Може да ја пробаш дневната крема од маслинка на Афродита, добра е за комбинирана кожа. Јас ја користам, а против брчки користам домашен крем, мене многу ми помага, особено околу и под очите ми се изразени, 25 години имам.
Ја препорачувам на секој кој бара хидратација. Презадоволна сум од неа, Крем Nutra Effects од Авон, има и гел варијанта, но оваа ми е подобра.
Не најдов соодветна тема. Крема секојдневна со заштитен фактор за нормална кожа? Се појави сонце и почнав да горам..
Годинава се снабдив со крем - флуид Uriage Eau Termal со заштитен фактор 50+ уште пред да почне сезонава и моментално го тестирам,досега сум задоволна од аспект што не ми ги затнува порите,одлично хидратизира, погоден е за осетлива и сува кожа како мојата. Водоотпорен е и не е комедоген. Не е масен и не остава бели трагови. Не содржи алкохол,парабени,парафини и е хипоалерген со стабилизиран витамин Ц и Е кои му даваат анти-ејџ својства па за моиве години е сосема во ред. Јас го купив од Софија со гратис термална вода,провери тука дали го има кај нас.
Gerovital дневна хидратантна крема, за над 20 год. Добро ја навлажнува кожата, има лесна структура, не е мрсна. Нема наведено за каков тип на кожа е, ама според структурата би рекла одговара на нормална и комбинирана кожа. Замерка имам само за мирисот, не ми се допаѓа многу, ама се губи брзо по нанесувањето Цена 420 во Зегин, јас ја земав 360 на акција
Деновиве планирам да се подновам со крема за лице, планирам да инвестирам малку повеќе и да купам нешто поквалитетно, пошто лицево ми е катастрофа (мрсно, а се лупи, левиот образ ми се нафрла со малечки водлести мозолчиња, црвенило имам и ме чеша ова само за лев образ зборам, другиот дел од лицето ми е скрос чисто) После подолго барање и читање низ интернет, се двоумам меѓу Avene skin recovery кремот или пак dalton natural correcteur...Кој е подобар според вас? Ви благодарам однапред А, и цената точна ако може да ми ја кажете, отприлика знам дека се скапи, ама би сакала да знам точно колку се за да си планирам
@agirl17 според описот на моменталната состојба на лицето, мислам дека подобро би било да посетиш дерматолог. Купување крема на своја рака во таква ситуација е коцкање. Не знам на која основа си го стеснила изборот на овие две креми, но и двете се доста "специјализирани" т.е наменети за конкретни состојби на кожата. Кремата на Авен има добар состав и можеби нема да ти искомплицира ситуација, ама дали ќе ти помогне, не знам. А другава од Далтон, претпоставувам мислиш на 24h Care cream, е наменета за потешка форма на оштетувања на кожата.
Жива глупост, ко водичка е. Многу некоја ретка, прозирна структура има. Хидратантност и хранливост = 0. Па уште за сува кожа наменета ха ха, ставам и после еден саат морам пак да ставам зашто пак ми е сува и имам чувство ко да не сум ставила ништо. Демек на природна база, без ова, без она, а колку е напарфемирана кремава да не праиме муабет. Многу јак и вештачки мирис има. Ама тоа ти е, колку пари толку музика, не дека имав којзнае какви очекувања но млеката за тело им се топ. Друго немам пробано од маркава и ќе размислам дали да пробам во иднина... Тапа.
Имам нормална до комбинирана кожа и задоволна сум од кремата за сега. Структурата и е малку како гел, и не е мрсна воопшто.
Мене почнаа мн.црнки да ми се прават, незнам може мене ми е помрсна кожата и не ми одговара. Се мислам за clean&clear кремот. Дали некој го има користено да сподели искуство
Ја користам кремата и млекото за лице на Eucerin и многу сум задоволна, пудра никогаш не сум користела.
Девојки ај малку хелп Ја има ли некој користено кремата Имам комбинирана кожа,мрсна Т-зона,а остатокот од лицето понекогаш ми е мрсно, некогаш нормално.Многу ми е осетливо лицето и нормално по некоја акна. Пишува дека е одлична подлога за пудра
Ги користел некој овие од Garnier, се мислам дали да го земам гелот (Garnier Moisture Match Wake Me Up Revitalsing Hydrating Gel, мислам дека би бил добар сега за топло време) или онаа крема за нормална кожа (Garnier Moisture Match Start Afresh Light Freshening Cream)?
Јас го имам користено првото, зеленото, и многу сум задоволна. За комбинирана и мрсна кожа е, ептен пријатно чувство и дава на кожата не е тешко воопшто. Треба пак да си купам добро што ме потсети.
Ауууу стварно не ми текнува, одамна ја имав купено. Над 300 мислам дека беше нешто така... А ги има по аптеките, во Рамстор маркетите, во ДМ... барем јас таму ги имам видено.