Каде ја шиевте вашата венчаница?

Discussion in 'Свадба' started by mkgirl, Feb 14, 2011.

1. Smoley

Smoley Активен член

Може ли некој да сподели искуство со Зиане Бакиу?

2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

За Зиане можам да кажам само пофални зборови. Ја шиеше венчаницата на сестра ми, испадна совршена. Подобро од замисленото. Има многу избор на материјали, има вкус и од тоа што досега имам видено неколку невести со нејзини венчаници, слободно можам да кажам дека венчаниците што ги шие изгледаат како од каталог на Проновиас и сл.
    За цената зависи од материјалот и начинот на кој сакаш да биде изработена. Доколку бараш да биде рачно везена со чипка, цената е повисока. На сестра ми венчаницата чинеше 1100 евра, заедно со вел. Кога бевме на прва проба ни кажа доколку сакаме со чипка таа венчаница 750 евра, а доколку е рачно везена чипкaта 1100 евра.
    Инаку за изработката немам зборови, и нема рамен.

3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Atelje Forever vo gtc јас таму ја шиев мојата,предобри се ептен ги бива само што во последно време збеснаа со цените бааги ги накачија :^)

4. didisi

didisi Популарен член

Nekoj da spodeli iskustvo so danco od nerezi?

5. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Дали некој има искуство со Зиане Бакиу и Салон за венчаници Жана, и како се со цените, се мислам меѓу нив две.

6. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Јас закажав кај Зиане, сестра ми шиеше кај неа и сме презадоволни. Сега има и некој готови фустани од ревија, така да може и да отидеш и да си пробаш некој, само малку се останати. Јас денеска бев и имаше 2-3 фустани прекрасни, па сега се двоумам дали воопшто да шијам или да си го земам готов. За цените е различно, зависи од материјалот и изработката. Тие од ревијата беа од 800-1000 евра, ама беа многу гламурозни.

7. didisi

didisi Популарен член

Citajki po forumov i slusajki od luge se resiv da otidam kaj nejze i taa da mi ja sie vencanicata, ama vlegov i se predomisliv , vleguvam dobar den dobar den nikakva ljubeznost .... ne sakase nitu da me islusa mi vika nemam termin do septemvri ... toa bese odgovorot

TutiFuti likes this.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Мајка ми е мојот креатор и стилист за секоја пригода па така и за мојата свадба беше таа која што ја имаше таа чест да ми ја шие венчаницата.

9. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Прашање до оние кои имате искуство со цените. Сеуште е рано да размислувам за венчаницата, со тоа ќе се занимавам после неколку месеци но немам апсолутно никаква претстава како се движат цените. Сакам нешто слично како оваа на сликата но горе да биде корсет, не со ракави. Ме интересира колку одприлика би чинел ваков тип, 500 евра, 1000 евра? Можеби звучи смешно но врска немам колку чинат.:D Знам дека некаде се поскапи а некаде поефтини но ете споделете ваши искуства, оние кои сте имале слични вакви. Колку ги плативте, какви се цени сретнавте? Да речеме препорачајте ми некои пристојни места кои не се прескапи но сепак нудат задоволителен квалитет. cbd6299e51212d15a5d1e6372a120cae.jpg

10. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Jas si naracav od Srekjen Den vo Mavrovka... mi deluvaat najprofesionalno so toa sto vencanicata mi ja nacrtaa bas taka kako sto si ja imav zamisleno bez mnogu jas da im objasnuvam i materijal si odbrav jas pa edvaj cekam da ja probam :)

11. sweet-fighter

sweet-fighter Истакнат член

Искуство со Викторија Маер, мене многу ми изгледаше ОК :)
    Се детално ми објасни :)
    Ме интересира ваше искуство ;)

12. Luna91

Luna91 Популарен член

Јас таму шиев и задоволна сум. :)

sweet-fighter likes this.
  13. Girly90

Girly90 Популарен член

Јас мојата ќе ја шијам во Елизабет. Отидов по препорака на една колешка и кога првпат влегов таму, најдов фустан кој имаше се што јас барав да има на еден фустан 6 месеци претходно. И со цена ми искочи ОК со оглед на тоа што при авансни плаќања има 25% попуст

14. Girly90

Girly90 Популарен член

Само внимавај отпосле да не ти текне нешто да додаваш на венчаницата. Јас бев пред 3 недели и ми кажаа како они не се како останатите, не лепат со силикон туку рачно везење а токму венчаницата кај нив што ја гледав беше со лепени бисери и силиконот и тоа како искачаше од зад бисерите. Се надевам ќе ти ја направат како што треба, читав убави критики за нив тука, ама јас тоа што го видов малце ме замисли..

15. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Maci jas ja probav ne ni zabelezav dali biserite se lepeni ili sieni iako im kazav deka ne sakam biseri sepak ubavo ispadna i so niv... ne sum od tie sto se potresuvaat sepak taa vencanica ne e garant deka brakot ke mi trae 1000 godini najbitno mi e da ne mi se raspadne baska i ne kosta mnogu

Scorpio87 and Girly90 like this.
  16. Normina

Normina Истакнат член

Bev kaj Emily vo strumica i kaj Mila Kadriu i od dvete sum prezadovolna , no neznam za koja da se odlucam a imam uste edna nedela fora bidejki i dvete se prezafateni pa treba da im kazam ... Tie sto vekje ste siele kaj edna od ovie dve me interesira vase mislenje koja bi ja izdvolie za podobra ?

17. technogirl

technogirl Истакнат член

i jas sakam da odam kaj Emily vo Strumica,ne poznavam nikoj koj siel kaj nea pa neznam.tebe sto ti kaza,kakvi se cenite?mislam deka e profesionalka ,modelite sto gi ima napraveno se stvarno top.nekako kaj kadriu site mi se isti,slicni kako od sablon praveni,nema art ...nema neso porazlicno.

18. Normina

Normina Истакнат член

Emili vaka fina e ama te prasuva kolku ti e budjetot i spored toa ti kazuva sto moze da se napravi i ako imas nesto zamisleno dali ke bide do detal taka , a inace profesionalka si e , jas od mila neam vgledano modeli , spored razgovorot gledam deka si razbira tipkata ama mi trebe mislenje od nekoja stoe bila kaj edna od niv dve..

19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Јас ја шијам венчаницата кај Мила Кадриу и од првата проба сум презадоволна. Сакав кај Емили ама за тоа што го сакав цената беше превисока. :)

Normina likes this.
  20. schmookie

schmookie Активен член

Јас слично искуство имам, дури и слика и пратив и не ми одговори понатаму на повици..