Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Јас ваков користам веќе една година. И не планирам да го менувам. Го обожавам.

Прикачени фајлови:

2. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Од маркетот на битпазар :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Lea Herbal Хидратантен АНТИСЕПТИЧЕН крем
    Многу е добар, нема да го менувам за ништо :)

4. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    544
    Ја користам оваа крема и сум презадоволна! :)

Прикачени фајлови:

• Dm7INji.png
      Dm7INji.png
      Големина на фајлот:
      100,9 KB
      Прегледи:
      37
  5. Mlle

Mlle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    256
    NIVEA
    најдобра!

6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Кремава ми е доста погодена на мојата комбинирана кожа, влажни, тонира, стварно сум задоволна со оглед на ептен пристапната цена која ја има.
    1763346_ziaja_cucumber_face_cream_175_a.jpg

Сакам да ги прашам оние кои имаат искуство со кремата од козјо млеко од истава фирма со антиејџ ефект што е, дали ќе одговара на мојата комбинирана кожа бидејќи на амбалажата пишуваше дека е за сува кожа и се предомислив некни па пак ја земав оваа од краставица.

7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ајде некој да ми препораче некој крем за после 25 тата година. немам некој си брчки ама викам да си се затерам на време кој крем ми го препорачувате од ваше искуство

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас си ја земав колекцијата на Нивеа против брчки со масло од семка од грозје. Имам сува и чувствителна кожа. За да кажам генерално мислење е рано бидејќи ја користам неполна недела, но засега убаво ми годи и ми се допаѓа што е наводно за третирање на први брчки и против први знаци на стареење (имам 29). Мислам дека кремава ќе си добие добра репутација од мене, но сепак ќе почекам барем месец дена за да знам дали дефинитивно е тоа што го барав. Се мислев искрено помеѓу Q10 а разгледував и други креми, некако секогаш сум резервирана за непробани, но скапи нешта, иако гледав креми и на RoC, Eucerin,Hauschka... Сетов на Нивеа го начекав на акција во дм, а го имаше на акција и во Карфур а веројатно и во Космо, дневна+ноќна+тоник за отстранување на шминка околу 530ден во убаво несесерче, а си го купив плус и кремот за околу очи од Зегин, 217ден, мислам дека тоа им е акциска цена, инаку мислам дека овој месец Зегин има општо попуст на препаративна козметика од Нивеа за лице. Инаку дома секогаш имам при рака Cera di Cupra Rosa и знам повремено да ја ставам како ноќна, или да ја измешам со моменталната ноќна, или да ја нанесам на одредени делови само, кремата ми е нешто што за мојата сува кожа ми е Must-have. Тоник веќе долго време користам или на Балеа за сува кожа розовиот, или Cera di Cupra што е за зрела кожа.
    п.с. не ми се допаѓа кај дневната крема што не е наведено колкав заштитен фактор има...

Следно кога ќе го потрошам мојов тоник на Балеа, сакам да го пробам овој тоник на Нивеа со мицеларна вода или како и да се вика... Конкретно sweet.woman и јас сакам да чујам совети за креми со таква намена ти што бараш. [​IMG]

На mims-89, sesilija и Х а ј д и им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.754
    Моментално имам две креми, Bioten moisturizing 24 hour cream од дуња (за кожа од 20-35 години, така мислам пишуваше), да го фатам последниот воз :lol:

И серумот на Балеа Aqua

Од двете сум задоволна, од серумот далеку повеќе. Кремот ми е ок за секојдневна употреба, а серумот ми е вистинско откритие. Го ставам и наутро и навечер, кожата ми доби некој убав сјај, не како што свети мрсна кожа, туку онаков, здрав сјај на хидрирана кожа, што за зимава е одлично.
    Понекогаш на лицето ноќе ставам помрсен крем од невен, особено зимава, иако имам комбинирана кожа, многу ми е погоден.

На beatriz, rainbowec, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и незнам како да си одредам во кој тип на кожа спаѓам. постојано ми излегува по некое мозолче ама не си ја осеќам да ми е мрсно лицето. за да си ставам пудра мора некоја подлога или некој крем пред тоа да ставам бидејќи некако не ми се размачкува едномерно. можеби ми е комбинирана што мислите

11. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Можел и да ми кажете некоја убава крема, не многу мрсна, за нормална кожа? Препорачливо е мирис да има :)) Знам дека многу барам, но едноставно таква ми се допаѓа.

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    @girl1985 ептен добра зделка си направила.
    Ќе можеш ли да ми кажеш што пишува на декларацијата, дали кремите се наменети за тие почетни брчки над 25години и за мимичките брчки бидејќи јас вака кога гледам анти ејџ веднаш ја заобиколкувам, мислам дека е за 35+, а според твојот пост очигледно грешам.
    Тоа што си го добила е мицерална вода, не е тоник, и е навистина убаво, убаво ја отстранува шминката и дава пријатно чувство на кожата.
    Јас го имав пред да ја купам мицералната вода од Гарние, и можам да кажам дека е за нијанса подобра од неа, меѓутоа е речиси двојно поскапа- мицералната од Гарние чини околу 290 денари за 400мл, а оваа од Нивеа чини околу 210денари за 200или 250мл беше, не се сеќавам веќе.
    Слободно користи го за отстранување на шминката, не чекај да го потрошиш тоникот на Балеа.

Сакам и јас да начекам таков комплет во несесер за таа цена, ама изгледа ќе си почекам до 8ми март, веројатно тогаш повторно ќе ги има :lol:.

Последна измена: 13 јануари 2015
  13. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Балеа Q 10 дневниот крем да незнаете колку чини, и дали го фалат или не?

14. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Во поголемиот дел од годината ја користам кремета на Garnier од јасмин. Убава е лесно се впива и дава одреден мат финиш на мојата комбинирана кожа.
    Сега поради времево (како и на сите) бидејќи кожата ми станува посува ја користам оваа на Нивеа за нормална до комбинирана кожа која ми е ептен погодена за овој период. А од таа до неа ставам навечер.

[​IMG] [​IMG]

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    @sesilija се надевам ќе ти помогне линков... http://wannabemagazine.com/koza-i-nega-nivea-hidratantne-kreme-protiv-bora/

16. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Мислам дека е околу 300денари. Знам девојки што го користат, ок е за цената сосема :)

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Иако не ја оставам Нивеа Софт, некако за преку ден почна да ми станува мрсничка (ми полуде лицето :D ), па ја користам за пред спиење и како подлога за шминка.
    Наутро, на чисто лице, ставам едно кремче од Гарниер кое никако не можам да го најдам по нетов. Пишува на него дека е за хидратација, ама сепак сакав да слушнам мислење доколку некоја го користела.
    Го користам некои 2-3 недели и убаво ми е лицето, ми ја одржува свежината, а не ми го мрси.

18. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    @Hipica, да не е некоја од овие?
    [​IMG] [​IMG]

19. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    Веќе едно 3 4 години ја користам Ziaja Cocoa Butter Cream - Face Cream и баш ми одговара, убава ја прави кожата и не е мрсна па да светиш кога ќе ја нанесеш .Мислам дека е идеална за нормален тип на кожа

На Sanjichka007 и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  20. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    јас го користам овој сега, и ми се допаѓа. ми ја хидрира кожата но не ја мрси