Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Дали Биотен е органска козметика ?

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.991
    Допаѓања:
    81.330
    @jovanovska94, јас ја користев и како подлога за пудра, меѓутоа не ми ги задоволи ниту очекувањата, ниту потребите. Ми се појавуваат лушпи кај носот и изгледа ужасно во комбинација со пудрата.
    Не ми се допадна така, па затоа се вратив на Eucerin Aquaporin за подлога, а оваа како дневна крема.

Нема да ја купам пак, затоа што во постудените периоди лицето ми е многу осетливо и нема да ми биде потребен толкав матирачки ефект, па ќе се преориентирам кон нешто друго, оваа ќе остане број еден дневна крема за во лето, многу ми се допадна и мене.

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Mishela и јас го претпоставив истото, дека во комбинација со пудра, лицето би ми било премногу суво, така да, се согласувам дека ми е фаворит за вакво време. Доволна е мала количина на крема за цело лице, па можеби и додека да завршат горештиниве, ќе ја потрошам и ќе барам замена за постудено време.

Исто така, заборавив да напишам дека ми се допаѓа пакувањето, ептен е практично, а производителите мислеле и на хигиената, каде оние класични кутии со капаче се крајно одвратни што секогаш мора да пикнеш цел прст за да земеш крема, а не сакам ни да коментирам што се случува со девојките со долги нокти.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Моментално ја користам кремата на Биотен за комбинирана кожа, мене ми е одлична, лесно се впива, ми ја хидратира кожата. И одлична ми е како подлога за пудра. А и цената поприлично ми одговара.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stefani09

stefani09 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    11
    Јас го користам хидратантниот дневен крем со ЗФ 15 од АВОН Nutra effect

идрирачката линија на Nutra Effects е врз база на Active Seeds комплекс со чиа семе. Чиа семето е моќна состојка, богат извор на омега 3 и 6 масни киселини, витамини и антиоксиданти. Ова семе може да апсорбира 12 пати повеќе вода од сопствената тежина, па затоа и кожата е хидрирана долго време. Формулата ја зајакнува кожата при заштита од еколошките фактори, како ветер, ладен и сув воздух и овозможува интензивна хидратација и потхранување 24 часа, со што кожата изгледа повторно здраво. Одговара за сите типови кожа и возраст. Се препорачува за кожа подложна на сушење.[​IMG] [​IMG]

6. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Kako ste zadovolni od Sattwa kremite

7. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    18
    Дајте предлог -мислење за крема за сува и комбинорана кожа, да е против брчки, за над 35. Може и дневна,ноќна и околу очи, ама што сте ја користеле. ;)

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.016
    Јас имам страшен проблем кога станува збор за бирање на крема за лице затоа што секоја крема на почеток ми е ок па после тоа како да се презаситува кожата не ја осеќам ич убаво на лице.Имам комбинирана кожа склона на акни.Користев долго време на Афродита,па земав Биотен ни таа не ми одговара веќе,пробав на Нивеа за мат изглед,бетер ме воспалува,ко маст да ставам на лицето и никако не ја бива.Незнам веќе што да земам.

9. Leela

Leela Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75
    Веќе некое време користам дневена крема на Лореал за сува и осетлива кожа и сум презадоволна. Ми одговара на кожата, го хидратира лицето а воедно и лесно се впива.

10. zabec

zabec Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    357
    Хаушка-Мелиса. Ок е, не ми ја влошува состојбата на лицето ама не сум нешто презадоволна.

11. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Која крема од еуцерин би ми ја препорачале за моето премногу суво лице аквапорин рич или уреа 5%.?

12. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    ке ми кажиш колку пари е и од каде ја зеде?

13. zabec

zabec Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    357
    Околу 1100 ден, јас најчесто ја наоѓам во Зегин

14. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Женски го имате ли испробано DermoPurifyer Дневниот хидратантен крем од зелената линија на Еуцерин? Многу ја фалат исто и ноќниот од оваа линија, ја имате користено и колку кошта? [​IMG]

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Зимово многу ми беше суво лицето и ја користев кремата со 5% уреа. Мене ми беше одлична. Мрсна е, но не е тешка. Еден дерматолог ( да не именувам) ја препорачува и на луѓе кои имаат како лишаи поради сувост на кожата, исто и на деца со многу суво лице.
    Престанав да ја користам во Април-Мај, па незнам како би се однесувала како подлога под пудра на оваа жештина.

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  16. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    2.472
    Ги користи ли некој кремите на Балеа Soft&clear? Гледам има дневна и ноќна. Па сакам да слушнам искуства околу нив.

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.863
    Допаѓања:
    5.203
    @velesanka кај ги користев двете, во комбинација со плавиот лосион за комбинирана кожа и бев задоволна, ми го чуваа лицето мат, но не ми го исчистија кој знае колку. Сега се префрлив на clean & clear кремата oil control и мноoгу повеќе ми се свиѓа. Можебиќе си ја купувам само ноќната од Балеа.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Јас ја користам ноќната, мене ми ги смирува акните и ми ги држи под контрола, веќе второ пакување трошам, и баш периодот кога не ставав зошто ми се потроши првата, тие акни што ми излегуваа ми беа црвени и големи, а откако ја користам немам таков проблем.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.804
    Моментално ја користам кремата Gerovital(stop acnee), за контрола на себумот и за кожа со тенденција за акни..
    Ја купив неодамна и бев многу скептична, бидејќи имам мрсна и проблематична кожа, па ми беше страв да не ми направи поголем проблем...од повеќето креми кои досега сум ги користела, сум добила спротивен ефект...од мрсна кожа, на крај премногу ми ја сушеа, и ми излегуваа дупло повеќе акни..
    Искрено од оваа крема сум многу задоволна, за разлика од другите е хидратантна и не го пресушува лицето...има многу природни состојки, кои имаат смирувачки ефект, па приметувам дека за кратко време ги намалува акните , а исто го намалува и црвенилото...ја препорачувам :)

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  20. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Имам норманала-комбинирана кожа. Може да се каже дека ми е чисто лицево, но за време на менс ми излегува по нешто. Досега не сум користела многу креми, освен млеко за чистење, затоа што досега се нешто ми излагало, имам мн.осетлива кожа. Сега се мислам помеѓу овие креми, ако некој ги има користено, ќе ми биде мило ако ми помогне.

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      20,3 KB
      Прегледи:
      39
    • 2.jpg
      2.jpg
      Големина на фајлот:
      199 KB
      Прегледи: