Многу мирна... Полна љубов. Утрото започнува тивко, со будење на вибрации. Се тушира и пред да излезе ме буди со допир, ме бакнува, му кажувам дека го сакам. Поручек доаѓаме од работа, јас готвам, тој ја мести масата. Јадеме, муабетиме тивко, се смеам гласно. Тој ја собира масата. Земаме вода и лаптопи и во кревет. Си ќутиме, па си муабетиме па пак си кутиме. Гледаме филм, се гушкаме и заспиваме. Почнува галама, рчам у бременост. Се сели у другата соба. Мир За кратко ќе ни биде галама, не знам како ќе навикнеме
Денеска напнато.Инаку насмеани лица,за шега секогаш расположени освен кога има кавга,е тогаш сите се повлекуваат во своте соби и настанува длабока тишина.
На утро е "највесело" , кој што ке јаде па денес не сакал турско кафе сакал капучино , брат ми со неговите секојдневни хитови што неможам да ги поднесам па уз тоа и пее , кучето ми мое ексентрик досадува се сака да види што е , кој е . Иначе кога татко ми е тука е најнапнато , советникот . Овој период дома ми е најубаво сите ми се тука , на лето сите на работа и некако ми е тажна куќата
Никаква е секогаш е напнато,нервозно,нездраво.За жал во нашата фамилија порано имало хармонија,мир,и спокој но тоа за жал исчезнам,и со години се бориме против напнатоста и нервозата.
Секој тера своја шема. Во принцип на мајтап по дома, секој на сечија сметка Еден ден на мајка ми , друг ден на татко ми , па на мене, сестра ми.. На кој му дошол ред де Како врват години, хуморов на моите на ниво И кавги има , како во секој дом, ама на крај на шала вртиме.
Tazna...go gledam kako si gi pakuva alistata i me boli so 3 meseci nema da go gledam kako niz dima se sunja ko malo dete.Od sega mi fali...
Mir, tisina spokojstvo. Jas dezurna , sama doma, mm na rabota, dete vo mall. Edna kniga zavrsiv (steta ne mi se pogodi), druga pocnuvam..... i taka vo nedogled.
Ахх, многу убаво знам што е непријатна и непријателска атмосфера дома. Траеше со години, а јас се повеќе и повеќе се повлекував во себе од мака. Повеќе муабет можев да направам со некој непознат од надвор отколку дома. Сега откако си отидов, моите се чудат зашто не ги посетувам често, како да им ојаснам дека тоа место во мене буди само негативни емоции?