Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде ја шиевте вашата венчаница?

Дискусија во 'Свадба' започната од mkgirl, 14 февруари 2011.

1. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    Јас бев кај неа, искрено ми личеше ептен тупаџика, едвај чекав да излетам од врата, саат врем еми збореше за незините принципи на работа....., за нејнините визии...
    Па кога ми спомна 4-5 проби, викам бегај, она ако не те погоди од прва или од втора, нема да те погоди никад

2. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.900
  3. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    Женски бев на саем на венчаници и пробував фустани имам еден модел одбрано и сите ми кажаа различна цена за него во Елизабет 500 во Елена Лука 800 и сите тука беа со цените сепак јас се одлучив да го шијам кај Фросина и Јасмина во Волково таму ми рекоа од 200 до 250 евра зависи од квалитетот на чипката. Моја другарка таму шиеше и е презадоволна а и фустанот и беше прекрасен.Па ќе ве известам што ќе испадне

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Се одлучив за Викторија Маер. Знам неколку задоволни невести што шиеле таму, а ми даде и пристојна цена. Би сакала да прочитам уште некое искуство со неа :)

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    213
    Другарка ми таму шие знам и неколку колешки кои таму шиеле и се презадоволни..Која цена ти ја даде ако не тајна и јас ке сакам кај неа да закажам ама мислам дека ми е рано свадбата ми е во септември ..

На tamarce.j му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tulip-K

tulip-K Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    Мене воопшто не ми остави таков впечаток, мислам дека знае да процени што сакаш и си ја знае работата. Сепак благодарам на мислењето, се надевем мене нема да ме разочара ^_^

7. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Девојки кажете ми каде можам да сошијам венчаница, ама цената да биде до 300 евренца? Или од каде би можела да купам за иста таа цена? И нешто што немам поим, каде може да отидеш да разгледаш и да пробаш венчаници(без да ја купиш), во кои бутици/ продавници дозволуваат? Затоа што читав дека некои не дозволуваат а и јас што бев во трговски, демек да пробам, ама не можело сега имела закажано, ама не одело така требало да се договориме... и сл и ме фаќа паника, немам конкретен модел не сум сигурна и би сакала да пробам прво... Фала многу! :hug:

8. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    @Вереничка секаде можеш да пробаш и да не купиш. За таа цена има кај Жана3 пред Олимписки - мислам дека и готови продаваат, во Мавровка исто, се зависи ти што матрејал сакаш, колку чипка и слично. Секаде можат фа прилагодат на твојот буџет.
    Поздрав и честитки

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
    Во Marina Belle спроти студентскиот Кузман може да ти сошијат за таа цена

10. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Викторија Маер- Црниче. Кажи и до која цена ти одговара ќе се договорите сигурно. Од она што го имам видено, одлична е.

11. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Шие само венчаници или и фустани?

12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Само венчаници.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Ти благодарам! Кажи ми ако знаеш уште нешто подетално за неа.. :*

14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Не можам да најдам никакви инфо за неа на гугл... И само шијат или може и да купиш? Фалаа :*

15. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Благодарам :* А во Жана знаеш која цена се движат.. т.е која е почетна? Или и на било кое место каде што можам да купам уште подобро да не морам да шијам ама цена таа.. од 200 до 300 е :*

16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    @Вереничка нас не ни беше важен буџетот па затоа не ја знам почетната цена. Оние што нам ни се допаднаа се движеа од 300 до 350. Искрено незнам. Жената е љубезна и прави компромиси околу цената. Ти кажува ако го тргнеме ова венчаницата ќе биде поефтина исл. Не се ограничувај поради парите, само земи навреме прошетај. За да можат навреме да ти ја средат.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    да.. имаш право. Најдобро е да почнам да разгледувам по продавници а не на интернет. Фала ти, некако ме охрабри :*

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
    Искрено да ти кажам, не знам дали можеш да купиш бидејки јас не бев заинтересирана за купување. Имаше изложено некои фустани, но не знам дали и беа за продавање.

19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Другарка ми шиеше кај неа и излезе баш онаква како што и кажа. И јас сум во фаза на шиење иако свадбата ми е на почеток на октомври. Затоа ако се одлучиш оди побрзо да закажеш.
    Инаку се гледа дека жената си ја знае работата. Од она што го видов кај неа во работилница, немаше лоша венчаница. Се договарате за се заедно, заедно бирате матријали и прави доста компромиси во врска со цената.

20. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Да го споделам моето искуство со Ателје Пепика. Девојката е неверојатна, браво за неа! Јас кај неа шиев венчаница и сум презадоволна. Имам само пофални зборови и топло ја препорачувам на идните невести.