@rainbowec Se zavisi od vencanicata mojata bese tesna i cela oblozena so chipka vezena i me cinese 700 evra. Izvinete za latinica fontovi na tel moram da smenam
Пoшo јaс прaвев и свaдбa и крштевкa сo ќеркaми бевме истo oблечени, ги шиевме кaј Ателије Кoцaревa преубaви бевме
Zavisi od model, cipka i kolku materijal ode...za mojot model (sirok so korpa..markizet) mi pobara od 450 do 650 evra.. cenata ke se odredi vo zavisnoat od toa kakva cipka ke odberes.
мене Мила ми е срце. многу е фина. колку што имам видено изработката на фустаните е секогаш врв. многу материјали има. е сега, во врска со цените,почнуваат некаде од околу 600 евра. тие што се по луксузни,цели со чипка, околу 1200 евра се. ако правиш по едноставен, само еден дел чипка, повеќе тул и сатен, мислам дека околу 700-800 евра би било. како и да е,можеш да отидеш. све ќе ти каже што и да прашаш.
Sekoj si znae, jas I poveke bi dala..mojata bese 650 mislam ilI 600 tuka nekade. Rabotev mozev da si dozvolam.. za ubavo da se trosi samo. Pred pet godini kaj Kokev ja siev.
Абе секој си знае, не викам не, ама според мене, нема апсолутно потреба од толкав трошок само за еден фустан.
Јас сум презадоволна, со 2 проби ми направи венчаница подобра одколку онаа што замислував. Најмногу ми се допадна трпението на девојчето, јас немав јасна идеја точно каква венчаница сакам, на почетокот и дадов едни насоки па се предомислував со ситни детали. Со нејзините совети и предлози венчаницата испадна прекрасна. За чипката бевме заедно со неа да ја купиме, фустанот ме кошташе 600 еу, украс во коса 20 еу.