Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Дали некој од вас има користено крема Пенатен? Ми ја имаат препорачувано за црвенило,обично ми се појавува од нервоза,стрес,а и некогаш наеднаш ќе ми пламне лицево и образиве веднаш ми се вцрвенуваат,а тешко се смирува црвенилото. Сакав да ја купам кремава,но досега не сум ја користела. Дали би можела да ја користам како дневна крема или се користи само во случај на црвенила и иритации? Благодарам однапред.

2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.003
    А каде може да се купи и колку пари е?
    Мене од студеното време ми се појавува црвенило на образите, обични креми не ми помагаат. Може да ја пробам оваа ако е добра за црвенило.

Едит: дали би помогнал мелемот за црвенило?

3. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ја има и по аптеки,а баш денес наминав и во ДМ,беше 135 денари,ама не ја купив,прво сакав да прашам овде некој ако веќе имал искуство со кремот. :)

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Kажи ми точно која крема сакаш да ја земеш? Најдов декларација на една ама е за деца. На таа ли мислиш, во плаво пакување?

5. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Мислам дека беше оваа:
    Мене ми ја препорача другарка ми кремава,ама не ми напомена дали ја користи таа детската или оваа,а денес кога разгледував ја начекав само оваа крема.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Бебешката крема од оваа линија е на база на нафтени деривати. Ај не брзај да ја видам декларацијата утре во дм рече дека ја има така? Да ја видам па ќе ти пишам утре. Поздрав.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Во ДМ ја има,да. Ти благодарам многу! :hug:

8. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.811
    Допаѓања:
    3.139
    http://www.aroma.bg/catalog/krem-za-lice-aroma-roza-445/
    Што мислење имате за кремава? Пишува дека е за чувствителна кожа, па ја купив. И од после видов дека е за брчки :(

Имам проблематична кожа и црнки, и често знае по некоја акна да се појави. И мрсна Т зона. Што мислите, дали би ми одговарала? Сакам ваши мислења. :)
    Поздрав :*

9. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Кокосово масло :D:D
    Искрено многу ми олесна откако почнав да го користам како крема, ем долго трае ем нема потреба да барам дневни и ноќни креми.

На barbiegirl.24 и OmniaVanitas им се допаѓа ова.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Од сите до сега што сум ги користела, оваа на Еуцерин ми е нај погодена. Незнам зошто порано не ја имав пробано, можеби е малку поскапа ама вреди за секој денар.

На блогот напишав по детална рецензија па ако ве интересира еве линк:
    http://rosee96.blogspot.mk/2015/12/eucerin-aqua-porin-active-review.html

На girl-miri, crazylady и mimi**** им се допаѓа ова.
  11. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    42
  12. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Моментално кремата на Афродита од невен.

13. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    здраво девојки, моето прашање е до сите кои можеби користеле а посебно до биодевојка мислење за кремите на неострата, цената е прилично висока па сакам да знам дали вреди да се дават толку пари за овие креми. имам масна кожа со акни и овие креми ми ги препораца козметичарката оти биле на база на овожни киселини еве ги двете креми едната е денска едната нокна.

eve sostav na noknata Neostrata Bionic face cream
    Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Gluconolactone, Lactobionic Acid, Propylene Glycol, Ethylhexyl Hydroxystearate, Glycerin, Triethanolamine, Arginine, C12-15 Alkyl Ethylhexanoate, Ethoxydiglycol, Glycol Distearate, Hydrogenated Vegetable Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Octyldodecyl Myristate, PEG-100 Stearate, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Dimethylpolysiloxane, Petrolatum, Hydrogenated Lecithin, Algae Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric/Stearic Triglyceride, Sodium Bisulfite, Sodium Sulfite, Myristic Acid, Steareth-2, Palmitic Acid, Laureth-7, Stearic Acid, Hydroxyethylcellulose, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Disodium EDTA, Arachidyl Alcohol, C13-14 Isoparaffin, Polyacrylamide, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Methylparaben, Chlorphenesin.

i na dnevnata Neostrata Matrix support
    Active Ingredients: Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) 3.0%, Ethylhexyl Methoxycinnamate (Octinoxate) 7.5%, Ethylhexyl Salicylate (Octisalate) 5.0%, Homosalate 5.0%. Other Ingredients: Aqua (Water), Acetyl Glucosamine, Butyloctyl Salicylate, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Dimethicone, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Nylon-12, Triacontanyl PVP, Retinol, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Coffea Arabica Fruit (Coffee Bush Berry) Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Arginine, Glycerin, Propylene Glycol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Disodium EDTA, BHT, PEG-40 Stearate, Ceteareth-20, Polysorbate 20, Triethyl Citrate, Xanthan Gum, Methyldihydrojasmonate, Ethylene Brassylate, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, CI 19140 (Yellow 5), CI 17200 (Red 33).
    И би ти се заблагодарила унапред Биодевојка, ако идиш на кај Битола борчам кафе и то на Широк сокак. ПОЗДРАВ

14. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    1.137
    Девојки крема за сува кожа на лице?

15. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Momentalno ja koristam na garnier od roza za suva i osetliva koza i super mi go hidrira liceto,pred ovaa ja koristev na afrodita od neven i mi bese podobra za ovoj period,bidejki e malku po mrsna od garnierot,no brzo upiva ne go ostava liceto mrsno

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
  17. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Ги пробав чисто од љубопитност кога излегоа овие креми и можам да ги пофалам. Јас ја користев зелената, таа е за комбинирана кожа и ми се погоди супер.
    Не се тешки и убаво ја хидрираат кожата. Можеш да си побараш мостри од претставникот од кој што порачуваш и така најдобро ќе знаеш дали ти одговара или не.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    fala mnogu ,jas imam mrsna koza i kako sto procitav mislam ke mi odgovara

На sunshine2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Alverde-Ultra-Sensitive-Face-Cream_Last.jpg
    Денес го купив овој крем. Се е супер ама мириса на ракија, поточно не мириса на ништо друго освен на ракија :puke:

20. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Сакам да и подарам секојденевен крем за лице не мајка ми. Таа има мрсна-комбинирана кожа и има 54 години...Каков крем да и земам?