Бубхен крема со невен. Ми се погоди за поладно време, го омекнува лицето и не го мрси дополнително, а имам мрсно лице, т.е. мрсна Т-зона и проблематична кожа која не прифаќа креми. Едноставно ми избиваат акни и ниедна крема не ја трпам, освен оваа. Сега за топлово немам.
Многу ги мешате серумите со креми. Серумот не е замена за крема, серумот е поконцентриран од крема и има молекули кој полесно и побрзо може да се пробијат до подлабоките слоеви на кожата и тие делуваат од внатрешноста на кожата кон надвор. Значи се за длабинска нега. Кремите се за површинска нега односно тие делуваат од надвор кон внатре, различна е структурата пред се и многу е битно да се знае дека серум без крема неможе. Џабе ставаш серум кој делува само длабински, а не ставаш крема и поради тоа површината на кожата пак не ти е негувана како што треба. Серум треба да се користи за хидратација, на секоја кожа и е потребна хидратација. Но сепак не треба да се претерува ајде сега сите да користиме и серуми и креми и се одеднаш. Ако имате проблем со хидратацијата тогаш и тоа кога ќе осетите дека е подобрено направете пауза. Не е убаво кожата да се навикне па да стане мрзлива. Втора употреба на серумите е против брчи, е тука веќе нема спас ќе мора редовно користење + со соодветна крема. Уште еднаш за крај: Крема - серум = ОК Крема + серум = ОК Серум - крема = НЕ
Јас како подлога ставам avene cleanance emulsion имам комбинирана кожа,повеќе накај мрсна е. Но дали дека имам добиено некако ја осеќам кожата по сува овие денови па барам похидратантна од avene.
Young Derm- крема за мрсна и проблематична кожа, оваа само на брадата и челото Нивеа на останатиот дел од лицето Комплицираност, комплицираност
И јас имам прашање во врска со кремот. Значи вака. Ја купив денес и на неа пишува за нормална до комбинирана кожа и осетлива кожа и кпжа склона кон создавање акни. Е сега по форуми странски читам имало и со spf 30,но и уште една со spf50 ама незнам која е разликата меѓу сите нив.
Има и со спф фактор 20. Јас ја набавив мојата заедно со серумот пред некој ден. Кремата е за хидратација на сува до многу сува кожа, а серумот за хидратација на осетлива кожа. Досега неколку пати ги нанесов...за сега задоволна.
Мрсна крема за против брчки, пишува дневна ама јас ја ставам навечер пред спиење оти премногу ми е за преку ден. Премногу нежна и мека кога ја ставаш на лице, свила. На почеток кога почнав да ја користам почнаа ситни бубулици да ми излегуваат, дали беше од кремата или нешто друго не знам, ама се совпадна со терминот. Кратко траеше па си дојде лицето во ред. Ова до него ми го дадоа гратис ( поздрав @Mishela ) мицерална вода ќе да е, вади шминка, не суши, не иритира. Задоволна.
Помина ПМС-от, не сум веќе наапана по гратиси. Се шалам. Прекрасна е мицеларната, ја имам и јас. Дај пофали се за нешто што немам, така е поинтересно.