Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.631
    Јас имам мрсна кожа ама кремиве на Клиник се најдобри досега што сум ги пробала,јас ја користам таа дневната и немам зборови лицето м ие топ со неа ни црвенила ни ништо , инаку кога ке ми се потроши би сакала да ја пробам на Виши кремата :)

На bubac, anuskaNESTLE и mims-89 им се допаѓа ова.
  2. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Анушка, а да го пробаш овој серум за околу очи и усни? http://www.farmec.ro/en/products/skin/eyes-and-lips-contour-serum-14.html
    Го има во аптеките на Зегин, цената моментално мислам дека е 275 денари.
    Го немам користено, не можам да ти кажам нешто повеќе за него, ама ја читав декларацијата и мислам дека е баш соодветен за твојот проблем.
    Секако не е скап, па и да не ти одговара, нема да ти биде жал што си го купила.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    За околу очи кај мене даде одличен ефект Клиник All about eyes rich. Јас се колнам во кремава, ништо друго подобро од неа немам начекано. 2.800 е точно во Космо, и оваа и обичната (два типа има) што е како гел, ама мене повеќе rich ми одговара зошто е помрсна и подобар ефект ми дава. Мислам дека за сува кожа е уште подобра. Сите што ги знам што ја пробале кремава имаат само пофални зборови, а моето искуство е и повеќе од одлично. Резултати видов после некои 2 недели користење, и тоа фантастични :) Сега ја користам на Nature's и стварно е супер, ама Клиникот ми е број 1, најдобра.

Анушка, за серумите еве Мимс ти објаснила нашироко и убаво. Не знам сега на памет кои се од Клиник против брчки, ама знам дека сигурно има. Машала, му набиле цена на овој новиот Smart skin или како и да се вика :( Сигурна сум дека е добар, ама не знам 100 еур дали би ги прежалила на тоа :D

Јас ти кажав дека би вложила во серум или крема за очи, ама вистина е дека фини серумчиња има и за поевтини пари, еве ти кажав од Nature's ако не се лажам има, имаш на Виши... Еуцерин немам пробано ништо освен гел за миење лице, не знам ни дали имаат серуми, ама на Виши имам користено креми и одлични се навистина. Распрашај се низ аптекиве да ти препорачаат што креми имаат за твојава проблематика, па и серумчиња, сигурна сум дека ќе најдеш нешто :) А, сега ми текна, имам користено порано и еден серум на Балеа, со Q10, против брчки, и не беше воопшто лош. Во ДМ е околу 250 денари ако добро памтам, па ако сакаш најекономична варијанта, тој ти е моја препорака. Фин беше, за таа цена и повеќе од супер :)

Ако ми притекне уште нешто, ќе ти пишам.

На anuskaNESTLE, simoncelicius, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Моментално ја користам безмасната крема на Neutrogena и лицето ми го прави помасно отколку други поевтини креми. 1.1.jpg
    Планирам да купам L'oreal Triple Active Anti-Shine.:) 3.jpg

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @bubac производиве на Еуцерин, млекото за тело со уреа и маслото за капење зарем и за лцие може да се употребуваат? Јас не би ги пробала, мислам дека ќе бидат агресивни со кожата на лицето.
    Точно јас ги фалев меѓутоа за тело, на лице не би ги ставила.

7. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас веќе втор пат ја купувам кремата за лице на Биотен за сува и осетлива кожа.Има нежен не нападен мирис,хидратантна е а не мрсна,нежна и брзо се впива.Воопшто не се чувствува тешка на лице,а супер си е и како подлога пред нанесување на пудра.Кожата после нанесувањето е мека и свиленкаста.Без парабени

Kористам и хидратантен Ахава гел крем.Прекрасно нешто е кремава,хидратантна,нежна и со дејство од 12 часа.Кожа мека и свиленкаста.Содржи минерали од мртво море и е без парабени.
    Кај нас ја нема но,може да се порача на интернет (http://eu.strawberrynet.com/) цена 33 eu.

8. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
    Некој предлог за крема за лице за секојдневна употреба за мрсна кожа негде до 1000-1500 денари да биде. Додека бев на терапија со роакутан не ставав креми освен тие што ми беа наменети за акни ама сега кога веќе ги немам во потрага сум за крема за мрсна кожа, некоја крема што ќе биде лесна и нема дополнително да ми го масти лицето. Јас бев на дерматолог и она 2 пати ми кажа креми ама ги нема во Македонија, а не одам воопшто често до Грција за да ги купам.

9. Isabeli

Isabeli Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Пробај ја кремата за мрсна кожа на BIODERMA. мене дерматологот ми ја препорача и мн сум задоволна. Ја има во Зегин и е околу 970 денари.

На beatriz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Cien од чоколадо е, неможев слика да најдам. Првиот пат го пробав на раце, и беа прекрасно нежни, од тогаш го користам за лицето, пошто на лицето имам и суви и мрсни делови, не ми причинува проблем кремов. Башка и прекрасно мириса. Здравје кога ќе го потрошам, ќе го пробам од манго или кокос. :)

11. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.169
    Женскиии, има ли некоја од вас искуство со кремчево од Oriflame?
    Од колекцијата на Swedish Spa е, би требало да е добро али сепак ако некоја го користела нека ми каже свое мислење... пишува дека може да се користи и наутро и навечер. :)
    Тенкс!

PicMonkey Collage.jpg

12. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Ја користам обичната на Dove, со белото капаче, веќе неколку години и искрено сакам да ја сменам.
    Ваша препорака за некоја слична и да не биде премногу скапа. Иначе имам проблем со Т-зоната и во последно време ептен за кратко ми светнува носот.

13. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
  14. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Што ќе кажете за оваа крема? Дали е добра за моја возраст, за 17 години? Имам комбинирана кожа, си мијам лице со сапун и после тоа би сакала да ставам некоја хидрнтна, мат крема? avon-care-light-moisture-refreshing-face-cream.jpg

15. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    [​IMG] моментално оваа

16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ништо од мојот еуцерин не го бива, ми го уништи лицето изгледа тој тип на крема не ми одговара на кожата сега земав сатва во розева кутија ќе пробам и со неа па ќе видиме што ќе биде.

17. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Прво користев Нивеа а сега Бекутан:lol: па богами кожата на лицето ми е како на бебе мека.

На Meyremce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Дали имате искуство со некоја органска козметика и која?

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас имам користено од Лавера и Биотерм. Кажи ми за каква кожа ти потребна за да ти предложам некои креми. Мојата кожа е сува па и кремите кои ги имам користено се наменети за сува кожа.
    Во главно сум многу задоволна и од двата бренда. Лавера е со понормални цени 700-900 денари за крема, додека Биотерм се некаде над 3000 денари. За споредување неможам да ги споредам пред се затоа што имаат различен состав и различна намена тие креми што ги имам користено.

20. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    и јас го имам истиот проблем со сува кожа ... каде ги има тие производи?