спокојна...лежерна....минималистичка но топла во исто време атмосфера исполнета со многу љубов, посветеност на секој еден детал низ домот.....полна фотографии со среќни и насмеани лица
Полна со љубов кога си доага мм од работа и синко од градинка а од сабајле сама сум со бебето и најубаво ни е само ја гушкам, бакнувам ....
Ех, конечно е најдов темава Пред некој ден читав, ако ставиш една чаша со вода и во неа туриш оцет и сол ( и да ја ставиш во просторијата каде што семејството го поминува поголемиот дел од денот) и изчезнувала негативната енергија и се создавало така помирна атмосфера во домот? Дали знае некој или можеби имате пробано?
Па.....Воопшто овој дом не го чувствувам како мој дом.Кога одам кај мојте или во било кој друг дом се осекам како нов човек....
Бидејќи живеам само со татко ми, секогаш е скоро празно ретко се погаѓаме заедно дома. Дури и да се погодиме тоа ќе биде на кратко секој по обврски. Пријатно ми е дома поготово во мојата соба и често викам друштво за да не ми е монотоно. Не дека не ми е убаво дома, сакам да останувам некогаш повеќе дома отколку било каде меѓутоа атмосферата е далеку од идеалната и среќната што си ја посакувам и замислувам во мојот иден дом.
Кај нас атмосферата е како да умрело некое животно, Кога влегувам дома е многу ладно и како да влегувам во ладилник иако има огин, кај некои луѓе кога влезеш во ходникот се осете одма некоја топлина а кај нас само ладно затоа и не сакам ладно не сакам зима иако е убава. Кога влезеш нема ни топлина ни љубов ни смеа само мрак и тага, смееме се само на некој филм или на цртан Не знам зошто ама кај нас ретко да е убава атмосферата дома, понекогаш иако има дома некој ја сум осамена а ноќта кога падне уште повеќе сум осамена и затоа го мразам мракот.
Спокојна, мирна и пријатна. Исполнета со љубов и разбирање. Топлината која ја чуствувам кога ќе влезам во мојот дом ја нема никаде на друго место. Празничната атмосфера и декорот на моменти прават да не ми се излегува воопшто.
Kako jas da go pisuvav ova za mene.....Uste vo ulickata koga vleguvam se osekam kako da vleguvam vo nekakva kuka na stravot.....vo sekoja druga kuka kade ke vlezam se osekam prekrasno samo vo ova nemozam da go osetam toa ubavo cuvstvo
Во моментов комирачка. А иналу зависи од сите 3ца како ќе ни тргне денот.Може и да се смееме и да е топ цел ден па од нигде никаде да се подзакараме.
Кај нас се менува за секунда секунда не гледаш сите исклештени па секунда не гледаш сите намќори избрчкани во суратите ко некој да прснал лимон во очи и во уста..... Па сеа видете
Sekogash e zatisje pred bura, kako na igli sedime, koga li kje izbuvne alhoholot... Cel zivot ni go zemaa prokleti da se. No gleda bog....
Топла, полна со љубов... но фалат некои луѓе кои се далеку. Секој ден гушкање по повеќе пати и кажување : Те сакам
Сите со телефоните во рака и чекаат да им свирнам кога ќе ја средам масата за јадење и да кршиме пита со паричка..