Прекрасна атмосфера. Ова дефинитивно ми е најубавиот период од цела година. Уживам, па и снегот уште повеќе ја дополнува зимската идила. П.С се надевам дека ќе ме израдува паричката, не ми се паднала од кога ми ја местеа како мала. Надежта последна умира
Весела и романтична. Маж ми свири на клавир, а јас и децата играме, се скокоткаме, се забавуваме. Денеска правам пауза од учење и ич не се каам за тоа.
Се пеат песни цел ден. Стриптизети ни дојдоа (случајно). Вештери. Коледари. Гатачи. Има уште неколку часа до крајот на денот, па во очекување сум на гигантска бубашваба со коледарска торба. Не би ме изненадило.
Малку повеќе глава ме боли од 300 мисли, ама битно сме сите на купче. Сама си испеков погача со паричка, ептен убаво ми излезе, па посакувам на синко да му се падне паричето.. него највеќе му треба оваа година Сите заедно ручавме, сите заедно ке вечераме, убаво е. Се радуваме и на снегот, ептен почна да врне.. си го сакаме и едвај го чекаме, не прерадува.. синко не се трга од прозорот, бара уште сега да излезе надвор, нека наврне убаво и утре во двор да направиме еден снешко и на улица со санката да се порадуваме
Atmosfera kako I sekoja Nedela so isklucok sto denes ne otidovme vo planina. Mm mi predlozi da napravime za jadenje samo toa sto moze da izedeme Denes Jas napraviv lebce I posna sarma so praz, Barbasime isturi od konzerva italjanski grav koj e fenomenalen I napravi serbet za turski gotov kadaif. Suvo ovosje staviv na masice vo dnevna I eve sega ke go sobiram, nikoi nisto ne pipnal. Vazno 3 kafinja se naleav . Piacka zaboravivme da stavime na masa zosto sportuvame, ne pieme Granki ne kinam od drva zosto smetam deka e krajno nehumano za sumata, a baska ako me fati nekoj, a sigurno ke me fati, ke si platam danok I plus ke mi stavat crvena tacka na dosje Svariv kazan govetska domasna supa koja ke pocne da ja jademe utre. Utre e nov den I ke zgotvam kompir pire so rolat od svinsko kare polnet so pecurki I kaskaval I rolan vo slanina. I toa ke bide mallku kolku samo za utre. Utresna vecera e zakazana vo 8. Kasno ama drugo nema, mora da se raboti