Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ја има во аптеките на еурофарм во Скопје. Евентуално да видиш дали во твојот град има еурофарм и да се информираш, можеби ќе можат да ти ја набават. Поздрав

2. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    Колку пари е тој флуидот со 50ка фактор?

3. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Има еурофарм, баш ќе прашам. утре за цена. Но би сакала доколку имаат тестери да ја пробам. Бидејќи мн.пари имам така фрлено за нешто што не ми одговара. Но тоа е, кога имаш проблематична кожа не се жалат пари само да се среди..

4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво цената на флуидот е 1375 денари. На блогот имам детална рецензија за истиот во секцијата пробав за вас.

Да беше од Скопје ќе ти дадев да пробаш, инаку за одговарење според мене ќе ти одговара, ама секако те разбирам сакаш прво да пробаш па потоа да купиш. Така си е.

Последна измена: 16 јуни 2015
    На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Девојки, дали некоја од вас ги има користено дневната и ноќната крема Леа од Фитофарм?
    Прееска случајно ги видов во маркет, па ме привлекоа да ги купам, само се мислам да не се за позрела кожа, а не за 25+.
    Ги има 4 видови- против пеги и флеки, против брчки, хидратантна крема за ден и хранлива крема за ноќ.
    Мене ме интересираат последните два, и си мислам да беа за позрела кожа, сигурно ќе пишуваше на нив, како што пишува на тој против брчки, меѓутоа сепак сум во недоумица.

Мене ми се при крај дневната и ноќната Трипл Ектив од Лореал, задоволна сум многу од нив, супер си ја вршеа работата, ама ете, јас не сум јас ако не пробам нешто ново, а се што сум купила од Фитофарм досега ми се погодило.
    Таа против брчки знам дека е доста фалена, и овде на форумот имам читано позитивни коментари, но не и за другите.

Еве како изгледаат и краток опис за нив.[​IMG]

биоактивен хидрантен крем за ден, долготрајно активно ја хидратизира и храни кожата. По нанесувањето кремот формира тенок слој, ја одржува кожата еластична, цврста и ја штити од надворешни влијанија. Ова го спречува нејзиното дехидрирање и појава на брчки. Кожата станува свежа и витална.

Биоактивен хранлив крем за ноќ интензивно ја храни кожата. Маслениот екстракт од невен ја смирува и епителизира иритираната, уморна кожа. Растителните екстракти од бадем и маслинка со магнезиум ја подобруваат циркулацијата на крвта во кожата и антиоксидативниот ефект. Лесно навлегува во кожата, има долготраен тонизирачки ефект и ја зголемува еластичноста. Кожата станува мека, еластична, со свиленкаст сјај.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    @Mishela @OmniaVanitas @poenta
    Кремата на Зиаја е одлична за моето комбинирано лице,не светнувам дополнително (не е ни баш мат како што спомнавте) ама дава чист и свеж изглед.Јас ја употребувам дневната на Афродита маслинка како подлога за пудра МФ Фејсфините ама при крај ми и си велам ај ќе ставам од Зиајата,после неколку часа пудрата ми ја снема од лице и целото лице ми беше како со флеки.Пудрата не е проблем сигурно бидејќи никогаш не сум имала проблем со др.крема,иако не ставам врз неа ни камена ни во прав со кремата на Афродита стои цел ден.Вие сте ја пробале како подлога Зиаја?

7. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    kala21 Ретко користам пудра, но во зависност од тоа која пудра планирам да ја ставам, нанесувам друга подлога. Оваа крема ја користам само за нега на лицето. И да, дава свеж изглед на лицето, ниту мат ниту премногу сјај.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.238
    @kala21, мене оваа крема ми одговара само доколку ја користам како подлога за Ревлон. Со другите пудри кои ги имам не ми се допаѓа како излега шминката по некое време, многу брзо ми го масти лицето.

9. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Јас ја имам користено дневната хидратантна крема на Леа и задоволна бев. Јас имам нормална до комбинирана кожа и ми одговараше, не ми го мрсеше лицето, баш ми беше таман. Нагласувам дека ја користев кога беше поладно есен/зима период и за тој период ми беше добра а за лето незнам како ќе ти се покаже.
    И мене ми задржа внимание делот каде што пишува дека спречува појава на брчки, ама со оглед дека имав 25 мислам дека е таман за возраста.
    Моментално го користам млекото за чистење на лице од Леа, и ок ми се прозиводите, за таа цена добри се.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    @kala21 Пудра за лице користам во исклучителни ситуации. За таа намена нанесувам соодветна подлога, а не креми од причина што не ми одговараат на мојата кожа во функција на основа за шминка.
    Кремот за лице од Ziaja го употребувам само за нега како и други креми што сум користела.

11. Glory123

Glory123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    72
  12. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    Здраво драги феминки:D,би сакала да ми препорацате некоја добра хидратантна крема.Лицето ми е комбинирано со масна Т зона,ви благодарам :*

13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Прочитај неколку страници назад ќе најдеш сигурно:)

14. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Збор, два за кремата, доколку некој ја користи

Прикачени фајлови:

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Прашањево е за тие што ја употребуваат пудрата МФ Фејсфинити:DКоја крема ја користите како подлога ?

16. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Добро прашање... И јас го поставувам истото:lol:
    Со мат крема некако не ми легнува убаво на лицето, имам изглед на брашно

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Котистам крема од балеа. Големо пакување и е хидратантна. Баш ми се погоди за лицево.

18. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Девојки препорачајте ми дневна и ноќна крема од која сте задоволни. Инаку, имам комбинирана кожа.

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.238
    Јас ја користам матирачката крема на Alverde, понекогаш со аква-серум од Balea, а неретко се случува да ставам и L'Oreal triple active.
    Не ми менува во квалитетот, ама во последно време почнав да ја мразам пудрава, зашто без разлика на тоа што ставам камена на т-зоната, по неколку часа ми изгледа како да стои со денови на лице. Посебно во зоната на и околу носот. Ужас!

На Love86 и kala21 им се допаѓа ова.
  20. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    @Mishela и јас сум разочарана од пудрата на толку позитивни коментари.Пудрата после 3-4 часа добива изглед на паштета.А да не зборувам за Т-зоната, се собира на тој дел како попрскана со брашно сум.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.