Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква е атмосферата во вашиот дом?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од AliceVanNacht, 29 мај 2011.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Топла, мирна, предновогодишна :*

2. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Ма каде сакаш оди дома си е ДОМА :inlove:
    А атмосферата е онака обична како и секогаш...сега кога сите сме заедно баш ми е кеф :)

3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Тивка чиниш Бутел.
    Арно ама само да не биде затишје бред бура. :wasntme:

4. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Домче - најубаво. :D Сестра ми е на факс и мора да признаам малце ми фали :angel: Добро, малце повеќе. Ми фали нејзиното замарање по рани утра (збориме за 12 попладне), ми фали тоа што нема сега кој да ми ги граба чоколадите, ми фали нејзиното 75238428353482 часовно зборување на телефон со саканиот нејзин. Се ми фали поврзано со неа. :inlove:
    Иначе кај мене дома е топла атмосфера, особено во зима (на 38 степени, а надвор под нулата мора да е топло :lol: ), каминот крцка, сега има светлечка елка во аголот, мојата омилена слика на ѕидот.. Другарка ми ептен сака да доаѓа кај мене. Секогаш баба ми ќе каже некој бисер трудејќи се да остави интелегентен впечаток, оти сиротата само 4то има.. :( Тато кој секоогаш прави смешки, мама која ни носи какао. Супер е дома, нигде како таму.
    Ама мојата соба е спешл. Никој освен најблиските (оние што живеат со мене, и најблиската другарка) не смеат да ми чепкаат по соба. Цела ми е плава ти се чини на небо си.. :D Ептен си ја сакам и собата, а и целата атмосфера домче.(:)

5. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Убаво е чувството кога од празна куќа создаваш свој дом, потполно нов, опремен по свој вкус, во мојов случај елегантен и топол... Убаво е кога домот постојано го надоградуваш со различни ситници кои те исполнуваат тебе, го претвораат тој простор во твоја индивидуалност, твој дом... а и даваат посебен топол лик и бран на позитивна енергија на секој посетител.... убаво е кога се радуваш за секој детал на кој си му посветил внимание и самата посветеност кон домот го прави она што е. Затоа го сакам, уживам во него и атмосферата го отсликува истото, го осеќаат и други луѓе тоа.

Таков е мојот дом, тазе створен, тазе користен, но со посебна енергија и свежина. Понекогаш како да е преголема таа хармонија во него само за две личности, па одвреме со вереникот ќе ја нарушиме, за повторно да се воспостави убавата енергија :D

Обожавам гости, меѓутоа само оние позитивните, држељубиви, насмеани. Ме радува куќата да биде секогаш полна со гости и дружби.

Некако сеуште не ме има фатено предновогодишна еуфорија, ама ќе почнам да ја внесувам во куќава, посебно ми прави ќејф една огромна елка ставена во дневната соба, накитена со огромни лампиони во две бои, веројатно црвена и сребрена или крем, да ми одговара на амбиентот...

6. s.a.n.y.a

s.a.n.y.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    16
    НОВОГОДИШНА

7. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    имаме гости тетката на мајками но да ви кажам толку е досадна уффф :x амааан

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.460
    Допаѓања:
    34.697
    Како и секој ден, весела со дрдорењето на внук ми, предновогодишна и бучна се благодарение на него.
    го ловкам најмногу

9. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    Моето домче......топло, убаво, среќно, насмеано ...Новогодишно, празнично
    си ги сакам :inlove:

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Па.... каква може да биде за време на колоквиуми?
    Јас и малово бебе држиме тензија, на една страна книги, тетратки и речници, на друга страна моливи, гуми и линијари. Џунгла е станов.
    А големото бебе само скришно се извлекува од кревет и заминува на работа затоа што не може да не‘ слуша веќе.

11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Празнична и топла.
    На моменти разнишана со планови за трошење пари на облека, спремање руски и пилешки салати и месење кифлиња.

12. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    одлична моментално сега новогодишна,трошење пари,подароци,ручеци со пријатели,вечери, работа,божик....но општо пред и после новогодишнава атмосфера јас,тој,работа,понекој залутан пријател и точка. :lol:

13. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    сите спијат а ја ко вампир :P

14. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    За никаде !

15. Abby

Abby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    92
    За никаде, само кавги. :worried:

16. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Многу јака!
    Дај бе телепортирајте се кај мене...

Гласна музика, сами јас и сестра ми, преска Том и Џери имаше, ги потрошивме нејзините пари од касичката на блачко и така.
    Доваѓа и ми вика: даде пушти ми ја People are People. Пуштам ја мила. И овде играње, дезедоранс како микрофон, качување по кревет, рипање, скокање, па ќе се фатиме за раче ќе потанцуваме.
    Седам на фемина, па ми почнува Personal Jesus: Сестроооооо донеси старата гитара! И овде мавање со косите, глумење јака гитаристка, милата не го знае текстот, импровизира...

Моментално ја слушам The Night од Морфин. Тука ја поздравувам Ганшајн пошо и таа ги сака. Ах колку само ме прави немирна песната...

На ред е Mystify me.... Сестрооооооооооооооооо!

17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Празнична. Се спремаме за името на братми во недела и сите сме навака-натака, само јас дремам на компјутер и се соочувам со мамурлак. :rofl: :rofl: Татко ми мисли под депресија дека сум.
    Се лажиш тато, многу се лажиш. :lol:

18. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Кај моиве е наваму - натаму уште од сега прават јадења - ова она за стара нова година . :)

19. Justinna

Justinna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    29
    Ме исполнува домашна атмосфера. А за семеен ручек па да не зборувам. Едно од нештата кои најмногу ги сакам.
    Сите собрани, насмеани, па гледаме филмче од HBO од T-HOME, во новогодишна атмосфера се околу нас украсено со сијалички кои светкаат ... лелее да не продолжвам.

Од нештата кои најмногу го молам Бога е една ваква атмосфера да имам до крајот на животот :$ :)

20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Никаква :lol:

Просто кажано с*рање со татко ми е ;)