Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    знам дека и по пазарите ја има баба ми купува, а иначе мислам дека има и дневна и ноќна ама не сум сигурна

2. eatlovepray

eatlovepray Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    11
    Дали знаете каде може да се купи тониран крем за лице? :)

3. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Mоментално една крема за лице од HERA COSMETICS али не можам да најдам слика на интернет

4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    solution од Авон дневната, ноќната крема , крем за околу очи исто така и лосинот за чистење на лице

Прикачени фајлови:

• solution.jpg
      solution.jpg
      Големина на фајлот:
      5,7 KB
      Прегледи:
      381
  5. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    За мојата проблематична ,комбинирана и чувствителна кожа оваа крема е совршена и најефикасна е од сите кои досега сум ги користела.[​IMG]

6. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Бекутанче или павличева маст.

7. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Обично користам бебешки креми кои се адаптираат и на мојата кожа, затоа секогаш се консултирам со аптекарката. Не можам да користам други бидејќи ми е чувствително лицето на некои креми. Моментално користам Биби Сан, претходно користев Нивеа Софт Бејби, па Бекутан, но аптекарката ми рече дека Бекутанот не е добар за возрасна кожа. Задоволна сум од Биби Сан засега, имам и крема од Авон со мед и бадеми, но не можам секојдневно да ја користам, обично откако ќе го исчистам лицето со ист таков пилинг ставам од неа и лицето ми е преубаво, нежно и чисто.

8. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    После сите гом*а што помина низ мојата кожа ,а ги имаше доста :wasntme: 100 врсти на Лореал Нивеа Виши Авон Еуцерин Клиник Ланком ....абе ви викам многу ги имаше :D И од сите ,иако чиста кожа имам,само се исфрлував,или па недела дена супер ќе ми беше и после ми се презаситуваше кожата...

Ама сеа коа бев болна ми се појави мало црвенило под очите од алергија на антибиотици |( И докторката ми кажа да ставам павловичева ,ама оргиналната, за да ми се повлече..
    И јас со неверување и тешко срце почнав да ја мачкам ,си мислам она антибиотикот ми го утнала ми дала некој што сум алергична на него,па сега уште совети за помади ќе ми дели :^) :D :D
    а и нели многу е мрсна павловичевата мислев ќе се исфрлувам од неа,ама за дивно чудо ми го повлече не само осипот него и тоа малкуте бубуљички што ги имав :D

А имам комбинирана кожа иначе,на Т-зоната ми е мрсна па знае некое ситна бубуљичка да ми излезе,а еве од тогаш ништо чисто лицето како солза :wasntme:
    Само значи оргиналната павловичева,а не таа во розева кутија што е на алкaлоид мислам,
    Е оваа

9. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    мис колку е оваа крема и каде може да се најде ?

10. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    ^Па јас од Зегин ја купив,незнам во другите аптеки дали има,ама кога ќе ја бараш ќе им нагласиш дека оргинална павловичева сакаш.А за цена незнам точно негде од 100 до 150 денари не е повеќе :)

На lily-prune му/ѝ се допаѓа ова.
  11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    ја има и во поголемите маркети како Веро и Тинекс за иста цена.

12. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    а кажи ми ти создава проширени пори? :?:

13. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ај јас една анти-реклама да направам. Ми заврши Нивеа Бејби, во сино пакување,

па си купив друга, надевајќи се дека иста ке биде. Арно ама, не била. И составот и е различен и лицево ко на пубертетлија ми го направи. :@ :@

Уште побетер, не можам нигде да ја најдам старава. Можно ли е да не се произведува? :?:

14. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    Крема eucerin Q10.700 денара ја земав ама вреди за парите.Прв пат ја користам сега.Пред тоа користев nivea oksigen power,таа некаде околу 500-600 денара беше,ама викам ај да променам малсе,и garnier исто така ја користев.Кога ќе ми заврши оваа планирам пак да купам еуцерин.

15. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180
    Јас оваа ја користам и не е лоша :) Но сепак мислам да ја сменам откако ке ми заврши некако ми здосади :D

Прикачени фајлови:

16. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Еуцерин зелена моментално користам, и баш сум задоволна.

17. Ireney

Ireney Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    Од Афродита хидратна крема од бадем.Портокаловата....Има и дневна и ноќна,јас зборам за дневната.Едноставно совршенство е оваа крема..чини околу 370 ден..и не би ја менувала за ниедна друга.Сум ги пробала и другите од Афродита , ама немаат врска со оваа..магична е..колку и да ми е суво лицето..колку и да изглеам преморено..откако ја ставам сум како нова..им ја препорачувам на сите дефинитивно!!!

18. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Јас ја користам на dr.scheller од германско произвотство е , и многу ми се допаѓа зошто нема силикони и конзерванси и е на база на растенија а е изработена според принципите на Nano Solves , цената е пристојна како на нивеа околу 600 ден. со оглед на кавалитетот не е скапа и тоникот им е добар. ;)

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Ок, веројатно досега забележавте дека се поднавлеков на производите на Рефан :D
    Вака: си ја зедов кремава вчера:

Со екстракт од роза, за чувствителна кожа. Нема никакви вештачки бои и мириси, и кожава убаво ми ја поднесе првиот пат (што ретко се случува кај мене). Ќе ја комплетирам и со органска розина вода наскоро, па ќе ви кажам резултати на подолг рок. Вака од прв пат презадоволна сум, ја омекнува и хидратира кожата.
    Само мирисот не ми се допаѓа. Природен мирис на ружа, ко бапски парфем, и се чувствува на кожата, ама не ми пречи многу, сепак решив да ја пробам и гледам дека е квалитетна.

20. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Нивеа софт си користам,бидејќи немам проблематична кожа..но во последно време ,ми се појавуваат бубулици па користам од Green line , на база на јаболко што е.
    И ми се повлекоја , па кај и да е ќе се вратам на ниеа софт.