Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    8.145
    Може да ја пробаш дневната крема од маслинка на Афродита, добра е за комбинирана кожа. Јас ја користам, а против брчки користам домашен крем, мене многу ми помага, особено околу и под очите ми се изразени, 25 години имам.

На femina91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
  3. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    .

Прикачени фајлови:

4. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Ја препорачувам на секој кој бара хидратација. Презадоволна сум од неа, Крем Nutra Effects од Авон, има и гел варијанта, но оваа ми е подобра. 555.jpg

На Nausicaa, Winter Lady и rainbowec им се допаѓа ова.
  5. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.336
    Допаѓања:
    5.869
    Не најдов соодветна тема.
    Крема секојдневна со заштитен фактор за нормална кожа?
    Се појави сонце и почнав да горам..

6. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Годинава се снабдив со крем - флуид Uriage Eau Termal со заштитен фактор 50+ уште пред да почне сезонава и моментално го тестирам,досега сум задоволна од аспект што не ми ги затнува порите,одлично хидратизира, погоден е за осетлива и сува кожа како мојата. Водоотпорен е и не е комедоген. Не е масен и не остава бели трагови.
    Не содржи алкохол,парабени,парафини и е хипоалерген со стабилизиран витамин Ц и Е кои му даваат анти-ејџ својства па за моиве години е сосема во ред.

Јас го купив од Софија со гратис термална вода,провери тука дали го има кај нас. uriage-creme-extra-fluide-spf50-50ml.jpg

На simoncelicius, naturally, Moira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Gerovital дневна хидратантна крема, за над 20 год.
    Добро ја навлажнува кожата, има лесна структура, не е мрсна. Нема наведено за каков тип на кожа е, ама според структурата би рекла одговара на нормална и комбинирана кожа.
    Замерка имам само за мирисот, не ми се допаѓа многу, ама се губи брзо по нанесувањето
    Цена 420 во Зегин, јас ја земав 360 на акција

crema_giorno_idratante_moisturizing_day_cream_memoclass.com_cod_230.jpg

На ivancekitty, Love86 и Hipica им се допаѓа ова.
  8. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Деновиве планирам да се подновам со крема за лице, планирам да инвестирам малку повеќе и да купам нешто поквалитетно, пошто лицево ми е катастрофа (мрсно, а се лупи, левиот образ ми се нафрла со малечки водлести мозолчиња, црвенило имам и ме чеша :( ова само за лев образ зборам, другиот дел од лицето ми е скрос чисто)
    После подолго барање и читање низ интернет, се двоумам меѓу Avene skin recovery кремот или пак dalton natural correcteur...Кој е подобар според вас? Ви благодарам однапред
    А, и цената точна ако може да ми ја кажете, отприлика знам дека се скапи, ама би сакала да знам точно колку се за да си планирам :lol:

9. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    @agirl17 според описот на моменталната состојба на лицето, мислам дека подобро би било да посетиш дерматолог. Купување крема на своја рака во таква ситуација е коцкање. Не знам на која основа си го стеснила изборот на овие две креми, но и двете се доста "специјализирани" т.е наменети за конкретни состојби на кожата. Кремата на Авен има добар состав и можеби нема да ти искомплицира ситуација, ама дали ќе ти помогне, не знам. А другава од Далтон, претпоставувам мислиш на 24h Care cream, е наменета за потешка форма на оштетувања на кожата.

10. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Каква кожа имаш и како си задоволна?

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Жива глупост, ко водичка е. Многу некоја ретка, прозирна структура има. Хидратантност и хранливост = 0.
    Па уште за сува кожа наменета ха ха, ставам и после еден саат морам пак да ставам зашто пак ми е сува и имам чувство ко да не сум ставила ништо.
    Демек на природна база, без ова, без она, а колку е напарфемирана кремава да не праиме муабет. Многу јак и вештачки мирис има.
    Ама тоа ти е, колку пари толку музика, не дека имав којзнае какви очекувања но млеката за тело им се топ. Друго немам пробано од маркава и ќе размислам дали да пробам во иднина... Тапа.

12. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Имам нормална до комбинирана кожа и задоволна сум од кремата за сега. Структурата и е малку како гел, и не е мрсна воопшто.

13. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Мене почнаа мн.црнки да ми се прават, незнам може мене ми е помрсна кожата и не ми одговара. Се мислам за clean&clear кремот. Дали некој го има користено да сподели искуство Clean--Clear-Oil-Free-Dual-Action-Moisturiser-11482.jpg

14. Dalida♡

Dalida♡ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    32
    Ја користам кремата и млекото за лице на Eucerin и многу сум задоволна, пудра никогаш не сум користела.

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Девојки препорачајте добра крема за лице за комбинирана кожа за 25+ за брчки што се...

16. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Девојки ај малку хелп
    Ја има ли некој користено кремата Eau_Thermale_Av_egrave_ne_Cleanance_Emulsion_40ml_1423474907.png
    Имам комбинирана кожа,мрсна Т-зона,а остатокот од лицето понекогаш ми е мрсно, некогаш нормално.Многу ми е осетливо лицето и нормално по некоја акна. Пишува дека е одлична подлога за пудра

17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.003
    Ги користел некој овие од Garnier, се мислам дали да го земам гелот (Garnier Moisture Match Wake Me Up Revitalsing Hydrating Gel, мислам дека би бил добар сега за топло време) или онаа крема за нормална кожа (Garnier Moisture Match Start Afresh Light Freshening Cream)?

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.165
    Јас го имам користено првото, зеленото, и многу сум задоволна.
    За комбинирана и мрсна кожа е, ептен пријатно чувство и дава на кожата не е тешко воопшто.
    Треба пак да си купам добро што ме потсети. :)

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Која цена се и каде ги има?

20. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.165
    Ауууу стварно не ми текнува, одамна ја имав купено.
    Над 300 мислам дека беше нешто така...
    А ги има по аптеките, во Рамстор маркетите, во ДМ... барем јас таму ги имам видено. :)

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.