@Biodevojka shto kje kazish za novata krema na nivea (nivea care) za 0% masni tragi (del od reklamata beshe ova) Isto, bi sakala da te prasham za Nivea Baby Soft? Blagodaram odnapred. Vo megjuvreme kje go pobaram sostavot
Ваков крем користам подолго време. Имам на места сува, на места мрсна кожа, безвезе. Најчесто ми се лупи на веѓите и на местото на носот каде што ми стојат перничињата силиконски од наочарите. ОД оваа сум презадоволна. Ги храни сувите места, не ја мрси Т зоната.
Содржи нафтени деривати ( парафиниум ликвидиум), алкохол и силикон. Јас лично за бебе не би користела крема со нафтени деривати.
Винтерке до која цена би ти одговарало? Јас како солуција би ти препорачала да погчеднеш по нашиве аптеки -Bioderma sensibio Eye cream -La roche posay hidraphase -Avene Shooting eye cream -Afrodita Hidra thermal eye -Eucerin Aquaporin eye Доколку се решиш за некоја од овие обавезно да си пробаш тестер да не ти се за џабе фрлени пари. Како друга опција ти е нешто на Шелер или на Хаушка зависи од тебе колку би потрошила.Обавезно гледај да не содржат парфем. Ако си љубител на масла и ако можеш да набавиш одлично е маслото од дива роза (ладно цедено) или чист karite (shea) путер.
Јас ја користам лајт кремата зашто ми е масно лицето. Имаш и заштита од сонце и е за први знаци на стареење.Малку е скапичка ама вреди за секој денар.
Devojki, preporacajte mi krema za kombinirana koza,potrebna mi e za dobra hidratacija na liceto a i mi se pojavuvaat nekakvi lisai Moze od Eucerin,dr hauschka,anew ..?
@mssuniquee Акo имaш мoжнoст прoбaј јa кремaтa нa The body shop Vitamin C , не сoдржи силикoни кaкo и гoреспoменaтaтa нa Dr Hauschka , oвaa нa бoди шoп јa кoристaм мoнентaлнo и мнoгу ми се дoпaднa, леснa кремa е oдгoвaрa зa секoј тип нa кoжa , јaс имaм кoмбинирaнa кoжa и супер е не ми гo мaсти лицетo вooпштo ниту гo прaви мaт ,oдмa се впивa зaштo е кaкo гел. aкo не пa прoбaј некoјa нa Др Хaушкa сaмo незнaм дaли имaaт тестери a јa имaм виденo кoзметикaвa вo Зегин вo гтц бaш кaжи ми штo ќе земеш и кaкo ќе си зaдoвoлнa
Мојата кожа е мрсна, и користам крема и тоник на Garnier. После миење на лицето ставам од тоникот Garnier Skin Naturals Pure: Pore Purifying toner, а потоа од кремата од истата линија Pure Active. Секогаш од кога ке ставам од нив пред спиење приметувам дека лицето ми се расчистува.
Имам читано и други добри коментари за овие, па сакам да ги пробам, али никако да ги најдам. Каде ги има и која цена се?
Kремава веќе една год како ја користам , инцидентно ја открив! Пред спиење само , мрсна е ,ама одговара на сите типови кожа. Кај стигнам ја фалам И денската преку лето само оваа Иначе сега за сега подлога или како крем го користам на аура прајмерот моментало , не е лош,ама со макс фактор нема споредба...
Оф топик, кога предлагате некоја крема, корисно би било да пишете до неа цена и каде може да се најде (ако знаете), за да не се полни странава со исти прашања.
Тоникот ќе го најдеш, ама кремата ја нема во продажба веќе. Набави си ја онлајн. Тоникот е околу 200 денари, а кремата беше околу 300 денари мислам.