Хахахаха. Кај го најде Мирољуб. Хахаххаахха. Под мач бато. Не дека нема вистина во ова што го кажува, ама не е баш така... Сите тие остатоци согоруваат на високата температура. А инаку ниту една храна не е 100% чиста. Па да знаеш само што прават со месната индустрија, месо нема да ставиш во уста.
Е ајде де, барав нешто и овај како за беља излезе хахах. Иначе и јас си реков нее можно бидеќи се преработува на високи температури и не останува ништо ама сепак мислата работи хаха. Не дека не јадам чоколадо или какао не пијам, ама секогаш пред да земам нешто поврзано со какао производ на овај ми текнува. А за месната индустрија нема збор веќе а во последно време и со ајварскава индустрија е бетар особено кога е крај на сезона. Сепак тоа се индустриските производи и ќе се помириш ама и тие си имаат своја контрола на квалитет пред да ги пуштат во употреба.
Здраво да прашам какао во зрна каде можам да најдам ...барав во Зегин нема ...за анемија го препорачуваат
Какаото содржи не-хем железо кое не се апсорбира толку лесно во телото како хем железото кое се наоѓа во производите од животинско потекло. Дополнително на тоа, какаото содржи соединенија како полифеноли и танини кои можат да ја спречат апсорпцијата на железо. За анемија подобро ти е да јадеш црвено месо.