Каква крема за лице користите?

Discussion in 'Лице' started by SpoiledBaby, Apr 22, 2010.

1. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Дали некој од вас има користено крема Пенатен? Ми ја имаат препорачувано за црвенило,обично ми се појавува од нервоза,стрес,а и некогаш наеднаш ќе ми пламне лицево и образиве веднаш ми се вцрвенуваат,а тешко се смирува црвенилото. Сакав да ја купам кремава,но досега не сум ја користела. Дали би можела да ја користам како дневна крема или се користи само во случај на црвенила и иритации? Благодарам однапред.

2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

А каде може да се купи и колку пари е?
    Мене од студеното време ми се појавува црвенило на образите, обични креми не ми помагаат. Може да ја пробам оваа ако е добра за црвенило.

Едит: дали би помогнал мелемот за црвенило?

3. Anabelle.Amorette

Ја има и по аптеки,а баш денес наминав и во ДМ,беше 135 денари,ама не ја купив,прво сакав да прашам овде некој ако веќе имал искуство со кремот. :)

MissChievous likes this.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Kажи ми точно која крема сакаш да ја земеш? Најдов декларација на една ама е за деца. На таа ли мислиш, во плаво пакување?

5. Anabelle.Amorette

Мислам дека беше оваа:
    Мене ми ја препорача другарка ми кремава,ама не ми напомена дали ја користи таа детската или оваа,а денес кога разгледував ја начекав само оваа крема.

MiloMalo likes this.
  6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Бебешката крема од оваа линија е на база на нафтени деривати. Ај не брзај да ја видам декларацијата утре во дм рече дека ја има така? Да ја видам па ќе ти пишам утре. Поздрав.

Anabelle.Amorette likes this.
  7. Anabelle.Amorette

Во ДМ ја има,да. Ти благодарам многу! :hug:

8. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

http://www.aroma.bg/catalog/krem-za-lice-aroma-roza-445/
    Што мислење имате за кремава? Пишува дека е за чувствителна кожа, па ја купив. И од после видов дека е за брчки :(

Имам проблематична кожа и црнки, и често знае по некоја акна да се појави. И мрсна Т зона. Што мислите, дали би ми одговарала? Сакам ваши мислења. :)
    Поздрав :*

9. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Кокосово масло :D:D
    Искрено многу ми олесна откако почнав да го користам како крема, ем долго трае ем нема потреба да барам дневни и ноќни креми.

barbiegirl.24 and OmniaVanitas like this.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Од сите до сега што сум ги користела, оваа на Еуцерин ми е нај погодена. Незнам зошто порано не ја имав пробано, можеби е малку поскапа ама вреди за секој денар.

На блогот напишав по детална рецензија па ако ве интересира еве линк:
    http://rosee96.blogspot.mk/2015/12/eucerin-aqua-porin-active-review.html

girl-miri, crazylady and mimi**** like this.
  11. Liky

Liky Истакнат член

12. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Моментално кремата на Афродита од невен.

13. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

здраво девојки, моето прашање е до сите кои можеби користеле а посебно до биодевојка мислење за кремите на неострата, цената е прилично висока па сакам да знам дали вреди да се дават толку пари за овие креми. имам масна кожа со акни и овие креми ми ги препораца козметичарката оти биле на база на овожни киселини еве ги двете креми едната е денска едната нокна.

eve sostav na noknata Neostrata Bionic face cream
    Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Gluconolactone, Lactobionic Acid, Propylene Glycol, Ethylhexyl Hydroxystearate, Glycerin, Triethanolamine, Arginine, C12-15 Alkyl Ethylhexanoate, Ethoxydiglycol, Glycol Distearate, Hydrogenated Vegetable Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Octyldodecyl Myristate, PEG-100 Stearate, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Dimethylpolysiloxane, Petrolatum, Hydrogenated Lecithin, Algae Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric/Stearic Triglyceride, Sodium Bisulfite, Sodium Sulfite, Myristic Acid, Steareth-2, Palmitic Acid, Laureth-7, Stearic Acid, Hydroxyethylcellulose, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Disodium EDTA, Arachidyl Alcohol, C13-14 Isoparaffin, Polyacrylamide, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Methylparaben, Chlorphenesin.

i na dnevnata Neostrata Matrix support
    Active Ingredients: Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) 3.0%, Ethylhexyl Methoxycinnamate (Octinoxate) 7.5%, Ethylhexyl Salicylate (Octisalate) 5.0%, Homosalate 5.0%. Other Ingredients: Aqua (Water), Acetyl Glucosamine, Butyloctyl Salicylate, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Dimethicone, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Nylon-12, Triacontanyl PVP, Retinol, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Coffea Arabica Fruit (Coffee Bush Berry) Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Arginine, Glycerin, Propylene Glycol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Disodium EDTA, BHT, PEG-40 Stearate, Ceteareth-20, Polysorbate 20, Triethyl Citrate, Xanthan Gum, Methyldihydrojasmonate, Ethylene Brassylate, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, CI 19140 (Yellow 5), CI 17200 (Red 33).
    И би ти се заблагодарила унапред Биодевојка, ако идиш на кај Битола борчам кафе и то на Широк сокак. ПОЗДРАВ

14. malecko5

malecko5 Популарен член

Девојки крема за сува кожа на лице?

15. mimi****

mimi**** Истакнат член

Momentalno ja koristam na garnier od roza za suva i osetliva koza i super mi go hidrira liceto,pred ovaa ja koristev na afrodita od neven i mi bese podobra za ovoj period,bidejki e malku po mrsna od garnierot,no brzo upiva ne go ostava liceto mrsno

malecko5 likes this.
  16. Acka22

Acka22 Популарен член

17. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Ги пробав чисто од љубопитност кога излегоа овие креми и можам да ги пофалам. Јас ја користев зелената, таа е за комбинирана кожа и ми се погоди супер.
    Не се тешки и убаво ја хидрираат кожата. Можеш да си побараш мостри од претставникот од кој што порачуваш и така најдобро ќе знаеш дали ти одговара или не.

Acka22 likes this.
  18. Acka22

Acka22 Популарен член

fala mnogu ,jas imam mrsna koza i kako sto procitav mislam ke mi odgovara

sunshine2015 likes this.
  19. moon1

moon1 Популарен член

Alverde-Ultra-Sensitive-Face-Cream_Last.jpg
    Денес го купив овој крем. Се е супер ама мириса на ракија, поточно не мириса на ништо друго освен на ракија :puke:

20. beautu17

beautu17 Истакнат член

Сакам да и подарам секојденевен крем за лице не мајка ми. Таа има мрсна-комбинирана кожа и има 54 години...Каков крем да и земам?