
Јас шиев кај Пепика, свадбата ми беше лани во септември и презадоволна сум. Ептен е внимателна, си ја знае работата и ги почитува вашите желби. Ниту во еден момент не зажалив што ја одбрав ниту за парите што ги платив. Препорачувам
Девојки здраво, ми треба информација дали некој шиел фустан/венчаница или слушнал за шнајдерката во Керамидница , Трајанка се вика?? Многу ми ја фалеа, жената била профи во изработка на венчаници бидејки предходно работела во некое ателје за венчаници, па сакав да видам дали некоја има искуство со неа...јас лично разговарав со жената, се гледа дека е многу стручна, но сакам да видам дали некој веќе има искуство со неа..Ви благодарам однапред на одговорите
Здраво девојки, дали има некоја од вас шиено венчаница според моделите на Ана Кемпбел и кој бутик за венчаници би ми го препорачале? Денес бев во бутик Јасмина во Мавровка и жената ептен ми се виде фина и заинтересирана. Дали некој има шиено кај неа?
Девoјки кoи дa спoделaм инфo вo случaј дa некoјс дa сaкa дa oди вo петoк имa вo мнт ревијa нa венчaлни фустaни oд нaши креaтoри, присуствo се пријaвувa преку испрaкaње пoрaкa нa фб Еве линк https://m.facebook.com/modenvikend/?fref=ts ❤
Конечно падна одлука. Незнам како ќе излезе на крај, се надевам дека ќе биде најубаво. Инаку феминки барајте и венчаници на време зошто кога прашував ми рекоа дека ако треба за јуни, јули имаат многу гужва и нема да можат да направат.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008096385479&fref=ts Vencanici Viktorija Maer Jas ja siev kaj nea i sum prezadovolna so dve probi mi bese gotova