Јас ја шиев кај Зиане, 600евра. Искрено воопшто не шетав по продавници. Ми се свиѓаше таа венчаница, видов дека она ја шиела и отидов кај нејзе. Е сега, мислам дека и на мојата на долниот дел беше лепена чипката (тоа го приметив на проба, кога ми додаваа) ама немав никаков проблем, ништо не мрдна а свадбата почна во Скопје, па одевме во Охрид, црква, фотосесија па ресторан и ја носев околу 20саати (во меѓувреме сто пати бев во веце, по бензински, ресторани, кафичи... ) и плус после свадбата имавме фотосесија цел ден (дури и заврна, трчавме во езеро...) значи ич не ја пазев и немав никаков проблем. Изработката беше совршена, се на свое место.
Па мене ми правеа филмови дека е многу скапа и со страв отидов кај неа што се вика. И кога ми рече 600 се израдував. Две братучедки исто кај неа по 600 платија (други модели нормално) па најверојатно толку се движи цената кај неа
Па можеби така се погодило твојот модел да биде 600 евра. Јас кога отидов кај Зиане, ми кажа 1000 евра. Има преубав избор на чипки, и секоја различна цена е. Фустаните во излог беа над 1000 евра. Најубаво да си појдеш и кажи што сакаш и ќе ти одреди цена, ама нека не те изненади дека цената и ќе го надмине буџетот кој го имаш, евентуално да преговарате со некоја поефтина чипка да ти шие.
https://www.instagram.com/lebed.brides/ toplo vi go preporacuvam ateljevo, gratis mi dadoa i vel, ukras za vo kosa, pernice za prsteni, zenata koja raboti tamu e srcka, te islusuva sto sakas, i ti gi ostvaruva sonovite totalno
Pred 21 god Ziane mi ja siese mojata vencanica i kostase 350 DM (kako sega 350EUR). Bev mnogu zadovolna. Jas po priroda sum tivka i tesko deka ke se pobunam ako ne mi odgovara, ama nemav potreba za bunenje. Bas ja izvede rabotata perfektno. Gratis nisto ne mi dade.
Здраво Феминки, нова сум на форумов но редовно ве читам за разни работи, па конечно се решив да се приклучам И бидејќи во оваа тема не сретнав, сакам да прашам дали некој има искуство со Fashion atelier Four TS, како и се движат цените на венчаниците?
Цената секако зависи од чипката. Но проблемот со Зиане е тоа што многу доцна ги дава венчаниците (барем од искуството на мои пријателки) па подобро излажете ја дека ви е порано свадбата.
Девојки искрено морам да ви се доверам за целово мое искуство. Шетав по цел центар, цело Скопје каде би сакала да пробам венчаници. Поминав секаде и добивав одговори дека неможе да се проба венчаници, сите им се продажби, доколку склучиме договор може да пробаш но доколку не неможе.... Јас за една маица по прерамки влагам во гардеробер не за венчаница. Секако затоа топло ќе ви ги препорачам Марија и Анка од Жана венчаници. Двете се сонциња кои најпрвин ќе ве пречекаат толку многу пријатно што нивниот однос ќе ги продаде а камоли чипките и фустаните.
Zdravo. Ja procitav cela diskusija,i vrz osnova na sovetite nea i toa sto me posovetuva drugarka,resena sum da sijam kaj Ziane ili Atelje Zhana. Mi kazaa deka Ziane verojatno ke bide poskapa. Vakva vencanica sakam od prilika, pa me interesira sto mislite kolku bi i bila cenata?
Немој погрешно да ме разбереш ама Зијане претерува со цени за венчаници што мене лично ми делуваат многу кич.
За ваков модел на венчаница прашај и кај Мила Кадриу. Мислам дека таа најмногу би ти ја погодила. А според мое мислење би те коштала нешто повеќе од 1000 евра.
Pa nekako mnogu mi e toa, ne mi se dava taa suma za nesto sto ednas ke go nosam...sakam da e ubava normalno, ama mislam deka poveke od 600,700 evra ne bi davala . Vidov na femina bas deneska ima statija so nova kolekcija za 2018 na vencanici na Antonija Ristovska, ima dosta ubavi, nekoj da ne znae kaj nea kako se dvizat cenite?
За кај неа не знам. Јас кога шетав за мојата венчаница приметив дека во мавровка шнајдерките се водеа по "правилото" еве да го речам, колку повеќе чипка-толку поскапа венчаницата. Затоа мислам каде и да прашаш цената ќе е таа, во мавровка можеби 500-600 евра, ама кај шнајдерките со "име", да, околу 1000 дефинитивно.
Pa nema mn cipka na fustanot poveke e tul vo dolniot del... ke razgledam na poveke mesta, imam vreme. Fala
Јас бидејќи не сум многу загрижена како ќе ми изгледа венчаницата и колку ќе ми биде натрупана со чипки, светки, монистра, а и поради тоа што ќе ја носам само еден ден си одбрав едноставна венчаница во која ќе ми биде лесно да се движам и ќе ми биде комотно во неа цел ден. Кога шетав низ дуќаните во мавровка и гтц и модните куќи цената се движеше од 300 па до 750 евра во зависност од каде ќе биде материјалот донесен (арапски, индиски, француски, турски тул и украс еден што они сакаа да ми го везат а реално и од сваровски брош таков да земам повеќе од 50 евра нема да ме чини а камо ли од женски пазар). така што се одлучив да шијам во Бутик Доника во Мавровка цена 350 евра, жената ептен пристапна и за идеи, и за да пробам се што сакам од тој дуќан и да се сликам, и време да ме ислуша за венчаницата како сакам да изгледа, до толку што си помислив како да го отворила дуќанот само за мене. Ќе пишам и откако ќе го земам фустанот да споредам очекувања и реалност
Здраво девојки Сестра ми пред неколку недели ја порача венчаницата во еден бутик кај Стара Чаршија, Еуропеја ( https://www.instagram.com/butikueuropejaa/ ) за 550 евра, што за тој модел ( отприлика ваков само со чипка надолу https://pin.it/nrye7w4locympq ) мислам дека е многу добра цена. Сами со жената што ги шиеше отидоа да ги одберат материјалите а чипката што ја одбраа беше прекрасна. Јас не ни претставував дека такви материјали има во МК, но сепак имаше (кај Мавровка). Сега останува да видиме како ќе испадне на крај, но знам дека ќе биде прекрасен. Јас мојот веренички фустан таму ми го сошија и бев ептен задоволна.