Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Фала драга Џинџер за сликата. Е сега да одговорам на прашањето на Мишела дали се без силикони, органски и природни? Значи органски не се (инаку би имале лого за органска козметика и перфектно чиста декларација и еколошко органска формула на производот), без силикони не се (барем оваа крема на сликата која ја постираше Џинџер). Колку убаво ја започнале кремата, на почеток ставиле маслиново масло, па глицерин и како петта состојка пуф диметикон кој е силикон, значи силикон има. Потоа има доста синтетички состојки, но има и убави состојки како шеа путер. Го знаете мојот став за силиконите, така да кога еден производ ги содржи за жал го враќам веднаш на полицата без да читам понатаму. Ова е мое мислење, секако секој има право да си одлучи сам за себе. Постојат многу креми кои не се органски а имаат одлични декларации. Поздрав

ЕДИТ: ги разгледав и сликите на Мишела и цц кремата е на база на силикон и тоа на втора позиција после водата, значи целата крема комплетно се базира на силикон.
    тоникот и отстранувачот на шминка немаат силикони меѓутоа не ми се допаѓаат (ова е мое лично мислење) затоа што содржат ПЕГ.кои се нафтени деривати. Поздрав

Ајде ќе ја видам во продавница декларацијата за кремата од камилица на лице место оти ја нема на сјатот и ќе ти кажам. Поздрав

Последна измена: 15 октомври 2015
    На Doozy, kristina.k, Avery и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.235
    Значи сепак си ја потврдив на некој начин мојата „теорија“.

Нивните креми за лице не ми одговараат воопшто, но останатиот дел од препаративата ми е супер, посебно средството за вадење шминка од очи - единствено од него немам иритации.

Малку оф-топик, но баш ми е криво што ги нема геловите за тело и оние за миење лице :( , фин бренд ми се Bioten и покрај cè.

3. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Гел за миење на лицето од Биодерма и кремот за лице.. Супер се.. малце поскапи ама квалитетни..
    Иначе имам комбинирана кожа.. :)
    Gel-Cleansers-256.jpg IMG_5296.jpg

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.737
    Допаѓања:
    14.396
    Сакав да си направам спреј за тело, баш го видов и начинот на подготовка на твојот блог ( воедно ти благодарам за сите прекрасни постови што ги пишуваш таму и едно огромно БРАВО! ). Не ми се допадна мирисот на ниедно од изложените, единствено ми беше ок тоа од сладок портокал, но го немаа ( имаше само тестер). Ќе отидам пак да проверам дали добиле повторно. Уште еднаш благодарам за исцрпниот одговор :) :*

На Biodevojka и rainbowec им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Жени, ви дадоа линкови од страни каде може состојка по состојка или цел производ сами да го проверите. Ве мрзи?

6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.235
    Да. :(

Очигледно не сме виделе, а и што дека ќе ги проверувам состојките една по една кога не им ги разбирам стручните називи во целост.
    Не верувам дека на Биодевојка и` беше проблем да каже неколку збора повеќе. :)

На naturally, koritsaki и Avery им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Имам комбинирана кожа. Ја користам кремава лете - зиме, полесна формула е.
    ПРезадоволна сум, веќе трошам трето пакување.

Прикачени фајлови:

• images (9).jpg
      images (9).jpg
      Големина на фајлот:
      5,9 KB
      Прегледи:
      19
  8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Никаков проблем драга, во секое време кога и да ви треба совет за било кој производ тука сум, вие само пишете. Понекогаш и за органската козметика еве не само традиционалната, состојките може да бидат супер ефикасни и прекрасни, ама формулата за никаде. Многу е важен и начинот на кој се формулира еден производ и редоследот на состојките како и нивното присуство во еден производ, а тоа не може да се види анализирајки состојка по состојка. Агресивноста или деликатноста на еден производ се гледа од комплетната формула на истиот. Како што реков, ви стојам на располагање во секое време. Поздрав.

Супер, баш ми е мило, ќе видиш колку е супер чувството кога сама ќе си направиш некој производ за кој знаеш дека е супер природен. Браво за тебе, па откако ќе го направиш, постирај слики овде за да го видиме и да те пофалиме. Поздрав

На kristina.k, Giovanna, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Имам комбинирана кожа, но во ова време од годината некако станува посува.
    Ми треба крема за лице за добра хидратација. Се двоумам помеѓу овие две. Девојки помош...?
    280752535_1_1000x700_avon-zestaw-2-szt-kremow-z-serii-matujacej-nutra-effects-zory_rev001.jpg NIVEA_Light_Moisturising_Day_Cream.jpg

10. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Да те замолам да споделиш од каде ја купуваш и која цена е кремата? Фала однапред :)

11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Кремчево го купувам од DM маркет, а ме чини некои 50-ина денари бидејќи е минијатурно пакување, од оние за патување, но има и голема варијанта, само не се сеќавам колку беше, дали околу 200 денари...

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anchence

anchence Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Vo aptekata vo Zebra ja vidov :)

На softy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.235
    Во која аптека Еуцерин кремите и Еуцерин козметиката општо се најевтини, знае некоја?

14. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    леле денес што направив...имаше некоја реклама за крема преку фб.за 1148ден,тка нешто од некое јапонско растение гоџа не го ни запомнав името на растението ,било полно со витамини и во продолжение не ни читав.Во Кочанскиот крај се одгледува и имаше го во списание.Имаше коментари кој го користел и какви резултати дала кремата.Будалестата јас си впишав меил оставив број за контакт и оп ми се јавува некој дистрибутер,менаџер незнам кој и почнува да ме убедува кремата е на природна база ке ви се исчистат флеките,брчките од лицето и се што треба кажа човекот на крај ми вика кремата е 50мл и треба најмалку три тубички да земеш се користат дваипол месеци и ке го добиеш посакуваниот ефект на лицето ,врв цената е 4170денари.Јас зашаматена ,галантна без многу размислување да може порачувам давам свои лични податоци и се договарам за идната недела да ми се достви порачката.После 20мин се размислив си велам нели е ова многу пари,небива милјадерка сум,со кој памет.Утре да се јавам и да откажам.

15. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Во Зегин често имаат попусти и промоции. Секој месец имаше попуст на различна линија. Така беше до пред некој месец. За последниве не знам зошто често не бев тука па не следев.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.522
    Допаѓања:
    201.555
    Јас моментално ја користам оваа
    Убава ми е, доволно хидрантна, и дава убав сјај и здрав свеж изглед на кожата. Ја користам самостојно или како подлога под цц крем, ама почесто самостојно.

17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.726
    Допаѓања:
    322.821
    Бубхен за бебиња.
    Имам суво лице.
    И по некоја брчка.

Долги години користев Еуцерин денвни, ноќни, за флеки...ама ефект никаков

18. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    Имам 23 и моментално како ноќна крема пред спиење бекутан си ставам. Инаку имам нормална накај сува кожа. Е сега дали се препорачува бекутан за мојот тип на кожа? Дали годините имаат врска во смисла дали е само за бебешка кожа? И ако може препорака за друга крема. :)

19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    satva ,koga stavam koga ne..

20. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на: