20930293 пати денес ова го видов, и ептен почна да станува досадно. Јас иначе сум во забуна. Првиот пат кога го видов (со контактни леќи) беше црн со сино, а сега го гледам без и е златен со бело. А истата слика јагледав, иста светлина се исто... Спобудалев.
Добро како е можно ова? Прво кога ја отворив темава го видов бел со златно, а и цел ден на нет го гледам така, само незнаев што е работата шо го објавуваат насекое И, и го покажав баш на сестра ми сега, таа пак ми вели темно сино со црно Ги читам коментариве и и мене почна да ми се гледа син Па си велам во мене бел е, бел, и ќе почне бел да ми се гледа па пак синооо ..ах и јас полудувам Ќе го прашувам сега дечко ми како го гледа
Еваа, го отупеа ова. Уште утрово кога се разбудив, вртам на инстаграм. Боже мој, секоја втора слика беше фустанов. Ај, леле, си велам што е работава. Прво го гледав сино со црно, родителите го гледаа златно со бело. После тоа се златно со бело го гледам. Ништо чудно вечер ако го сонувам.
ОБЈАСНУВАЊЕ ОКОЛУ ВИРАЛНАТА ДЕБАТА „КАКВА БОЈА Е ФУСТАНОТ?" Интернетот е преплавен со фамозниот фустан, а дебатата околу него се фокусира на бојата на фустанот. Вистинската боја на фустанот е црна со сина, но некои луѓе го перцепираат како фустанот да има бела и златна боја. Се работи за еден вид оптичка илузија каде што жолтото светло во позадина прави фустанот да изгледа како да има златна боја. Човечкиот мозок сам одбира како ќе го прикаже фустанот. Ова е само доказ што може да се случи на човечката перцепција за боја кога гледаме светло во боја.
Луѓе убијте ме сега. Златно со бело го гледам, дефинитивно. А прееска рака в оган ќе ставев дека вам ви се прикажува. Комплетно истата слика сега ја гледам златно со жолто, а сестра ми црно со сино, а прееска сосема обратно бевме. Ова веќе не е нормално, се предавам .
На прво гледање дефинитивно бел со златно гледав, после постепено стана светло син со кафеаво и сега по 5-6то гледање постана потемно син со црно
Бар да беше некој фустан за кој вреди да се напнува окото и толку да се зборува Не е важно која боја е, не ми се допаѓа ај кафе сварите да не набиете диоптер
А Лелке јас мислев си се зафркаваш ти нешто кога видов дека имаш пишано поздрав до сите што гледаат дека фустанов е син со црно. Оти јас го гледав убаво бело со златно сега ми е син па повторно бел.. И јас се откажувам, стварно не е нормално ова
Има некоја црна магија врз фустанов. Туку да ми кажеше некој дека цел ден ќе се џарам во ваков грд фустан ќе му се изнасмеев в лице.