До сеа не сум ставала нешо мн креми за лице пошо немам навика и денес дури решив да си ја земам Nivea Mattifying Day Cream зошто имам мрсна кожа и сакам да ја ставам во комбинација со Здраве кремата навечер, во последно време ми се исфрла лицето а по форумиве читав за оваа крема и гледам на повеќето одлично им пријала, се разбира се зависи до типот на кожа. Ја има ли некој користено оваа Нивеа?
Posle tolku mnogu isprobani, sekogas se vracam na Loreal Triple active za suva kozha. Eptem e dobra vredi za sekoj denar. Golemo blagodaram do @mims-89 sto mi ja preporaca
@Anastasija4 јас сум презадоволна од кремата за лице и кремата за раце со козјо млеко. (тие белите) Имам комбинирана кожа и го прави лицето многу меко, веднаш се впива и не се чувствува како со некои потешки креми, пр. дав, бекутан.
Јас ја имам користено таа Нивеа и добра е баш бев задоволна, искрено за таа сума, само не очекувај многу, мат ефект ама убав финиш остава и не го мрси лицето дополнително.Јас бев задоволна многу и баш сакам пак да си ја купам.Не знам дали во дм ја има јас тогаш од тинекс ја купив.Ја има во дм?
Ја имам L'oreal triple active anti-shine. Убава е кремата но брзо ми светнува лицето а истовремео и ми се лупи. Помеѓу оваа и Nivea mattyfing day care, која е подобра? И двете се за комбинирана до мрсна кожа.
Драги Фемини. Подолго време го читам форумов поготово оваа тема со цел да дознаам која е убава крема за лице. Имам многу суво лице, и акни (но за тоа морам на дерматолог). Читајќи дека кремата за суво лице на L'OREAL Triple Active Day е најдобра и повеќето корисници ја фалат, само што појдов во COSMO и си ја купив. Пред половина час се намачкав и баш сега поминувам со прстот по лицето и ми се прават струганици. Ве молам помагајте не ми текнува од што ми се прават струганици? А предходно го исчистив преубаво лицето. Дали не ми одговара кремата или во што е проблемот од ваквата реакција? Дали можеби ставив премногу крем? Незнам што да мислам, ако некој знае ве молам нека ми пиши. Однапред Благодарна
Не бев сигурна, мислев дека се како струганици од кремата, ама очигледно сега кога подобро погледнав се од кожата. Само што ја ставив. Можно е сувиот дел од кожата да се отстранува? Инаку еве го следам цело време како памук ми стана меко лицето. Одамна не сум имала толку меко лице, од дете. Мислам дека ќе ја биде кремава само овој момент ме буни со лушпиве кои ми се стругаат и ми паѓаат. Чудно
Мене ми се јавуваат струганици кога ставам подлога со изразен матирачки ефект и тоа, кога нанесувам пудра над подлогата, струганиците се од пудрата. Да не си имала некоја друга крема нанесено пред тоа ? Не знам зошто ти се случило тоа, но ќе си приметиш дали е до кремата ако не ти е доволно хидратантна и ако кожата е недоволно хидрирана, мислам дека од тоа и се прават можеби тие струганици, струпки, што и да се.
Цело лице го истругав веќе не ми се лупи. Дефинитивно тоа е кожата ми се излупи површинскиот дел посебно на местата каде што ми е пресува кожата и каде што имам акни. На тој дел ми се излупи не насекаде. Супер е кремава за сува кожа како за почеток многу ми е меко лицето и свежо го осеќам конечно не ми е затегнато и суво како барут. Сега уште Нивеа за околу очи да си ја купам и комотна ќе си бидам. И нормално да одам на дерматолог на чистење. Нема крај кога има човек проблематично лице - тоа е. Се надевам нема веќе да ми се лупи кожата со следното ставање на кремот. Мишела ти благодарам за одговорот најмногу. Инаку за твојот проблем тие струганици мислам дека ти се појавуваат бидејќи соодносот на подлогата и пудрата не си одговараат меѓусебно најверојатно и тоа може да е. Што пудра користиш а што подлога? Пробај друг сооднос. Јас си ја купив пудрата, коректорот и ББ кремот на Буржоа. Исто ќе си ја купам и минералната пудра во прав за Т-зоната. Имам многу читано дека пудрите подлогите и коректорите би било убаво да се од иста фирма.
Го користам флуидот на Балеа за комбинирана кожа, а пудрата ми е Лореал пенастата. Кога ставав од Ревлон немав таков проблем, а количината на подлогата секогаш ми е иста, онолку колку што ми е потребно за целосно да го покријам лицето - нешто помалку од едно истиснување од шишенцето. Само со таа пудра ми се прави така, можеби е до структурата на пудрата.
Најверојатно не се совпаѓаат составите. Дотроши ја и смени си од иста фирма. Јас сум презадоволна од Буржоа. Значи пред еден месец си ја купив пудрата со коректорот и кога почнав да ставам секој ден немаше човек на работа да не ми каже дека мн сум разубавена и дека пресвежо ми изгледа лицето и милион колешки ме прашаа каква пудра користам. Бидејќи имам светла кожа, ми го изедначи тенот и изгледа многу свежо и природно. Поубава пудра во живот не сум користела. Ја користам 52 со овошните киселини. Најпрофи