Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    До сеа не сум ставала нешо мн креми за лице пошо немам навика и денес дури решив да си ја земам Nivea Mattifying Day Cream зошто имам мрсна кожа и сакам да ја ставам во комбинација со Здраве кремата навечер, во последно време ми се исфрла лицето а по форумиве читав за оваа крема и гледам на повеќето одлично им пријала, се разбира се зависи до типот на кожа. Ја има ли некој користено оваа Нивеа?

2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Posle tolku mnogu isprobani, sekogas se vracam na Loreal Triple active za suva kozha. Eptem e dobra vredi za sekoj denar. Golemo blagodaram do @mims-89 sto mi ja preporaca :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anastasija4

Anastasija4 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Има ли некој искуство со ziaja производите? :)

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    5.207
    @Anastasija4 јас сум презадоволна од кремата за лице и кремата за раце со козјо млеко. (тие белите) Имам комбинирана кожа и го прави лицето многу меко, веднаш се впива и не се чувствува како со некои потешки креми, пр. дав, бекутан. :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
    Јас ја имам користено таа Нивеа и добра е баш бев задоволна, искрено за таа сума, само не очекувај многу, мат ефект ама убав финиш остава и не го мрси лицето дополнително.Јас бев задоволна многу и баш сакам пак да си ја купам.Не знам дали во дм ја има јас тогаш од тинекс ја купив.Ја има во дм?

6. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Oд каде ја земавте кремата и колку пари? :)

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Околу 370 се кремите на Лореал, а ги имаш во Космо, ДМ, низ сите аптеки и маркети. :)

На T.e.d.d.y му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Jas sum vo Ita,vo trgovski koga bev ja imase na popust i ja zemav 5€ :)

На T.e.d.d.y му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
  10. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Ја имам L'oreal triple active anti-shine. Убава е кремата но брзо ми светнува лицето а истовремео и ми се лупи. Помеѓу оваа и Nivea mattyfing day care, која е подобра? И двете се за комбинирана до мрсна кожа.
    1.jpg Nivea....jpg

11. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Драги Фемини.
    Подолго време го читам форумов поготово оваа тема со цел да дознаам која е убава крема за лице.

Имам многу суво лице, и акни (но за тоа морам на дерматолог).
    Читајќи дека кремата за суво лице на L'OREAL Triple Active Day е најдобра и повеќето корисници ја фалат, само што појдов во COSMO и си ја купив.
    Пред половина час се намачкав и баш сега поминувам со прстот по лицето и ми се прават струганици.
    Ве молам помагајте не ми текнува од што ми се прават струганици? А предходно го исчистив преубаво лицето.
    Дали не ми одговара кремата или во што е проблемот од ваквата реакција? Дали можеби ставив премногу крем?
    Незнам што да мислам, ако некој знае ве молам нека ми пиши.
    Однапред Благодарна :)

12. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    551
    ^^ Какви струганици? Јас искрено не те разбирам

13. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Не бев сигурна, мислев дека се како струганици од кремата, ама очигледно сега кога подобро погледнав се од кожата. Само што ја ставив. Можно е сувиот дел од кожата да се отстранува?
    Инаку еве го следам цело време како памук ми стана меко лицето. Одамна не сум имала толку меко лице, од дете.
    Мислам дека ќе ја биде кремава само овој момент ме буни со лушпиве кои ми се стругаат и ми паѓаат.
    Чудно

14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Мене ми се јавуваат струганици кога ставам подлога со изразен матирачки ефект и тоа, кога нанесувам пудра над подлогата, струганиците се од пудрата.
    Да не си имала некоја друга крема нанесено пред тоа ?
    Не знам зошто ти се случило тоа, но ќе си приметиш дали е до кремата ако не ти е доволно хидратантна и ако кожата е недоволно хидрирана, мислам дека од тоа и се прават можеби тие струганици, струпки, што и да се.

15. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Цело лице го истругав веќе не ми се лупи. Дефинитивно тоа е кожата ми се излупи површинскиот дел посебно на местата каде што ми е пресува кожата и каде што имам акни. На тој дел ми се излупи не насекаде.
    Супер е кремава за сува кожа како за почеток многу ми е меко лицето и свежо го осеќам конечно не ми е затегнато и суво како барут. :D Сега уште Нивеа за околу очи да си ја купам и комотна ќе си бидам. И нормално да одам на дерматолог на чистење. Нема крај кога има човек проблематично лице - тоа е.
    Се надевам нема веќе да ми се лупи кожата со следното ставање на кремот.

Мишела ти благодарам за одговорот најмногу.
    Инаку за твојот проблем тие струганици мислам дека ти се појавуваат бидејќи соодносот на подлогата и пудрата не си одговараат меѓусебно најверојатно и тоа може да е. Што пудра користиш а што подлога?
    Пробај друг сооднос. Јас си ја купив пудрата, коректорот и ББ кремот на Буржоа. Исто ќе си ја купам и минералната пудра во прав за Т-зоната.
    Имам многу читано дека пудрите подлогите и коректорите би било убаво да се од иста фирма.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Го користам флуидот на Балеа за комбинирана кожа, а пудрата ми е Лореал пенастата. Кога ставав од Ревлон немав таков проблем, а количината на подлогата секогаш ми е иста, онолку колку што ми е потребно за целосно да го покријам лицето - нешто помалку од едно истиснување од шишенцето. Само со таа пудра ми се прави така, можеби е до структурата на пудрата.

На Х а ј д и му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Најверојатно не се совпаѓаат составите. Дотроши ја и смени си од иста фирма. Јас сум презадоволна од Буржоа.
    Значи пред еден месец си ја купив пудрата со коректорот и кога почнав да ставам секој ден немаше човек на работа да не ми каже дека мн сум разубавена и дека пресвежо ми изгледа лицето и милион колешки ме прашаа каква пудра користам. Бидејќи имам светла кожа, ми го изедначи тенот и изгледа многу свежо и природно. Поубава пудра во живот не сум користела. Ја користам 52 со овошните киселини.
    Најпрофи

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pink13

pink13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    109
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот