Јас имам мрсна кожа ама кремиве на Клиник се најдобри досега што сум ги пробала,јас ја користам таа дневната и немам зборови лицето м ие топ со неа ни црвенила ни ништо , инаку кога ке ми се потроши би сакала да ја пробам на Виши кремата
Анушка, а да го пробаш овој серум за околу очи и усни? http://www.farmec.ro/en/products/skin/eyes-and-lips-contour-serum-14.html Го има во аптеките на Зегин, цената моментално мислам дека е 275 денари. Го немам користено, не можам да ти кажам нешто повеќе за него, ама ја читав декларацијата и мислам дека е баш соодветен за твојот проблем. Секако не е скап, па и да не ти одговара, нема да ти биде жал што си го купила.
http://www.tigerlilleycosmetics.com...8d27136e95/a/v/avon-anew-vitale-day-cream.jpg Јас го користам овај како дневен и другиот ноќен.Засега сум задоволна
За околу очи кај мене даде одличен ефект Клиник All about eyes rich. Јас се колнам во кремава, ништо друго подобро од неа немам начекано. 2.800 е точно во Космо, и оваа и обичната (два типа има) што е како гел, ама мене повеќе rich ми одговара зошто е помрсна и подобар ефект ми дава. Мислам дека за сува кожа е уште подобра. Сите што ги знам што ја пробале кремава имаат само пофални зборови, а моето искуство е и повеќе од одлично. Резултати видов после некои 2 недели користење, и тоа фантастични Сега ја користам на Nature's и стварно е супер, ама Клиникот ми е број 1, најдобра. Анушка, за серумите еве Мимс ти објаснила нашироко и убаво. Не знам сега на памет кои се од Клиник против брчки, ама знам дека сигурно има. Машала, му набиле цена на овој новиот Smart skin или како и да се вика Сигурна сум дека е добар, ама не знам 100 еур дали би ги прежалила на тоа Јас ти кажав дека би вложила во серум или крема за очи, ама вистина е дека фини серумчиња има и за поевтини пари, еве ти кажав од Nature's ако не се лажам има, имаш на Виши... Еуцерин немам пробано ништо освен гел за миење лице, не знам ни дали имаат серуми, ама на Виши имам користено креми и одлични се навистина. Распрашај се низ аптекиве да ти препорачаат што креми имаат за твојава проблематика, па и серумчиња, сигурна сум дека ќе најдеш нешто А, сега ми текна, имам користено порано и еден серум на Балеа, со Q10, против брчки, и не беше воопшто лош. Во ДМ е околу 250 денари ако добро памтам, па ако сакаш најекономична варијанта, тој ти е моја препорака. Фин беше, за таа цена и повеќе од супер Ако ми притекне уште нешто, ќе ти пишам.
Моментално ја користам безмасната крема на Neutrogena и лицето ми го прави помасно отколку други поевтини креми. Планирам да купам L'oreal Triple Active Anti-Shine.
@bubac производиве на Еуцерин, млекото за тело со уреа и маслото за капење зарем и за лцие може да се употребуваат? Јас не би ги пробала, мислам дека ќе бидат агресивни со кожата на лицето. Точно јас ги фалев меѓутоа за тело, на лице не би ги ставила.
Јас веќе втор пат ја купувам кремата за лице на Биотен за сува и осетлива кожа.Има нежен не нападен мирис,хидратантна е а не мрсна,нежна и брзо се впива.Воопшто не се чувствува тешка на лице,а супер си е и како подлога пред нанесување на пудра.Кожата после нанесувањето е мека и свиленкаста.Без парабени Kористам и хидратантен Ахава гел крем.Прекрасно нешто е кремава,хидратантна,нежна и со дејство од 12 часа.Кожа мека и свиленкаста.Содржи минерали од мртво море и е без парабени. Кај нас ја нема но,може да се порача на интернет (http://eu.strawberrynet.com/) цена 33 eu.
Некој предлог за крема за лице за секојдневна употреба за мрсна кожа негде до 1000-1500 денари да биде. Додека бев на терапија со роакутан не ставав креми освен тие што ми беа наменети за акни ама сега кога веќе ги немам во потрага сум за крема за мрсна кожа, некоја крема што ќе биде лесна и нема дополнително да ми го масти лицето. Јас бев на дерматолог и она 2 пати ми кажа креми ама ги нема во Македонија, а не одам воопшто често до Грција за да ги купам.
Пробај ја кремата за мрсна кожа на BIODERMA. мене дерматологот ми ја препорача и мн сум задоволна. Ја има во Зегин и е околу 970 денари.
Cien од чоколадо е, неможев слика да најдам. Првиот пат го пробав на раце, и беа прекрасно нежни, од тогаш го користам за лицето, пошто на лицето имам и суви и мрсни делови, не ми причинува проблем кремов. Башка и прекрасно мириса. Здравје кога ќе го потрошам, ќе го пробам од манго или кокос.
Женскиии, има ли некоја од вас искуство со кремчево од Oriflame? Од колекцијата на Swedish Spa е, би требало да е добро али сепак ако некоја го користела нека ми каже свое мислење... пишува дека може да се користи и наутро и навечер. Тенкс!
Ја користам обичната на Dove, со белото капаче, веќе неколку години и искрено сакам да ја сменам. Ваша препорака за некоја слична и да не биде премногу скапа. Иначе имам проблем со Т-зоната и во последно време ептен за кратко ми светнува носот.
Што ќе кажете за оваа крема? Дали е добра за моја возраст, за 17 години? Имам комбинирана кожа, си мијам лице со сапун и после тоа би сакала да ставам некоја хидрнтна, мат крема?
Ништо од мојот еуцерин не го бива, ми го уништи лицето изгледа тој тип на крема не ми одговара на кожата сега земав сатва во розева кутија ќе пробам и со неа па ќе видиме што ќе биде.
Јас имам користено од Лавера и Биотерм. Кажи ми за каква кожа ти потребна за да ти предложам некои креми. Мојата кожа е сува па и кремите кои ги имам користено се наменети за сува кожа. Во главно сум многу задоволна и од двата бренда. Лавера е со понормални цени 700-900 денари за крема, додека Биотерм се некаде над 3000 денари. За споредување неможам да ги споредам пред се затоа што имаат различен состав и различна намена тие креми што ги имам користено.