Не сум се одлучила..уште се мислам...другарками шие во Квин, ама мене ми се многу скапи таму... Јас барам да изнајмам ако најдам..ако не, ке шијам во Жана(таму ми се допанаа најмногу)
а во кисела вода имало некој бутик РУБИ,,тие шиеле каков што сакаш модел...дали си била некогас таму,или си чула нешто?
Ги има на фб, ама нема нивни слики, само од интернет...не сум била лицно да видам А она изнајмува или ти шие за да купиш? Види и Викторија Маер.. и нејзе ја фалат (малку поефтина од другите била)
шијат за да се купи...јас прашав,му пуштив слика,каков сакам,ми кажаа 350 евра,,,шијат каков што ќе сакаш//но сепак не сум сигурна додека не видам во живо какви им се тие што веќе ги сошиле......а ти од ск сакаш ли да купиш?..види има и битола,еден бутик ТИ АМО...тие имаат преубави модели..шијат и за изнајмување,и за купување..продаваат веќе изнајмени модели,,секако по евтино..а исто и нови модели...
јас одлучив ќе ја шијам кај данчо ми побара работна рака 6000 денари и материјалот сама да си го купам. Така да материјалот ме кошташе 7700 и цела венчаница ќе ме кошта 13 700 денари. Некако најефтина варијанта ми е
Другарка ми ја шие венчаницата во Нора од Велес, рече дека и однела слика и ќе и го сошие за 13000 денари па не е ич скапо. Има страна на фб па видете ги моделите што ги шие
Еј КАРАК и ја закажав за од понедленик да се видам со Данчо, да ми каже колку ќе сезе за рака. Рече во март мора да ми биде готова, бидеќи само тогаш ќе може да ја сошие, мај и април не доаѓа во предвид, а мене свадбата ми е во Мај, па се надевма нема многу да варирам пред свадба Има некој друг што шиел кај него, ја прв пат идам, ама од 1 место слушнав дека бил добар, вака по форуми повеќе го фалат
Ај баш и слики после поставете, или дајте линк,има ли сајт или нешто фб со слики од негови модели на југо дрво и е бутикот, баш пред трафиките
Ја купив мојата венчаница од таму......Презадоволна сум, со оглед на тоа дека не сакав да шијам, него да си ја пробам и готова да си ја купам венчаницата.......Материјалот беше поубав и од оние на Кокев и од оние на Квин и Целестра, кај сите бев......А и моделот богами....800 евра ме кошташе, ама дефинитивно се исплатеше. Моја колешка имаше фустан кај Данчо шиено, и на свадбата буквално и се распадна, т.е. и падна тулот цел.....Гледам дека немаат пишувано, Зијане исто така шие квалитетни венчаници и уникатни, бев и таму, ама пошто сакав готова, изборот падна на Бјанка
i jas sakam da sijam vencanica kaj Dancko zatoa sto mnogu mi go falea, no citajki go komentarot za fustanot sto se raspadnal na svadbata pocnav da se predomisluvam..moze li da mi kazete povekje iskustva od nego, ili uste podobro ako imate sliki da postirate...stvarno ne znam sto da pravam, site imaat razlicni iskustva....
Во Квин се претерано скапи, а во Жана мислам дека се движат од 200 евра до 800. Се зависи од материјалот и од тоа колку и дали ке има рачна изработка.
Во Жана се од 350,400 до 550 убав фустан,800 евра немам чуено некоја да имала од мојата околина,сите другарки шиевме таму,а не верувам ни 200 евра преевтино е.Мојот ме чинеше 550 евра ,цел со чипка,од најскапата ,инаку да не беше од најскапата би ме чинел 380 евра,сирена модел
^ искрено мислев дека Жана се уште поскапи, но ако се навистина до кај 550евра, и не е многу кога ќе видиш какви се убави. s.t.e.f.a.n.j.a, ај сликај ја венчаницата (како sirena4 што ни ја сликаше), ако можеш и сакаш.
Ќе одам во Жана,само чекам да се стопли.Од другарка разбрав дека била да си порача фустан и кажале минимум од 400 евра па нагоре.Јас би дала до 500,550.Може е многу,за кого како,и знам дека тој фустан еднаш ќе го облечам но еднаш сум невеста и навистина сакам да бидам убава Уствари,кој не би нели
Da ne se najdovme kaj Danco , sto znam za raspadjanje...hmmm, pa nemoze Danco da ide na svadba i da ti drzi vencanica koga site te gazat i sepak veruvam deka zavisi od dolzinata na fustanot. Jas imam problem sto treba sama da baram materijal i nemozam da se odlucam...
Абе далеку од тоа дека Данчо треба да иде со тебе на свадба и да ти го држи фустанот, ама распаѓањето не беше предизвикано ни од должината, ниту од газењето толку многу за да се распадне, туку проблемот беше што имаше ставено премногу тул од страните, а не беше добро прицврстен, многу интересно изгледаше ама неквалитетно беше сошиен и за тоа се распадна.....Јас не тврдам дека секој фустан му е таков, ама коментирам што се случи..........Кај мене фустанот беше и долг, и имаше дел што се влече, и не да ме газеа, просто една тетка падна во мојот фустан од што се заплетка во тулот (имаше многу слоеви тул) ама па ништо не му фалеше, квалитетно беше сошиен.......