Дали некој од вас има користено крема Пенатен? Ми ја имаат препорачувано за црвенило,обично ми се појавува од нервоза,стрес,а и некогаш наеднаш ќе ми пламне лицево и образиве веднаш ми се вцрвенуваат,а тешко се смирува црвенилото. Сакав да ја купам кремава,но досега не сум ја користела. Дали би можела да ја користам како дневна крема или се користи само во случај на црвенила и иритации? Благодарам однапред.
А каде може да се купи и колку пари е? Мене од студеното време ми се појавува црвенило на образите, обични креми не ми помагаат. Може да ја пробам оваа ако е добра за црвенило. Едит: дали би помогнал мелемот за црвенило?
Ја има и по аптеки,а баш денес наминав и во ДМ,беше 135 денари,ама не ја купив,прво сакав да прашам овде некој ако веќе имал искуство со кремот.
Kажи ми точно која крема сакаш да ја земеш? Најдов декларација на една ама е за деца. На таа ли мислиш, во плаво пакување?
Мислам дека беше оваа: Мене ми ја препорача другарка ми кремава,ама не ми напомена дали ја користи таа детската или оваа,а денес кога разгледував ја начекав само оваа крема.
Бебешката крема од оваа линија е на база на нафтени деривати. Ај не брзај да ја видам декларацијата утре во дм рече дека ја има така? Да ја видам па ќе ти пишам утре. Поздрав.
http://www.aroma.bg/catalog/krem-za-lice-aroma-roza-445/ Што мислење имате за кремава? Пишува дека е за чувствителна кожа, па ја купив. И од после видов дека е за брчки Имам проблематична кожа и црнки, и често знае по некоја акна да се појави. И мрсна Т зона. Што мислите, дали би ми одговарала? Сакам ваши мислења. Поздрав
Кокосово масло Искрено многу ми олесна откако почнав да го користам како крема, ем долго трае ем нема потреба да барам дневни и ноќни креми.
Од сите до сега што сум ги користела, оваа на Еуцерин ми е нај погодена. Незнам зошто порано не ја имав пробано, можеби е малку поскапа ама вреди за секој денар. На блогот напишав по детална рецензија па ако ве интересира еве линк: http://rosee96.blogspot.mk/2015/12/eucerin-aqua-porin-active-review.html
Женски да ве прашам, како сте задоволни од кремите на Зиаја(Ziaja)? http://cdn.shopify.com/s/files/1/0935/6434/products/goats_milk_day_cream_web_large.jpg?v=1438112582
здраво девојки, моето прашање е до сите кои можеби користеле а посебно до биодевојка мислење за кремите на неострата, цената е прилично висока па сакам да знам дали вреди да се дават толку пари за овие креми. имам масна кожа со акни и овие креми ми ги препораца козметичарката оти биле на база на овожни киселини еве ги двете креми едната е денска едната нокна. eve sostav na noknata Neostrata Bionic face cream Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Gluconolactone, Lactobionic Acid, Propylene Glycol, Ethylhexyl Hydroxystearate, Glycerin, Triethanolamine, Arginine, C12-15 Alkyl Ethylhexanoate, Ethoxydiglycol, Glycol Distearate, Hydrogenated Vegetable Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Octyldodecyl Myristate, PEG-100 Stearate, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Dimethylpolysiloxane, Petrolatum, Hydrogenated Lecithin, Algae Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric/Stearic Triglyceride, Sodium Bisulfite, Sodium Sulfite, Myristic Acid, Steareth-2, Palmitic Acid, Laureth-7, Stearic Acid, Hydroxyethylcellulose, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Disodium EDTA, Arachidyl Alcohol, C13-14 Isoparaffin, Polyacrylamide, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Methylparaben, Chlorphenesin. i na dnevnata Neostrata Matrix support Active Ingredients: Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) 3.0%, Ethylhexyl Methoxycinnamate (Octinoxate) 7.5%, Ethylhexyl Salicylate (Octisalate) 5.0%, Homosalate 5.0%. Other Ingredients: Aqua (Water), Acetyl Glucosamine, Butyloctyl Salicylate, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Dimethicone, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Nylon-12, Triacontanyl PVP, Retinol, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Coffea Arabica Fruit (Coffee Bush Berry) Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Arginine, Glycerin, Propylene Glycol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Disodium EDTA, BHT, PEG-40 Stearate, Ceteareth-20, Polysorbate 20, Triethyl Citrate, Xanthan Gum, Methyldihydrojasmonate, Ethylene Brassylate, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, CI 19140 (Yellow 5), CI 17200 (Red 33). И би ти се заблагодарила унапред Биодевојка, ако идиш на кај Битола борчам кафе и то на Широк сокак. ПОЗДРАВ
Momentalno ja koristam na garnier od roza za suva i osetliva koza i super mi go hidrira liceto,pred ovaa ja koristev na afrodita od neven i mi bese podobra za ovoj period,bidejki e malku po mrsna od garnierot,no brzo upiva ne go ostava liceto mrsno
zdravo da prasam vo vrska so temava sakam da ja zemam kremava od avon sto bi mi kazale za nea http://www.avoncosmetics.com.mk/PRSuite/static/p/mk.html?skin-care/facial-care/p/6440-2
Ги пробав чисто од љубопитност кога излегоа овие креми и можам да ги пофалам. Јас ја користев зелената, таа е за комбинирана кожа и ми се погоди супер. Не се тешки и убаво ја хидрираат кожата. Можеш да си побараш мостри од претставникот од кој што порачуваш и така најдобро ќе знаеш дали ти одговара или не.
Денес го купив овој крем. Се е супер ама мириса на ракија, поточно не мириса на ништо друго освен на ракија
Сакам да и подарам секојденевен крем за лице не мајка ми. Таа има мрсна-комбинирана кожа и има 54 години...Каков крем да и земам?